Pagina 3 ~ CINE FORMEAZA VIITORUL GUVERN ?

Autor: Caterina ILIE-ANTON
 CINE FORMEAZA VIITORUL GUVERN ?
asdasdas
CINE FORMEAZA VIITORUL GUVERN ? CINE FORMEAZA VIITORUL GUVERN ?

Sa incepem cu o certitudine: toti politicienii giurgiuveni si-ar dori intrarea la guvernare. In ciuda faptului ca atat P.S.D.-ul cat si P.N.L.-ul au luptat cu inversunare pentru debarcarea presedintelui Traian Basescu de la Cotroceni. Ne aducem foarte bine aminte imboldurile domnului presedinte liberal Lucian Iliescu la adresa colegilor de partid in sustinerea lui Mircea Geoana, mai abitir decat indemnurile de la primul tur. Ne aducem aminte de echipajele comune (P.S.D.-P.N.L.) care au traversat tot judetul in mobilizarea militantilor P.S.D., P.N.L. si a cetatenilor pentru sustinerea candidatului comun. Mircea Geoana.

Ne aducem aminte de declaratiile dure la adresa candidatului Traian Basescu si amenintarile cotidiene de linsare publica a tuturor militantilor P.D.L. pripasiti prin vreo functie publica. Doamne, daca castiga Geoana, ce nopti ale cutitelor lungi ar fi venit. Nu intr-o zi, ci numai intr-o noapte ar fi fost lichidati pedelistii de prin toate functiile din administratia judetului. Nu numai de conducere, chiar si de executie.

Stim oameni din Giurgiu care sub presiunea unei asemenea perspective erau pregatiti sa-si vanda tot (casa, terenuri, afaceri) si sa migreze la Bucuresti ca sa scape de prigoana pesedisto-penelista.

Orice judecata normala la Bucuresti sau la Giurgiu trebuie sa tina cont de aceasta realitate. Valabila nu numai in judetul Giurgiu ci si in restul judetelor tarii.

Credem ca la acest moment sunt posibile doar doua formule de guvernare.

Prima formula: GUVERN P.D.L.-P.N.L.-U.D.M.R. (eventual minoritati si independenti), cu posibili premieri Mugur Isarescu, Emil Boc sau Vasile Blaga.

A doua formula: GUVERN P.D.L.-U.D.M.R.-MINORITATI-UN GRUP DE 50 DE PARLAMENTARI INDEPENDENTI, cu posibili premieri Emil Boc sau Vasile Blaga.

La limita ar fi posibila si o formula de guvernare cu Partidul Social Democrat dar numai daca se debaraseaza rapid de Geoana, Vanghelie si Hrebenciuc din conducerea partidului. Aceasta solutie nu are mai mult de 1 % sanse de concretizare.

Liberalii giurgiuveni prefera prima formula si vor cere expres sa primeasca functia de prefect al judetului.

Democrat-liberalii prefera a doua formula, imparteala posturilor cu U.D.M.R.-ul la Giurgiu fiind extrem de avantajoasa.

Social-democratii il injura la greu pe Mircea Geoana ca i-a scos de la guvernare si i-a lasat cu ochii in soare. Cel putin 3 ani.

   

 

Data introducerii: 11-12-2009

 

Comentarii vizitatori