Pagina 15 ~ CAVALERII TRISTELOR PARTIDE

Autor: OCHIUL & TIMPANUL
 CAVALERII TRISTELOR PARTIDE
asdasdas
CAVALERII TRISTELOR PARTIDE CAVALERII TRISTELOR PARTIDE

Dupa alegerile din decembrie 2009, credeam ca vajnicii luptatori din partidul unic PNL+PSD s-au linistit si stau prin sediile lor, lingandu-si ranile si asteptand vremuri mai bune. insa realitatea e alta, perspectiva a cel putin 5 ani de opozitie facandu-i sa reactioneze ca niste muste fara cap, adica prin miscari haotice, pe care nici ei nu le inteleg. Dupa expeditia penelista de la Bulbucata si Ulmi, soldata cu esecuri rasunatoare, ieri a avut loc un nou raid, de data aceasta la Singureni, unde la o banala sedinta de consiliu local, si-au facut aparitia in sala bufonii regelui: Popescu - Proto cu Maroiu si Tone de la PSD impreuna cu Mustatea de la PNL.
Adicatelea cum? La dracu-n praznic la Singureni a fost prezenta “lumea buna” a Opozitiei giurgiuvene: presedintele organizatiei judetene a PSD, un fost sef al Garzii Financiare si presedinte al Organizatiei Municipale (?!?) a PSD, prim vicepresedintele PSD si un senator PNL.
Poate va intrebati ce i-a manat pe ei acolo. Auzisera ei din “surse sigure” ca niste consilieri de la PD-L, care urmau sa fie schimbati de catre partidul lor, pe motive de noncombat in campanie, vor fi inlocuiti cu niste duri. Al caror principal scop era, in aceeasi sedinta, sa-l schimbe pe viceprimarul comunei. Ce mai zarva, ce mai chin, mai ales ca tot acele „surse” dadeau ca sigura prezenta la sedinta a subprefectului Daniel Fita, care urma sa legitimeze toate aceste mutari.
Mare le-a fost insa mirarea cand la banala sedinta – pentru ca ea asa a si ramas pana la final – s-a prezentat o jurista de la Prefectura, care, mai mult, a cerut retragerea de pe ordinea de zi a proiectelor prin care erau validati noii consilieri, pe motiv de neindeplinire a procedurilor legale. Reactia comandoului partidului unic PNL+PSD i-a lasat pe cei prezenti cu gura cascata.
In timp ce Mustatea (om cu ceva scoala facuta pe bune) ii dadea dreptate reprezentantei Prefecturii, Popescu-Proto facea spume, neintelegand nimic din ce se intampla in jurul sau. Pietarul de la sectorul 5 “care este” a inceput sa tipe si sa se dea in stamba cu anii lui de studiu si experienta lui in ale administratiei, care ar fi mai importanta decat anii de facultate ai juristilor din sala. Ii tinea isonul si viceprimarul, care tremura la gandul ca, odata schimbat, nu-si va mai putea recupera banii cu care isi cumparase postul, bani de care stiu si organele specializate in combaterea unor astfel de procedee.
Pana la urma, consilierii locali - vorba reclamei... niste tarani – au dovedit ca nu cunosc deloc legea administratiei publice, votand impotriva unei simple constatari a incetarii calitatii de consilier local desemnat de catre un partid. Si asta in ciuda insistentei juristei Prefecturii, care le-a explicat ce spune legea in astfel de situatii. Problema legalitatii se va rezolva, suntem siguri de asta, mirarea noastra e alta. Chiar asa de obsedati de PDL au ajuns cei de la PNL+PSD incat le supervizeaza si problemele interne de partid?
De ridicolul de care s-au umplut cei patru corifei ai dreptatii s-a auzit pana la Bucuresti, liderii PD-L Giurgiu hotarand sa-i mai puna pe drumuri si in continuare pe disperatii penelisto pesedisti, care si asa nu prea mai au ce face in urmatorii ani, fara functii si fara campanii electorale.

   

 

Data introducerii: 29-01-2010

 

Comentarii vizitatori