Pagina 54 ~ ADRIAN POPESCU SI RADU POPA RAMAN BINE MERCI IN CONDUCEREA P.S.D. GIURGIU

Autor: Caterina ILIE-ANTON
 ADRIAN POPESCU SI RADU POPA RAMAN BINE MERCI IN CONDUCEREA P.S.D. GIURGIU
asdasdas
ADRIAN POPESCU SI RADU POPA RAMAN BINE MERCI IN CONDUCEREA P.S.D. GIURGIU ADRIAN POPESCU SI RADU POPA RAMAN BINE MERCI IN CONDUCEREA P.S.D. GIURGIU

Multi pesedisti giurgiuveni au sperat ca dupa plecarea lui Mircea Geoana din fruntea partidului sa scape si de cele doua "plombe" impuse de la Bucuresti in conducerea filialei judetene a partidului : Popescu (Proto) si Radu Popa. sperante desarte pentru ca ieri conducerea centrala executiva a partidului a hotarat altceva.

Schimbările de la nivelul filialelor au fost oprite pentru a nu alimenta tensiunile, demisiile şi scindarea PSD. Niciun lider de filială nu va fi decapitat după instalarea noii conduceri. Aceasta a fost decizia Comitetului Executiv al PSD reunit ieri pentru prima dată după alegerea noului preşedinte, Victor Ponta.

Decizia a avut ca scop dezamorsarea tensiunilor şi stoparea hemoragiei de demisii din partid. Prima înfăţişare a lui Ponta cu baronii locali a început pe fondul temerilor alimentate de zvonurile despre eventuale decapitări la nivel local în "tabăra Geoană", plănuite fie de Adrian Năstase, fie de secretarul general Liviu Dragnea.

Încă de la început, mai mulţi lideri judeţeni au cerut să nu se transfere divergenţele de la centru în teritoriu. Aceştia au atenţionat că dacă le vor fi puse în discuţie scaunele şi vor fi alimentate rivalităţile locale, atunci PSD se va trezi cu 42 de congrese mai mici, câte unul în fiecare filială. Şi acest lucru nu ar fi benefic acum, când partidul este măcinat de demisii şi se află în pragul scindării.

Din acest motiv s-a decis ca alegerile interne să se facă doar în filialele unde există conduceri interimare sau mandate expirate. Revoltă anti-Dragnea Oricum, şedinţa de ieri a CEx a fost pe punctul de a degenera în revoltă anti-Liviu Dragnea, numărul 2 în PSD şi liderul aflat în plină expansiune a puterii în partid. Modul în care Dragnea a făcut lista cu secretari executivi a produs nemulţumiri. Câţiva lideri judeţeni, printre care şi vicepreşedintele Ion Toma, Marius Lazăr (Arad) şi Florin Cazacu (Hunedoara), i-au replicat că nu au fost consultaţi.

Pentru a calma spiritele, Victor Ponta a intervenit şi l-a pus pe Dragnea la punct: „Domnu’ Dragnea, dacă vreţi să fiţi secretar general al PSD trebuie să-i respectaţi pe preşedinţii de organizaţii”. Liviu Dragnea s-a simţit atât de lezat în orgoliul său de secretar general încât la un moment dat a intervenit jignit că nu se ţine cont şi de opinia sa: „Domnu’ preşedinte, eu mai sunt sau nu pe aici?”. Tocmai se discutase despre excluderea din partid a unor membri de la PSD Buzău, care informal sunt deja la PDL şi despre care Victor Ponta afirmase că, din punctul lui de vedere, „aceşti oameni nu mai există”. Lui Dragnea nu i-a convenit că nu are mână liberă în privinţa „judeţelor”. El şi-ar fi dorit putere exclusivă asupra organizaţiilor locale, fapt exprimat şi în urmă cu o săptămână la primul Birou Permanent al PSD de după congres. El i-a informat pe membrii BPN că pe viitor nu se vor mai discuta chestiuni care ţin de organizaţii, şedinţele fiind rezervate pentru „chestiuni mai înalte”. Singurul care l-a contrazis atunci a fost Marian Vanghelie.

   

 

Data introducerii: 02-03-2010

 

Comentarii vizitatori