Pagina 76 ~ DECLARAŢIE DE PRESĂ A DOMNULUI VASILE BLAGA.

Autor: Caterina ILIE
 DECLARAŢIE DE PRESĂ A DOMNULUI VASILE BLAGA.
asdasdas
DECLARAŢIE DE PRESĂ A DOMNULUI VASILE BLAGA. DECLARAŢIE DE PRESĂ A DOMNULUI VASILE BLAGA.

Mircea Geoana se mândrea cu şantajul politic făcut seara, în jurul mesei, la Palatul Victoria. Dacă Mircea Geoană e un şantajist atât de mândru, atunci ar trebui să vorbească până la capăt. Cu ce l-a şantajat pe tovarăşul său Călin Popescu Tăriceanu? Şi ce mai conţine şantajul? Ce anexe secrete? Câte beneficii a obţinut PSD pentru clientela sa politica niciodată satulă? Si, mai ales, cât va trebui să plătească populaţia României? Cât îi va costa pe cetăţeni trocul dumneavoastră, domnilor Geoană şi Tăriceanu? Căci nimeni nu poate fi atât de naiv să creadă că între şantajişti se încheie acorduri cu un singur punct.

Întrebările acestea sunt îndreptăţite dacă ne uităm la istoria guvernării din ultimii doi ani. De doi ani de zile, relaţia dintre PNL şi PSD se bazează pe şantaj. De doi ani de zile, PNL-ul domnului Tăriceanu a întors spatele PD-L-ului, partidul aliat natural al liberalismului şi dezvoltării şi a încheiat un pact murdar cu PSD-ul lui Geoană şi Iliescu. Mircea Geoană a dat ieri cărţile pe faţă şi cărţile sunt măsluite. Le putem citi mai bine azi. Ce-am avut în ultimii doi ani? Filmul unei guvernări şantajate de PSD.

Iată-l: Dl. Tăriceanu în aprilie 2007 a preferat să fie şantajat de PSD decât să colaboreze cu Partidul Democrat şi cu preşedintele Traian Băsescu. PSD l-a şantajat pe dl Tăriceanu când a cerut susţinerea PNL pentru suspendarea preşedintelui şi scoaterea PD de la guvernare în schimbul menţinerii preşedintelui PNL în funcţia de premier. PSD a şantajat PNL atunci când a vrut mai mulţi bani pentru primarii săi şi mai puţini pentru primarii PD, iar dl Tăriceanu a acceptat acest troc murdar pentru a-şi păstra scaunul.

Când Tudor Chiuariu de la PNL a dat ordonanţe de urgenţă pentru a-i scăpa pe demnitarii PSD de justiţie, tot şantaj a fost. Şantaj a fost şi atunci când parlamentarii PNL au votat cot la cot cu cei ai PSD pentru ca Adrian Năstase să nu dea ochii cu procurorii.

PSD şi PNL au inventat în ultimii doi ani democraţia parlamentară a şantajului: dacă nu îmi serveşti clientela politică, te dau jos de la putere. PSD a intrat prin şantaj la putere în aprilie 2007 şi s-a menţinut prin şantaj alături de PNL la guvernare până acum.

Am spus întotdeauna că avem la putere un guvern PSD dat în franciză lui Călin Popescu Tăriceanu. Aşa se explică de ce PSD nu şi-a votat propria moţiune de cenzură anul trecut: pentru că nu voia cu adevărat să cenzureze guvernul, voia doar să mai obţină nişte bani pentru clientela sa. La rândul său, PNL se lasă şantajat dintr-un motiv simplu: se ţine cu dinţii de putere pentru că a transformat bugetul naţional în propria puşculiţă. Bugetul României a ajuns fondul de casă al PNL iar Parlamentul a ajuns biroul în care PSD îşi scrie cecuri şi le trimite la Guvern.

Cetăţenii trebuie să ştie de ce în ultimii ani România a bătut pasul pe loc. Pentru că PSD a menţinut la putere un guvern marionetă condus de Călin Popescu Tăriceanu, guvern pe care l-a controlat prin şantaj pentru a obţine bani şi privilegii pentru clientela politică. Ce poate aduce acest sistem de guvernare bazat pe şantaj? În primul rând o mare umilinţă pentru cetăţenii a căror viaţă atârnă de mersul şantajului. Ce va fi săptămîna viitoare? Încă un şantaj?

Aşa arată guvernarea în sistemul PNL-PSD: ministerele trebuie să aştepte rezultatul întâlnirilor de seară la care se şantajează domnii Geoană şi Tăriceanu. Politica internă merge după pasul în care dansează cuplul de şantajişti Tăriceanu-Geoană. Iar Justiţia nu mai are nevoie de legi europene. Dispoziţiile şantajului sunt suficiente. În concluzie, ce ne arată aceste practici denunţate ieri de chiar domnul Geoană? Că PNL şi PSD nu se simt bine în Europa. Ceea ce face bine naţiunii este o pacoste pentru clica căţărată la putere. Nimic din ce este corect nu le place şi nici o decizie la vedere nu le face bine. PSD şi PNL trag din răsputeri ţara şi instituţiile ei în afara Europei. În locul legii şi al valorilor europene, PNL şi PSD preferă domnia demnitarilor. În locul bunei guvernări, PSD şi PNL preferă şantajul.

PD-L se va bate în această campanie electorală pentru a câştiga alegerile şi a face singur guvernul.

Şi pentru că s-a vorbit astăzi, foarte mult, din nou, despre votul uninominal, de cine îl încurcă, de cine nu-l vrea, vă informez ca noi începem vineri şi sâmbătă, în toată ţara, campania votului uninominal pe înţelesul tuturor. Aşteptam doar să nu fim încurcaţi de unii primari pentru a obţine autorizaţiile necesare, pentru ca acţiunea să se desfăşoare absolut legal. Vă mulţumesc mult!

   

 

Data introducerii: 18-09-2008

 

Comentarii vizitatori