Pagina 76 ~ "VA FI O BĂTĂLIE PE CINSTE !"

Autor: Caterina ILIE
asdasdas

Dupa anuntarea posibilelor candidaturi ale Partidului Democrat Liberal in cele 4 colegii din Giurgiu, l-am contactat telefonic pe dl. Marius Cristian Iurascu, director general al Studioului Cinematografic Sahia Film, candidat in Colegiul 1 pentru Camera Deputatilor. Acesta ne-a declarat:

MI Ti-am promis ca-ti voi acorda un interviu in exclusivitate, imediat ce vom stii mai multe despre candidaturile Partidului Democrat Liberal, organizatia Giurgiu. Sunt genul de om care ma tin intotdeauna de cuvant. Este greu sa ma faci sa promit ceva, dar, atunci cand apuc sa promit, dintr-un principiu foarte bine impamantenit, ma tin de cuvant.

Rep Ar fi bine ca toti oamenii politici sa aplice acesta principiu…

MI Pentru mine, definitia “om politic”, incepe, in primul rand, cu cuvantul “om”. Ceea ce ne deosebeste de primate, este faptul ca omul are o constiinta mult mai dezvoltata decat maimuta. Tocmai de aceea, constiinta umana este cea care, ar trebui, sa se dezvolte mai pregnant si in cazul oamenilor politici.

Rep Ce v-a determinat sa candidati in colegiul 1 de deputati din Giurgiu ?

MI Daca ti-aduci aminte, la prima noastra discutie, ti-am spus ca ma leaga o stransa prietenie fata de dl. Valentin Iliescu, presedintele PDL Giurgiu. Iti voi dezvalui din istoria intrarii mele in politica si vei intelege. In 2003, cand nimeni nu dadea nici o sansa Aliantei DA in fata PSD, Valentin Iliescu, dezamagit de politica de interese meschine care se facea la PSD, a plecat si s-a inscris in PD. Toata lumea a spus ca a innebunit, ca lasa ciolanul din mana si pariaza pe un cal mort… Gestul acesta m-a facut sa-l apreciez foarte mult pe Vali Iliescu si m-a apropiat de el. In campanile care au urmat, am fost unul dintre pionii principali, avand poate cea mai importanta si grea zona din Bucuresti, in speta Piata Universitatii. Astfel, am ajuns sa raspund de tot ce se intampla in 2004 la Piata Universitatii din Bucuresti, din punct de vedere al campaniilor locale, generale si prezidentiale. Am inghetat cu Vali Iliescu in piata, chiar cu riscul de a fi parasit de sotie, care ajunsese la disperare, pentru ca plecam dimineata, cu noaptea-n cap si ma intorceam cand ea si fetita noastra dormeau, doar ca sa mananc, sa fac un dus, sa ma schimb si sa dorm cateva ore. Singurul care mi-era aproape, zilnic, era Valentin Iliescu. De fapt, ca sa fiu cat se poate de sincer, erau doi Valentini, pentru ca intreaga campanie mi-a mai fost aproape un Valentin, este vorba de un alt prieten drag inimii mele, Valentin Delcea, actualul subprefect de Ilfov.

Rep Pana la urma familia a inteles…

MI Spre marea mea fericire, da. Si, pentru asta le multumesc. Ca sa continui, dupa ce s-au castigat alegerile, marea mea multumire sufleteasca a fost momentul cand dl. Presedinte Traian Basescu a venit la Piata Universitatii, unde se stransesera peste 10.000 de romani fericiti, care doreau, ca si noi, schimbarea. Atunci, dl. Presedinte Basescu, impreuna cu dl. Stolojan, s-au urcat pe boxele mele, boxe pe care, am promis, nu le voi vinde niciodata, din ratiuni sentimentale. Aceleasi boxe le-am folosit si cand dl. Presedinte Traian Basescu, in urma masinatiilor celor 322, a fost suspendat. Si tot in Piata Universitatii…

Rep Sa inteleg ca sunteti un apropiat al d-lui Presedinte Traian Basescu ?

MI Nu ma pot lauda cu aceasta onoare. Sa zicem ca am incercat sa-i fiu aproape, atunci cand i-a fost greu, chiar daca, dupa aceea, nu m-am laudat, asa cum au facut-o altii… Pot doar sa afirm ca dl. Presedinte este un model de om politic pe care doresc sa-l urmez. Mie mi-a placut intotdeauna acest gen de oameni, care spun ce gandesc, care nu se ascund in spatele unor minciuni bine plasate, intr-un cuvant, mi-a placut genul haiducesc. Si dl. Presedinte este, prin definitie, un haiduc.

Rep Sa ne intoarcem la Giurgiu. Aveti emotii in legatura cu ceilalti contracandidati ?

MI Cred ca va fi o batalie pe cinste. Va fi o reala placere sa ma infrunt cu un candidat de talia d-lui Madalin Voicu, pe care am avut ocazia sa-l mai intalnesc in diverse emisiuni televizate, dar de care nu m-am lovit ca si adversar. Despre dl. Ujeniuc, din pacate, am auzit doar lucruri urate, ceea ce ma face sa cred ca va apela la diverse manevre neloiale unei campanii curate. Avantajul meu este faptul ca, din orice unghi voi fi privit, nu va gasi nimeni afaceri murdare facute cu statul, plangeri la DNA, aventuri amoroase extraconjugale, etc. Sunt un om curat, credincios, fara un trecut dubios ca al d-lui Dragos Ujeniuc, familist convins, fara amante ca dl. Madalin Voicu si, in primul rand, un prieten al omului de rand. Cred ca in slujba acestuia trebuie sa ne punem noi toti, oamenii politici…

Rep Nu-mi ramane decat sa va urez success.

MI Multumesc si sa dea Dumnezeu sa castige cel mai bun.

   

 

Data introducerii: 23-09-2008

 

Comentarii vizitatori