Pagina 7 ~ CRIN ANTONESCU - "VIITORUL POLITICII' FARA TRECUT.

Autor: Tamara PLOAIE
 CRIN ANTONESCU -
asdasdas
CRIN ANTONESCU - CRIN ANTONESCU -

Stiti ce au in comun Tariceanu si Antonescu ? Foarte multe nume. Pe unul il cheama Calin Constantin Popescu Tariceanu. Pe celalalt Crin Laurentiu George Antonescu. Si amandoi vin foarte rapid cand ii cheama Patriciu.

Am ascultat la acest sfarsit de saptamana o groaza de ineptii politice din partea unor politicieni pigmei care pana mai ieri se gudurau printre picioarele lui Calin Popescu Tariceanu. Doamne, ce de laudatori au aparut ca ciupercile dupa ploaie la adresa lui Crin Antonescu. Ca este asa si este pe dincolo, ca o sa faca si o sa dreaga iar P.N.L.-ul o sa cresaca precum Fat Frumos.

Evident, sunt doar fite insuflate de cei carora Traian Basescu le-a dat extrem de multe insomnii si acum cauta la disperare solutii sa-l rastoarne. Ei bine, de ce l-a ales Dinu Patriciu pe Crin Antonescu ? Ca este mai putin atacabil. Sa explicitam acest lucru.

Crin Antonescu este un politician subtire, un politician fara palmares. Un politician care in afara unui mandat de ministru la Sport nu prea a condus nimic. Chiar si atunci nu s-a impus prin vreun proiect ci doar prin plete. Va aduceti aminte de chica bogata care i-a inspirat pe on\bservatorii sai, numindu-l "Duduia " Duduia, pentru ca daca il priveai din spate credeai mai repede ca este femeie.

In 2008, chiar si accesul in Parlament nu l-a facut din pozitia de castigator de colegiu ci de ocupant de loc 2 in competitia uninominala.

Cu ce s-a remarcat domnule Antonescu in ultimii ani ? Cu cateva discursuri prin Parlament, toate cu acelasi subiect - atacul desantat impotriva lui Traian Basescu - fara nicio initiativa parlamentara notabila, fara vreo performata politica de referinta. Chiar si discursurile lui Crin Antonescu - insailari de glumite si banculete rostite, este adevarat, cu mult sarm - nu pot tine locul unei atitudini de adevarat lider politic.

Crin Antonescu nu este un bun organizator, nu este un om harnic. El este un mare absent, campionul-campionilor chiulangiilor din Parlament.

El se scoala tarziu, vine la Paralament cand " i se scoala" iar in privinta activitatii parlamentare, parcurgand statisticile de pe site-urile Parlamentului si Institutului de Politici Publice este aproape corijent. Oricum printre ultimii din clasa. Cu foarte-foarte multe absente, votand foarte rar si foarte imprastiat. Pentru ca Antonescu este un rebel, nicidecum un om de echipa. El nu este un model de comportare. Cel mult un baiat simpatic. Nu putem incheia inainte de a releva un aspect esential despre un politician fara palmares. Solicitat de Tariceanu in mai multe randuri pentru a ocupa un post de ministru, de fiecare data Antonescu s-a eschivat. Cu acelasi motiv. Ca nu stapaneste bine niciun domeniu. Cum, nici mai bine decat marele diletant Cristian Adomnitei - "afonul-afonilor" in materie de pricepere guvernamentala ?

Iata cine conduce P.N.L. Si, mai ales, cine vrea sa conduca Romania.

Daca ar fi doar atat poate ca ar merita sa ne mai gandim. In fond mai avem un personaj extrem de pasiv la Primaria capitalei. Totusi, in cazul Antonescu, nu exista nicio posibilitate de ane mai gandi. Nu vom fi niciodata alaturi de Dinu Patriciu.

   

 

Data introducerii: 23-03-2009

 

Comentarii vizitatori