Pagina 83 ~ „Ce mai caută U.D.M.R.-ul în guvern ?”

Autor: Deputat Valentin Adrian Iliescu

Declaraţia politică făcută de liderul U.D.M.R., Marko Bela, de recunoaştere imediată de statul român a independenţei statului Kosovo şi mai ales votul din plenul Parlamentului României de respingere a unei hotărâri adoptată de toate partidele româneşti şi, în principiu de orice cetăţean român de bună credinţă ne determină să punem o întrebare legitimă: CE MAI CAUTĂ REPREZENTANŢII U.D.M.R. ÎN ACEST GUVERN ?

Este intolerabilă atitudinea şi declaraţia reprezentanţilor U.D.M.R. din ultimele zile, pentru că ele sunt în totală contradicţie cu interesele statului român, cu punctul de vedere al guvernului şi cu dorinţa oricărui român cinstit de a păstra România ca stat naţional, unitar, independent şi indivizibil, aşa cum spune Constituţia ţării.

În mod normal, în orice ţară civilizată şi democratică, când o componentă a unei coaliţii de guvernare nu mai împărtăşeşete aceleaşi păreri cu componenta majoritară, părăseşte fără discuţii guvernul.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să ceară neîntârziat U.D.M.R.-ului să iasă de la guvernare. Iar dacă aceştia nu vor sau premierul nu le cere acest lucru, Parlamentul să-i demită neîntârziat.  Printr-o moţiune de cenzură.

Fac pariu că jocurile murdare care menţin în viaţă un guvern supraminoritar, interesele de menţinere la putere cu orice preţ şi cu orice concesii ale premierului, cârdăşia politică ce-i ţine îmbrăţişaţi la guvernare cu ungurii, jocurile şi interesele P.S.D.-ului nu vor conduce la această soluţie.

România depinde astăzi, din păcate, de decizia unor politicieni iresponsabili, mult prea preocupaţi de interesele lor decât de interesele României.

Nu trebuie să ne mai mire nimic atunci când vorbim de politica românească. La aşa guvern, la aşa aliaţi în echipa guvernamentală, la atâta nesimţire politică şi tupeu, nu mai putem vorbi nici de performanţe, nici de rezultate, nici de interesul naţional. Ci numai de interese personale, compromisuri grave şi de călcarea cu bună ştiinţă în picioare a Constituţiei şi a legilor ţării.

Bucureşti, 19 februarie 2008

Declaraţia politică a fost rostită în plenul Camerei Deputaţilor în şedinţa din 19 februarie 2008.

   

 

Data introducerii: 19-02-2008

 

Comentarii vizitatori