Pagina 3 ~ CEZARICA, JOCI CINSTIT SAU NU ?

Autor: Traian TUDORESCU
 CEZARICA, JOCI CINSTIT SAU NU ?
asdasdas
CEZARICA, JOCI CINSTIT SAU NU ? CEZARICA, JOCI CINSTIT SAU NU ?

Cezar Magureanu este, vrem sau nu vrem sa recunoastem, un personaj greu, important si influent la Giurgiu. Poate nu atat el cat fratele sau, Ninel. Om la fel de greu, si la propriu si la figurat, si cu o influenta uriasa in zona populatiei de varf dar si a celei foarte sarace din Giurgiu.

Pentru a duce adevarul pana la capat trebuie spus ca fara ajutorul fratilor Magureanu, basculati din tabara democrat-liberala in tabara liberala in 2008, la alegerile locale, Lucian Iliescu nu castiga primaria din primul tur. Ori, in turul al doilea, se putea intampla orice.

Se stie foarte bine, Cezar Magureanu a primit in schimb un post de senator din partea lui Lucian Iliescu. Nu numai un loc intr-un colegiu. Chiar s-a tras cu dintii ca mandatul de senator P.N.L. de Teleorman sa fie schimbat pe un mandat de senator de Giurgiu, beneficiar fiind chiar Cezar Magureanu.

Au trecut alegerile, domnul primar Iliescu nu si-a prea onorat anumite promisiuni, plus faptul ca Cezarica nu era prea obisnuit sa interpreteze rolul de rama in piesa lui nea Lucica si uite fisura.

Cezarica a meditat multa vreme sa faca sau nu pasul plecarii din P.N.L. L-a facut pentru ca a realizat ca nu are loc langa Iliescu cat o curge Dunarea la vale.

Dar cert este ca nici la P.D.L. nu se simte prea in largul lui. A facut sediu nou pentru municipiu, si-a asumat preluarea conducerii organizatiei municipale, unde nu se intampla aproape nimic, si-a asumat candidatura la primarie, impotriva celui pe care l-a ajutat sa devina primar in 2008. A tras cu dintii ca la inaugurarea sediului sa vina oameni foarte grei din partid. Unii au si venit. Dar simte ca nu este prea iubit de unii dintre colegi. Ce nu este prea iubit. Unii i-ar lua beregata. Una-doua. Motiv pentru care nu prea ii sunt boii acasa.

Daca are ganduri de plecare in alta parte ? Nu stim. Pentru ca nu l-am intrebat.

Spun unii ca ar fi fost vazut intrand in sediul P.N.L. de la Giurgiu. E o tema. Important insa este de ce a intrat si, mai ales, ce a discutat.cu liberalii care se aflau acolo. Intrarea in sediul P.N.l. este o capcana in care Cezarica a cazut din infantilism. Tocmai pentru ca nu se va intoarce niciodata la P.N.l. a intrat in sediul lor. Dar retineti, Cezarica e curtat intens. de cei care vad in forta familiei magureanu un atu important la primarie. Daca P.D.L.-ul nu stie sa il pastreze e foarte posibil sa plece. acolo unde este foarte dorit. Si foarte curtat. La P.S.D., unde ninel a trudit multa vreme cand P.S.D.-ul era in floare sau la U.N.P.R. caruia ii trebuie un lider influent si potent.

Ce faci, Cezarica, joci cinstit si ramai la P.D.L. pana la capat sau, deja, ai alte variante ?

   

 

Data introducerii: 09-05-2010

 

Comentarii vizitatori