DANIELA DUTA: SA-I FEREASCA DUMNEZEU PE UCIGASI DE CEL CE NU MAI ARE NIMIC DE PIERDUT!

Autor: I.D.
 DANIELA DUTA: SA-I FEREASCA DUMNEZEU PE UCIGASI DE CEL CE NU MAI ARE NIMIC DE PIERDUT!
asdasdas
DANIELA DUTA: SA-I FEREASCA DUMNEZEU PE UCIGASI DE CEL CE NU MAI ARE NIMIC DE PIERDUT! DANIELA DUTA: SA-I FEREASCA DUMNEZEU PE UCIGASI DE CEL CE NU MAI ARE NIMIC DE PIERDUT!

Nu incercam sa punem punct speculatiilor si zvonurilor care circula si se amplifica, infierbantand imaginatia unora.
Demersul nostru jurnalistic este acela de a pune la dispozitia cititorilor opiniile celor implicati direct in acest caz.
Am intrebat-o pe Daniela Duta, daca sotul ei avea vreun motiv pentru a recurge la acest gest. Nu. Nu avea niciun motiv...
"Pe 30 mai ar fi implinit 42 de ani. Mai mult de jumatate din anii lui, i-am petrecut impreuna, zi de zi, ora de ora, minut cu minut. Am impartit si bune si rele. Stiam ce gandim inainte de a ne exprima prin cuvinte. George era foarte calm si calculat, echilibrat, iar eu eram cea cu temperamentul mai vulcanic. Intre noi era ceva magic, dupa douazeci de ani impreuna, dragostea noastra era mai profunda ca la inceput, dincolo de rutina sau banal. De aceea, nu pot accepta ideea sinuciderii, sub nicio forma".
Daniela s-a oprit putin pentru a-si cauta cuvintele si mi-a intuit intrebarea. Ce au stabilit politistii, ce s-a stabilit dupa necropsie, s-a luat in calcul doar sinuciderea, sau si o eventuala crima?
"Psihologic vorbind, George nu avea profilul unui potential sinucigas. Am serioase semne de intrebare in ce priveste modul in care actioneaza criminalistii care ancheteaza cazul.
Este bizar ca la locul incidentului, criminalistii au facut identificarea dupa carnetul de conducere aflat in masina, nicidecum dupa cartea de identitate - care n-a fost gasita. Abia a doua zi, la morga, a fost gasita cartea de identitate in buzunarul de la pulovar, alaturi de carticica de rugaciuni".

Intr-adevar, este ciudat. George era imbracat cu blugi (4 buzunare) si pulovar (doua buzunare). Criminalistul venit la fata locului nu a gasit totusi CI, care a aparut in mod bizar a doua zi la morga.
"Cat de indolent si inconstient poate fi un politist, sa nu caute in buzunarele pulovarului? pana si hainele de la morga, fusesera aruncate la container, de unde le-am recuperat... Mi s-a spus ca George era curat pe maini, in situatia in care funia nu era defel curata (???). pozele facute la fata locului si depuse la dosar sunt arse din cauza blitzului, aproape ca nu se vede nimic. Imi aduc aminte ca pe abdomen avea un hematom, insa nimeni nu a vazut asa ceva... De asemenea, funia avea un nod complicat, iar George nu stia sa faca asa ceva. El nici sireturile nu stia sa le lege bine...".
Daniela Duta ne-a precizat ca nu s-au recoltat nici probe de sub unghiile sotului ei si nu poate accepta varianta sinuciderii decat atunci cand anchetatorii isi vor face datoria si vor aduce probe indubitabile.
Ea crede ca a fost vorba de o crima...
"Cred ca totul a plecat de la o greseala. Cineva a venit sa-l ameninte, sa-l sperie, sa-l intimideze, insa a iesit altfel. A mai fost amenintat... Acum nu pot da nume, insa la momentul potrivit am sa spun mai multe". 
Am intrebat-o daca este adevarat ca George a imprumutat bani de la camatarii din Giurgiu...
"Nu am avut imprumuturi de la camatarii din oras. Mai mult de atat, sotul meu se cunostea de mult timp cu Butoane, nu prin prisma camatariei, ci in alte conjuncturi. Este adevarat ca am incercat sa ii cerem bani cu camata, insa ne-a refuzat".
Ce va face in continuare Daniela?
"Sa-i fereasca Dumnezeu pe ucigasi, de omul care nu mai are nimic de pierdut".

Vom reveni cu amanunte. Se pare ca BCR nu este straina de "cazul George Duta"...

   

 

Data introducerii: 23-01-2010

 

Comentarii vizitatori