Pagina 7 ~ CE TREBUIE SA INTELEAGA VANGHELIE.

Autor: Caterina ILIE
 CE TREBUIE SA INTELEAGA VANGHELIE.
asdasdas
CE TREBUIE SA INTELEAGA VANGHELIE. CE TREBUIE SA INTELEAGA VANGHELIE.

Marian Vanghelie, liderul coordonator al P.S.D. Giurgiu, daca a venit cu intentii onorabile legate de prezentul si viitorul partidului pe care il reprezinta si, daca doreste cu adevarat o guvernare locala in folosul cetatenilor judetului Giurgiu, maximizand sprijinul guvernamental pentru sustinerea proiectelor judetului trebuie sa contribuie esential si foarte rapid la modificarea majoritatii la nivelul Consiliului judetean.

Deocamdata, Vanghelie cunoaste foarte putin din mecanismele intime ale politicii giurgiuvene. O mentinere a parteneriatului local cu P.N.L. nu face decat sa le sufle suficient vant in panze lui Lucian Iliescu, Dumitru Beianu si liberalilor giurgiuveni, condamnand practic Partidul Social Democrat la ocuparea locului trei in judet. Si lasandu-le liberalilor suficiente parghii, folosite exclusiv pentru mentinerea suprematiei politice prin parghii exclusiv financiare, nicidecum doctrinare si de persoane.

Un lucru este clar, cel putin pentru noi. Ca, in 2012 vom avea doar doua partide parlamentare (P.D.L. si P.S.D) si ... U.D.M.R. Conform celor doua mari curente politice la putere in Europa: cel popular si cel socialist.:Oricat ar incerca sa ne convinga Lucian Iliescu & Co. nu au probat si nici nu au evidentiat vreo atitudine liberala in judet. Si chiar la nivel national. Pentru ca masurile adoptate si care au generat ramanerea P.N.L.-ului in Parlament, evident sub presiunea opiniei publice si a celorlalte partide parlamentare, nu au fost decat masuri de stanga: majorarea pensiilor, cresterea salariilor.

Dar cel mai important lucru pe care trebuie sa il stie Marian Vanghelie este ca o buna parte din P.S.D., pe motive de interese personale, este prizoniera lui Lucian Iliescu. Facand ca, practic, acest partid sa nu mai existe. Apropo, judecand si prin prestatiile din ultimii ani, ati mai auzit de vreun an incoace pe domnii Maroiu si  Tone sa mai exprime vreo afirmatie critica la adresa administratiei majoritar liberale giurgiuvene. Desi lucrurile nu s-au schimbat deloc in bine.

Nu in ultimul rand, trebuie stiut ca judetul pentru a fi alimentat si sustinut in toate proiectele de modernizare are nevoie de o componenta puternica social-democrata si democrat-liberala in conducerea consiliului judetean. Sunt suficienti oameni valorosi printre consilierii judeteni ai celor doua partide aflate la guvernare din care sa se aleaga doi vicepresedinti de consiliu judetean care sa reprezinte o pondere importanta la adresa presedintelui Beianu, nu ca adversari ai lui ci ca parteneri in repartizarea echitabila a fondurilor catre toate localitatile judetului.

Va intelege domnul Vanghelie aceste lucruri ? Daca nu, isi va condamna partidul la o infrangere severa dinainte stabilita.

   

 

Data introducerii: 24-02-2009

 

Comentarii vizitatori