Pagina 54 ~ 3+1 SAU 4

Autor: Traian TUDORESCU
 3+1 SAU 4
asdasdas
3+1 SAU 4 3+1 SAU 4

Ieri au fost primele consultari ale presedintelui Traian Basescu cu partidele politice pe tema revizuirii Constitutiei. La care, Opozitia s-a prezentat si s-a retras imediat. Pe motiv ca nu suportau sa respire acelasi aer cu parlamentarii "tradatori", plecati chiar din partidele lor, P.S.D. si P.N.L.

Va propunem sa aflati cum ar dori sa arate viitoare configuratie politica parlamentara pentru judetul Giurgiu, atat Puterea (P.D.L.-ul) cat si Opozitia (P.S.D. si P.N.L.).

Partidul Democrat Liberal vrea sa respecte vointa poporului exprimata la referndumul din noiembrie 2009 in sensul mentinerii unei singure camere a Parlamentului Romaniei si a reducerii numarului de parlamentari la 300 in total. Conform acestei variante la alegerile parlamentare din anul 2012 in judetul Giurgiu ar fi votati doar 4 parlamentari. Sa zicem 4 deputati. Care vor activa toti in aceeasi camera. judetul fiind impartit in 4 colegii. cele de acum sau, in mod sigur altele.

Partidul Social Democrat si Partidul national Liberal nu tin cont de vointa populara exprimata la referendum si considera ca este necesara pastrarea celor doua camere actuale ale Parlamentului Romaniei _ Senatul si camera deputatilor - dar sunt de acord cu reducerea numarului de parlamentari la 300 (insumand deputatii si senatorii). Conform acestei propuneri, viitoarele alegeri parlamentare din judetul giurgiu se vor desfasura pe un colegiu de senator (intreg judetul) si 3 colegii electorale pentru 3 mandate de deputati. Lucru care ar conduce la schimbarea actualelor colegii de deputati.

Care din variante credeti ca este mai buna. judecati si comentati pe pagina de comentarii. 

   

 

Data introducerii: 16-03-2010

 

Comentarii vizitatori