Pagina 7 ~ CE VARIANTE ARE LUCIAN ILIESCU ?

Autor: Sorin RAPITA & Laurentiu ANTON
 CE VARIANTE ARE LUCIAN ILIESCU ?
asdasdas
CE VARIANTE ARE LUCIAN ILIESCU ? CE VARIANTE ARE LUCIAN ILIESCU ?

Cum este perceput Lucian Iliescu in politica ? Ca un personaj care nu poate fi invins. Cel putin deocamdata. Chiar si din postura de politician in Opozitie. Pe ce se bazeaza el in bataliile politice pe care le da ? Pe ideea ca niciodata nu trebuie sa te lipesti definitiv ca "marca de scrisoare", ca intotdeauna interesul tau este mai presus de interesul tuturor celorlalti si fa-i pe oameni din jur sa creada ca muncind pentru tine vor avea si ei motivatia lor. Argumente extrem de simple si de previzibile pe care niciun politician din Giurgiu nu a stiut sa le contracareze.

Sa ne aducem aminte cateva momente importante ale politicii giurgiuvene. In noiembrie 2004, la alegerile parlamentare, Lucian Iliescu nu a tras foarte tare, dorind sa iasa un singur deputat pentru Alianta D.A. (P.N.L.-P.D.), prietenul sau din copilarie - Dragos Ujeniuc -, si restul mandatelor sa revina Partidului Social Democrat. Nu s-a intamplat chiar asa, P.R.M.-ul le-a stricat usor socotelile, dar P.S.D. a obtinut un scor foarte mare. Ce interes avea atunci Lucian Iliescu. In caz ca P.S.D. ajungea la guvernare, ceea ce nu s-a intamplat datorita lui traian basescu, domnia sa urma sa treca la social-democrati. Ca sa beneficieze de bani si protectie din partea puterii.

Chiar si alergatul pe doua culoare din 2006, el la P.N.L., Dragos Ujeniuc la P.L.D., a fost o mutare diabolica a unui personaj care construieste scenarii din care nu cade decat in picioare.

Niciun moment nu a pierdut controlul partidelor adversare. In sensul ca afla in timp util (chioar in timpul sedintelor P.D.L. si P.S.D.) ce pun acestia la cale ca sa le poata contracara sau chiar sa le creeze lidrilor acestor partide suficiente probleme in interior, culminand chiar cu eliminarea lor (Niculae Badalau si Valentin Adrian iliescu).

Ca un adevarat demon si-a "hipnotizat' adversarii directi la alegerile de primar din Giurgiu pe care lichidat din primul tur. Tot sub minciuna unei asa zise guvernari din decmbrie 2008, P.S.D.-P.N.L., a imbarligat mai mult de 20 de primari din partidele adverse (16 de la P.S.D. si 4 de la P.N.L.) care si-au vandut voturile liberalilor din judet.

Ce variante are acum Lucian Iliescu ? Sa continue in aceeasi linie pentru a nu-i deranja nimeni afacerile si interesele din judet. Oricat de mult ar afirma ca P.N.L.-ului din Giurgiu ii revine un post de vicepresedinte national al partidului, pe el il intereseaza controlul total local, conservarea situatiei actuale din Giurgiu si a posturii de "LIDER MAXIMO", protectia politica si banii canalizati catre Giurgiu pentru a-i dramui in folosul intereselor sale.

A afirmat ca-l va sustine pe Tariceanu ? Fals, pe fondul curentului majoritar, se va da cu Crin Antonescu. In ultima clipa. Stiind ca acesta se bucura de o incredere tot mai mare in partid. Lucian Iliescu nu a facut niciodata impotriva curentului si nu o va face nici acum fiindca vrea sa ramana cu pantalonii uscati.

Ii convine de minune zavera, apatia si lipsa de actiune politica a celor doua partide adverse. Se simte neamenintat, cu atat mai mult cu cat noua administratie a judetului este una "resapat-liberala". De care nu este deloc strain.  

La alegerile locale juiduieste in strafundul sufletului sau sa le dea o bataie la social-democrati si democrat-liberali sa le sune apa in cap. Si, atunci, iarasi din postura de victorios, sa vina la el sa-l roage sa treaca la ei si P.D.L.-ul si P.S.D.-ul ca doar vin cele mai importante alegeri din an. Alegerile prezidentiale.

Fiti convinsi ca la prezidentiale Lucian Iliescu nu va sluji o cauza. Niste principii. Ci doar candidatul care ii va feri maximum de profit si siguranta pentru cel putin 2 ani si jumatate de mandat la primarie.

Vorba lui ca si a multor politicieni tradatori: "UBI BENE, UBI PATRIA !"

   

 

Data introducerii: 15-03-2009

 

Comentarii vizitatori