Pagina 3 ~ CAT DE ACTUALA ESTE PROBLEMA ALEGERILOR ANTICIPATE ?

Autor: Traian TUDORESCU
 CAT DE ACTUALA ESTE PROBLEMA ALEGERILOR ANTICIPATE ?
asdasdas
CAT DE ACTUALA ESTE PROBLEMA ALEGERILOR ANTICIPATE ? CAT DE ACTUALA ESTE PROBLEMA ALEGERILOR ANTICIPATE ?

Ultimul sondaj de opinie dat recent publicitatii confirma cu totul alte ierarhii decat cele de la alegerile parlamentare din 2008. Cat de corect este acest sondaj nu va putem spune. Pentru ca, e clar, cine plateste comanda si ce trebuie sa iasa. Nu va aduceti aminte ce spuneau aproape toate sondajele inainte de alegerile prezidentiale. Ca Basescu e terminat. Cat de terminat a fost s-a vazut. Traian Basescu e presedintele romanilor.

Ce se va intampla in toamna ? Tema alegerilor anticipate le surade doar conducerilor la varf a doua partide: P.S.D. si P.N.L. Subliniem, teoretic si numai la nivelul conducerilor la varf. Pentru ca nu vreti sa-mi spuneti mie ca imensa majoritate a parlamentarilor, in fond niste anonimi, isi doresc sa bage mana in buzunar, pe criza asta, si sa-si puna la bataie mandatul de parlamentar la mai putin de doi ani in Parlamentul Romaniei.

Totusi ce se va intampla in toamna. P.S.D. trage cu dintii sa racoleze parlamentarii P.D.L. Si sunt suficiente semnale ca senatori si deputati democrat-liberali, de dragul intereselor personale, vor migra la P.S.D. Oferind P.S.D.-ului sa dicteze multe lucruri in Parlament. Chiar sa rastoarne guvernul. Si sa ajunga la guvernare. Dar oare vor, Au alte solutii decat cele propuse de actualii guvernanti ? Sunt dispusi sa-si sacrifice popularitatea conjuncturala ca sa scoata tara din criza ? Nici pomeneala.

Parlamentarii tradatori sunt cei care vor dicta momentele politice ale toamnei. Si ale urmatorilor doi ani. Pe ei nu ii intereseaza tara ci doar interesele personale. Cred ei ca alaturi de P.S.D. isi vor putea face treburile pana in 2012. Sau pana la alegeri. Pentru ca, va dati seama, nu ii mai pune P.S.D.-ul sa candideze data viitoare. Doar se folosesc de ei pana trec puntea. Altfel spus, pe romaneste, pesedistii iubesc tradarea dar ii urasc pe tradatori.

P.D.L. nu vrea alegeri anticipate, nu vrea sa plece de la guvernare. Dar pentru asta trebuie sa-si pastreze majoritatea. Ceea ce nu este deloc usor. Oamenii cu cap din partid constientizeaza pe cine au adus in parlament si ce sacrificii trebuie facute ca ei sa fie mentinuti in echipa.

E clar insa, Basescu e constient de situatia de fata. Si e profund nemultumit. Revoltat chiar. Precum imensa majoritate a populatiei. S-a saturat de o clasa politica corupta si ineficienta pusa exclusiv pe capatuiala. In declansarea alegerilor anticipate, Basescu va face exact ce vrea poporul. A parut unora inpopular prin promovarea masurilor de austeritate dar, nu peste multa vreme, la anul, poporul ii va da dreptate. Fiti insa siguri ca daca poporul va vrea alegeri inainte de termen le va si avea. Daca nu, nu.

Si nu uitati un lucru, oricat de mult a iubit si sustinut P.D.L.-ul, la cum se comporta acum, presedintele Basescu are puterea sa intoarca spatele partidului pe care l-a condus si l-a facut mare.

   

 

Data introducerii: 01-08-2010

 

Comentarii vizitatori