Pagina 3 ~ CE E DE FACUT ?

Autor: Traian TUDORESCU
 CE E DE FACUT ?
asdasdas
CE E DE FACUT ? CE E DE FACUT ?

Suntem in saptamana anuntatelor mitinguri si actiuni de protest indreptate impotriva Guvernului si a masurilor dure pe care acesta incearca sa le impuna Nimanui nu-i convine ca ii scade pensia sau salariul. Fara niciun dubiu. Dar oare, noua tuturor, ne convine faptul ca de ani de zile niste semeni de-ai nostri beneficiaza de niste drepturi nemeritate sau supraapreciate in detrimentul nostru. Pensii privilegiate, ajutoare sociale nemeritate, concedii medicale nejustificate. Nu am vazut, pe aceasta tema – a privilegiilor si avantajelor nemeritate - niciun strop de revolta din partea celor care se manifesta astazi cu radicalitate. Oameni politici, sindicalisti, oameni de presa. Ba chiar unii dintre ei – ma refer la politicieni – sunt autori unor grave enormitati si aberatii in cadrul legislativ. Care chiar daca au fost inghitite cu sila de marea majoritate a romanasilor nostri de rand, ele au produs o imensa raceala si chiar respingere fata de clasa politica romaneasca.

Astazi, cand statul nu mai poate suporta o povara inadmisibila si cand, in al doisprezecelea ceas, incearca sa vina cu niste masuri de asanare a gaurilor prin care se scurg resurse financiare importante, carcotasii politici, profitorii sociali si unii dintre asa zisii formatori de opinie indeamna la revolta. La scandal, la manifestatii si actiuni de protest. Chiar violente. Cu un singur scop. Caderea actualului guvern.

Poate ca dintr-un anumit punct de vedere au dreptate. E vorba despre scaderea pensiilor cu 15%.

Dar ce pun ei in loc ? Ati auzit vreo solutie ? Ati vazut vreun lider politic marcant al Opozitiei care sa-si asume vreo solutie politica si economica responsabila. Doar “supa reincalzita” a Guvernului de tehnocrati si specialistul Klaus Johannis intrat intr-un lung proces de hibernare de mai bine de 6 luni. In rest, doar gargara. Fraze sforaitoare si miniciuni. Cu un singur scop. Sa tensioneze si mai mult climatul social aparent ajuns intr-un prag de fierbere. Pentru a produce o explozie sociala.

Nu sunt un fan al actualului guvern dar, cu atat mai mult, nu voi fi un fan al celor care manipuleaza nemultumirea oamenilor pentru a pune mana pe putere: Sorin Ovidiu Vantu si Dan Voiculescu. Sefii celor doua trusturi de presa indisolubil legate de cele doua-trei partide contestatare. P.S.D., P.N.L. si P.C.

Eu sunt adeptul dialogului si negocierilor argumentate. Cu solutii, cu idei si, mai ales, cu analize. Ce dam de o parte si ce punem in loc. Pentru a sti daca nu cumva cei care pozeaza in aparatori ai interesului poporului sunt doar niste farseori. Sau poate niste aventurieri.

Am depasit de mult faza mineriadelor politice. Al punctului de vedere impus cu tarnacopul, cu bata sau cu pumnul. Neparticipand la negocieri si la discutii, liderii sindicali si reprezentantii partidelor de Opozitie, lesinati de grija bugetarilor si pensionarilor, vor o noua mineriada. Sau “pensionariada”. Sau “bugetariada”. Sau cum vreti sa-I spuneti. Cu scandal. Cu vorbe grele. Cu bolovani daca se poate.

Oameni cinstiti si drepti ai acestei tari, chiar daca se simt frustati de masuri foarte dureroase pentru buzunarul lor, vor sta insa deoparte. Nu indiferenti. Dar rationali si foarte preocupati. De ce ? Dintr-un simplu motiv. Cumpatarea, judecata logica si curata indeamna la analiza si negociere.

O intrebare ne framanta pe toti. Ce ne poate scoate din criza ? Violenta sau cumpatarea ? Doar Dumneavoastra puteti da raspunsul cel mai bun.

   

 

Data introducerii: 17-05-2010

 

Comentarii vizitatori