Pagina 83 ~ Campania de strângere de semnături: „Pe noi, cetăţenii Judeţului Giurgiu, nu ne mai reprezintă guvernul Călin Popescu Tăriceanu”.

Autor: Caterina ILIE

La conferinţa de presă săptămânală a Partidului Democrat Liberal Giurgiu, deputatul Valentin Adrian Iliescu a afirmat că partidul său va începe la sfârşitul acestei săptămâni o amplă campanie de strângere de semnături pe o petiţie publică intitulată „Pe noi, cetăţenii judeţului Giurgiu, nu ne mai reprezintă Guvernul Călin Popescu Tăriceanu”.

Valentin Iliescu a declarat că această petiţie evidenţiază principalele nemulţumiri ale populaţiei faţă de politica actualului cabinet: degradarea accentuată a nivelului de trai pe fondul creşterii preţurilor la principalele produse alimentare şi la utilităţi, creşterea aberantă a fiscalităţii, neimplicarea în atragerea fondurilor europene, lipsa oricărei forme de sprijin pentru producătorii agricoli, lipsa de coerenţă a politicii guvernului în domenii foarte importante: educaţie, sănătate, politici sociale. Iliescu a mai criticat şi lipsa de legitimitate politică a Guvernului Tăriceanu, un guvern cu 20% susţinere politică în parlament, predispus permanent la tot felul de concesii şi decizii inacceptabile. De asmenea, Iliescu a criticat prezenţa în Guvern a reprezentanţilor U.D.M.R., promotorii altui punct de vedere referitor la independenţa provinciei Kosovo decât restul echipei guvernamentale şi poziţia oficială a Guvernului României.  

Această campanie se va desfăşura din casă în casă. Valentin Iliescu crede că în timpul acesteia se vor strânge câteva zeci de mii de semnături de la cetăţenii judeţului care sunt nemulţumiţi din aceleaşi motive cu cele menţionate mai sus.

Valentin Iliescu a spus că este conştient că o astfel de acţiune nu poate produce demiterea guvernului, dar o consideră importantă ca atitudine, deoarece P.D.L. trebuie să demonstreze că este aproape de cetăţeni şi de problemele lor.. Deputatul speră ca această iniţiativă să fie preluată şi de alte organizaţii ale partidului din ţară.

   

 

Data introducerii: 22-02-2008

 

Comentarii vizitatori