Pagina 7 ~ "SEFULICA".

Autor: FERDINAND
asdasdas

Ma suna in fiecare dimineata. La 8, 8 si jumatate. Cand se ducea cu masina la spalat. Nu stiu daca o facea ca sa-si umple timpul sau sincer ii facea placere sa discute cu mine. Sau sa ma monteze cumva pe o tema care il interesa. Eu, oricum il ascultam cu placere, ca pe oricare din cei pe care ii consideram prieteni.

Eram aproape in fiecare zi la firma lui. Cu ganduri sincere si curate. Discutand vrute si nevrute despre politica. Cum sa facem sa fie bine. Sa creasca partidul si noi sa castigam alegerile. Asa imi imaginam eu. El, probabil, avea alte ganduri. De marire, de castiguri financiare foarte mari. N-am realizat de la inceput.

Prin tonul, prin limbajul sau, incerca sa acrediteze in fata tuturor ca se trage cu mine de sireturi. Sintagma cu care mi se adresa in public - "Sefulica" - spune tot despre modul in care ma trata. Ma considerea un om slab, manipulabil, prin intermediul caruia isi putea pune in opera tot ce visa noaptea sau dupa amiaza. Cand simtea ca nu-i ies jocurile facea pe suparatul Isi dadea demisia din toate functiile si din partid. Lucru pe care l-a facut de cel putin cincizeci de ori. Iar, prostul de mine, de cel putin tot atatea ori am mers sa-l impac, sa-l gadil intre coarne. Si i-am rugat si pe altii s-o faca. Nici "buricul Giurgiului" daca era nu merita sa fac aceste lucruri pentru el.

Oameni multi, si buni si rai, si prieteni si dusmani, m-au indemnat sa-l dau afara din partid si sa pun pe altul in locul lui. Nu am facut-o. Am incercat sa vad partea pozitiva a lucrurilor. Partea plina a paharului. Pentru ca as minti sa nu recunosc ca a facut si lucruri bune. In partid. Si pentru oamenii din localitatea lui. Pentru cetateni pentru care a simtit nevoia sa-i ajute. Ca un om de omenie.

In vara anului trecut a avut mare nevoie de ajutorul meu. Suferea ingrozitor pentru cineva foarte drag. Nu m-am dat inapoi si l-am ajutat. Asa cum trebuie s-o faca orice om normal. Si nu am considerat ca trebuie sa-mi fie obligat. Dar ma steptam sa fie macar un om de omenie. Si cinstit. Si demn.

Mi-a bagat cutitul pe la spate. Ca un infam. Ca ultimul borfas. M-a durut ingrozitor tradarea lui si a multora pe care ii consideram PRIETENI si TOVARASI.

Dar cel mai mult ma deranjeaza mesajele lui veninoase. Aprecierile lui mizerabile la adresa mea. Total diferite de aprecierile pe care le facea la adresa mea acum un an, acum cateva luni.
Cand ai mintit ? Atunci sau acum ?

Nu-ti voi mai scrie niciodata numele. Nu meriti sa-ti fac publicitate. Si pe de alta parte sunt foarte ocupat. Sunt sef de banca. Pe o banca in Cismigiu.

   

 

Data introducerii: 08-02-2009

 

Comentarii vizitatori