Pagina 7 ~ CINE-I POPOVICIU DE GIURGIU ?

Autor: Caterina ILIE

Mult tam-tam se face in aceste zile pe tema scandalului cu terenurile de la Baneasa provocat de importantul om de afaceri Puiu Popoviciu si ale sale "tunuri" imobiliare.

Indraznim sa spunem ca daca cineva ar incerca sa deznoade itele multor afaceri imobiliare din judetul Giurgiu lucrurile ar fi de zece ori mai grave. Motiv pentru care va intrebam. Avem si noi un Puiu Popoviciu la Giurgiu ?

Raspunsul nu poate fi decat afirmativ. Incepand cu terenurile din municipiul Giurgiu unde domn primar Lucian Iliescu a fost in ultimii 7-8 ani un adevarat samsar imobiliar. Si presa vremii poate fi un adevarat martor ca terenurile trecute la Primarie cu diferite destinatii au fost ulterior maritate de Lucian Iliescu "Popoviciu" catre diferite firme si persoane in conditii extrem de dubioase si, mai mereu, aproape pe sest. Pentru constructia de hipermarketuri si de tot felul de afaceri profitabile.

Tot cu Puiu Popoviciu seamana si niste domni si doamne care au fost pe la Prefectura judetului Giurgiu. Care intr-un timp se transformase in Asociatia agentiilor (primariilor) imobiliare din judet. Retineti ce va spunem. Daca cineva si-ar baga nasul cinstit si corect prin hartiile de la Prefectura Giurgiu ar fi teroare. Retineti. Nu s-a infiintat institutie, ca D.N.A.-ul este mic copil, pentru ce s-a intamplat la Prefectura Giurgiu. Acesta este si motivul pentru care s-a luptat cu toate mijloacele impotriva numirii unor prefecti la Giurgiu ca Valentin Iliescu, Cristian Marciu sau Pepi Mustateanu. Si pentru care inca nu este numit nici acum noul prefect de Giurgiu.

Dar domnul deputat Dan Pasat ar putea fi un Popoviciu de Giurgiu ? Sigur ca da. Discret in tot ceea ce face in plan public, foarte rapace si motivat cand este vorba de proprietati imobiliare, domnul Dan Pasat a cumparat cu foarte putin ca sa vanda cu foarte mult. Bani cu care si-a cumparat si pozitia actuala de deputat in Parlamentul Romaniei.

Dar, din pacat, lista este cu mult mai mare. Nici actualul senator, fost deputat, Catalin Voicu nu este mai breaz..

Tare ne temem ca toate aceste matrapazlacuri imobiliare - tunuri de sute de milioane de euro - vor ramane ascunse. Pentru ca de fapt, tot ce inseamna clasa politica a judetului Giurgiu, mare parte din administratia judeteului este bagata pana peste cap in mafia imobiliara. Ca sa recunoastem drept, tranzactiile cu terenuri fiind principala activitate a multor primarii pana anul trecut. Noroc cu criza ca acum mai au timp si pentru alte activitati.

Nu aveti sentimentul citind un ziar local, uitandu-va la una din televiziunile de Giurgiu, ca in fiecare moment vedeti pe ecran un "Popoviciu". Imbogatit si bine plantat in administratie doar prin tunuri imobiliare. Evident, unul de Giurgiu.

   

 

Data introducerii: 28-03-2009

 

Comentarii vizitatori