ACTUALUL P.D.L. GIURGIU NU MAI FACE NICI 1% DIN CAT FACEA CAND ERAM EU PRESEDINTE DE FILIALA !

Autor: Caterina ILIE-ANTON & Laurentiu ANTON
 ACTUALUL P.D.L. GIURGIU NU MAI FACE NICI 1% DIN CAT FACEA CAND ERAM EU PRESEDINTE DE FILIALA !
asdasdas
ACTUALUL P.D.L. GIURGIU NU MAI FACE NICI 1% DIN CAT FACEA CAND ERAM EU PRESEDINTE DE FILIALA ! ACTUALUL P.D.L. GIURGIU NU MAI FACE NICI 1% DIN CAT FACEA CAND ERAM EU PRESEDINTE DE FILIALA !

Reporteri: Buna dimineata, domnule ministru. Profitam de ocazia ca ne-ati primit la cabinet pentru a ne acorda un scurt interviu. Ca la inceput de an. Cu ce sentimente si, mai ales, cu ce asteptari ati intampinat anul 2011 ?

Valentin Iliescu: Cu speranta ca anul 2011 va produce primale efecte pozitive asupra vietii oamenilor dupa masurile inpopulare luate in 2010. Sunt sigur ca economia romaneasca va creste, toate agentiile previzionand ca Romania in 2011 va avea o crestere economica de 2-2,5%. Pe cale de consecinta vor creste salariile, vor apare noi locuri de munca, poate, de ce nu, vor creste spre finalul anului si pensiile. Este o nevoie imperioasa de asa ceva, in special daca vorbim de pensiile mici.

Reporteri: Nu sunteti prea optimist, domnule ministru ?

Valentin Iliescu: Nu imi permit sa fabulez. Sa ma imbat cu apa rece. Exporturile romanesti au depasit realizarile din 2008 si 2009. Somajul incepe sa scada. Salariile bugetarilor incepand cu 1 ianuarie au recuperat 15% din cele pierduta in 2010. Si se vor incasa in februarie. Incasarile la buget sunt aproape de asteptarile noastre si daca, se va imbunatati gradul de colectare a veniturilor, nu este exclus, ca spre finalul anului sa se incerce, dupa consultari cu reprezentantii Fondului Monetar International si o diminuare a cotei de TVA. In economia romaneasca sunt alocati incepand cu 2011 circa 4 miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii: apa, canal si modernizarea a circa 10.000 de km. de drumuri comunale si judetene. Sunt conditii ca in 2011 sa fie accesati 10 miliarde de euro prin proiectele cu finantare europeana. Plus parteneriatul public-privat care va aduce si el, potential, cateva miliarde de euro in Romania. Infrastructura si investitiile sunt principala prioritate economica a Romaniei. Daca mai adaugam si interesul sporit pentru agricultura. Sustinerea financiara de la stat si din fondurile europene pentru infiintarea culturilor agricole si pentru cresterea animalelor. Cu conditia sa amendam acea enormitate legislativa prin care primeste subventie pentru cultivarea terenului si cel care il lucreaza si cel care il tine parloaga.

Reporteri: Ce perspective are partidul Dumneavoastra in perspectiva alegerilor din 2012 ?

Valentin Iliescu: Are toate sansele sa castige alegerile locale si parlamentare. Paradoxal, desi in carca Guvernului Romaniei s-au pus toate belele acestei tari. Este aberant sa vii si sa acuzi guvernul de masurile nepopulare.pe care acesta e nevoit, din constrangeri bugetare sa le ia, dupa ce ai lasat dezechilibre structurale colosale. Papand pe masuri populiste banii din privatizare si din economia pe care o etichetai ca duduie. P.D.L. poate sa castige alegerile. Cu o conditie. Sa se trezeasaca in teritoriu si sa faca schimbari importante. Sa dea deoparte liderii pusi pe capatuiala, sa puna in functii importante in admini9stratie oameni seriosi si competenti, sa se apuce de munca politica in teritoriu. Sa caute oameni buni pentru alegeri, sa-i puna in valoare pe cei care astazi sunt trasi pe dreapta. Din motivul ca sunt foarte buni si, pe cale de consecinta, sunt incomozi. Va spun cu sinceritate. Astazi P.D.L. Giurgiu nu mai face activitate politica. E zero. Marin Anton nu are nicio legatura cu anvergura unui lider politic judetean. O avea bani multi, sa fie sanatos. Dar nu cred ca a venit sa-i cheltuie cu partidul. Nici pomeneala. Cine spune acest lucru bate campii. Ca nu e bun de presedinte este ca nu este locomotiva in nicio competitie electorala. Puneti-l in orice competitie si veti vedea ca pe niciun palier nu are nicio sansa. E loser. Pierde intr-o competitie cu Lucian  Iliescu la Primarie, pierde intr-o competitie cu Dumitru Beianu la presedintia Consiliului Judetean, pierde cu Vasile Mustatea, cu Nicu Barbu sau cu multi altii intr-o competitie pe un colegiu electoral. Atunci la ce e bun ? La imbarlagari pe sub masa ? La numit oameni de incredere de la Bucuresti in functii cheie la nivel de judet ? Fara nicio discutie. Scuzati-mi lipsa de modestie. Actualul P.D.L. Giurgiu nu face munca politica nici in proportie de 1% cat se facea pe vremea cand eram eu presedinte la Giurgiu. O spun clar si raspicat. Nu ma voi mai intoarce vreodata in organizatia P.D.lL de la Giurgiu. Dar ma doare sa vad ca niste oameni fara vocatie politica au pus mana pe partid si isi fac doar jocurile si interesele personale. Eu mi-am consumat timpul si energia. Mi-am distrus sanatatea. Am facut un diabet de toata frumusetea din cauza stressului din campaniile de la Giurgiu. Dar nu imi pare rau. Mi-am asumat cu multa pasiune si implicare tot ce am facut pentru judet. Daca conducerea de la Bucuresti vrea ca Giurgiul sa aiba o sansa la alegerile din 2012 trebuie sa-l schimbe pe Marin Anton. Altfel va pierde cu strigaturi.

   

 

Data introducerii: 02-02-2011

 

Comentarii vizitatori