Pagina 3 ~ BATISTA PE TAMBAL ?!?!?!

Autor: Laurentiu ANTON & Sorin RAPITA

Cine este baiat destept isi face o analiza corecta si pertinentaa rezultatelor de la alegeri, chiar dureroasa daca este nevoie, ia masuri radicale de reconstructie si se apuca de treaba. Pentru ca doi ani si jumatate pana la alegerile locale din iunie 2012 nu este un interval de timp foarte lung.

Cine baga gunoiul sub pres si pune batista pe tambal, dedicandu-se intereselor personale generate de o posibila participare la guvernare va avea mari surprize in 2012.

Sa luam pe rand fiecare partid si sa vedem care este situatia si ce trebuie facut.

Partidul Social Democrat Giurgiu este castigatorul incontestabil al celor doua tururi ale alegerilor prezidentiale. Cu 5 % la primul tur si cu 10 % in fata P.D.L. De departe nu putem vorbi de un partid bine organizat si de oechipa performanta. Banii lui Vanghelie sa traiasca. Fara ei, social-democratii giurgiuveni sunt varza. Cele cateva grefe politice de la Bucuresti nu au niciun fel de relevanta. Ca vorbim de Adrian Popescu (Proto) sau de Radu Popa, doi oameni foarte apropiati si credinciosi lui Vanghelie, ei nu au niciun fel de relevanta pentru partid. Alinierea membrilor P.S.D. in spatele celor doi nu s-a datorat nici autoritatii pe care ar avea-o, nici calitatii lor de lideri politici. Doar perspectivei ca prin castigarea alegerilor de catre Mircea Geoana P.S.D.-ul ar fi intrat la guvernare. Asta insemnand impartirea unor functii de directori in directiile deconcentrate. Pierderea alegerilor poate insemna 7 ani neintrerupti de Opozitie. Un dezastru total pentru un partid obisnuit sa se dedulceasca din avantajele guvernarii, chiar si in vremuri de criza. P.S.D. trebuie sa se reformeze total, sa renunte la lideri din afara judetului, oricum irelevanti, si sa promoveze oameni tineri. Din judet. Curati, nepatati si, mai ales, competenti. Nu stim daca ii are la acest moment dar printre tinerii intelectuali de stanga din judet se poate gasi o asemenea garnitura. Puncte de reper pentru o viitoare constructie: Cristian Marciu, Pepi Mustateanu.

Partidul Democrat Liberal Giurgiu va fi principalul beneficiar al alegerilor din acest an. Culmea, in conditiile in care a pierdut la scor si turul intai si turul al doilea al alegerilor prezidentiale. P.D.L. Giurgiu este in prezent un partid care traieste din rezultatele catorva primari cu multe voturi in spate (Mihai Dobre - Mihailesti, Aurel Enache - Comana, Costica Carapanceanu - Ghimpati, Catalin Corbea - Prundu). Si a catorva militanti cu rezultate deosebite in localitatile lor: Constantin Dumitru, Daniel Burdulea. Partidul pacatuieste pentru ca toate activitatea politica se reduce la eforturiele deputatului Bogdan Cantaragiu de a a duce bani in judet. Pentru localitati si proiectele de dezvoltare si modernizare. P.D.L. nu exista la conferinte de presa (mult prea rare si prea putin consistente), la televiziunea locala ( acolo lipseste cu desavarsire) si, mai ales, la intalnirile cu cetatenii din judet. P.D.l. Giurgiu si-a pierdut total forta anilor 2007-2008, ani cand reusea sa aduca in strada 5-6.000 de militanti la acele marsuri si mitinguri prin Giurgiu care, in mod sigur au ramas in memoria membrilor de partid dar si a simplilor cetateni. P.D.L. Giurgiu genera evenimente, P.D.l. Giurgiu aduna orin mai toate localitatile sute de oameni. In conditii de crunta Opozitie. Astazi nu mai genereaza nimic. Daca mai punem la socoteala si unel numiri din deconcentrate (oameni care nu au avut nimic in legatura cu partidul pana la alegerile din noiembrie 2008) iar, acum, unii dintre ei au jucat duplicitar ca sa nu-si piarda postul, consideram ca presedintele Cantaragiu trebuie sa puna mana pe par si sa faca curatenie. Are multi oameni buni, care nu sunt pe pozitiile pe care le-ar merita si, in plus, multi oameni seriosi din oras si din judet s-ar putea adauga echip[ei sale. Are deja cateva probleme foarte urgente de rezolvat: identificarea celor maibune candidaturi pentru Primaria Municipiului Giurgiu, pentru presedintia Consiliului Judetean si pentru primariile multor localitati din judet. Aceste decizii, daca vrei sa castigi, le iei cu luciditate si cu responsabilitate cu cel puti doi ani inaite de alegeri. Amanarea unor asemenea decizii si amanarea curateniei politice in partid pot crea mari probleme in 2012.

Partidul National Liberal Giurgiu, in ciuda oamenilor deosebiti si foarte buni pe care ii are, este dependent de intrarea la guvernare. Daca P.N.L.. nu ajunge in viitorul guvern are toate sansele sa se prabuseasca. Faptul; ca in 2009, in Opozitie fiind, a terminat toate cele trei alegeri pe locul 3, dupa ce in noiembrie 2009, cu Tariceanu prim-ministru, obtinuse in judet peste 50 % este cea mai elocventa dovada. In 3 ani de Opozitie, P.N.L. nu mai poate emite pretentii nici la Primaria Municipiului Giurgiu, nici la Consiliul Judetean si nici la foarte multe primarii din judet. Urmatoarele doua saptamani sunt decisive pentru prezentul si viitorul liberalilor giurgiuveni. Individual, se vor salva foarte multi. Dar chiar si cu o participare la Guvernare, P.N.L. Giurgiu nu va mai fi niciodata ce a fost in 2008.

Intrebarea care se pune este: "VOR AVEA PARTIDELE GIURGIUVENE CURAJUL SA ACTIONEZE ASA CUM AR TREBUI ?" Sau vor pune batista pe tambal ?

   

 

Data introducerii: 13-12-2009

 

Comentarii vizitatori