Pagina 52 ~ DUPA MOTIUNE, VINE REMANIEREA ?!?!?!

Autor: Caterina ILIE-ANTON
 DUPA MOTIUNE, VINE REMANIEREA ?!?!?!
asdasdas
DUPA MOTIUNE, VINE REMANIEREA ?!?!?! DUPA MOTIUNE, VINE REMANIEREA ?!?!?!

La intalnirea de duminica de la Snagov, presedintele Traian Basescu a sugerat necesitatea unei remanieri guvernamentale de proportii dupa respingerea motiunii de cenzura. Motivele: ineficienta masurilor promovate de unele ministere si faptul ca unii din ministri l-au mintit pe premier. Necesitatea remanierii guvernamentale si posibilitatea eliminarii unor ministri a starnit o uriasa frenezie printre parlamentarii P.D.L. prezenti la intalnire.

Senatorul PD-L Cristian Radulescu a declarat miercuri ca, din punctul sau de vedere, remanierea este necesara, deoarece unii ministri "s-au oprit la jumatate" in ceea ce priveste restructurarea ministerelor. Radulescu a declarat la Realitatea TV ca sunt unii ministri care "s-au oprit la jumatate" in ceea ce priveste restructurarea ministerelor. "In opinia mea e necesara e remaniere, macar partiala", a adaugat pedelistul. El nu a cedat insa la insistentele moderatoarei care a vrut sa stie numele "ministrilor care s-au oprit la jumatate". "Nu discutam de nume, ca nu ne ajunge timpul", a replicat senatorul PD-L, profitand ca emisiunea era spre sfarsit.

Pe de alta parte, Radulescu a insistat ca prioritatea in acest moment nu este remanierea, ci respingerea motiunii de cenzura, astfel incat legile asumate de Guvern sa-si produca efectele.

Vicepresedintele P-DL Ioan Oltean a declarat vineri, la Bistrita, ca "imediat" dupa adoptarea masurilor de austeritate Emil Boc va trebui sa faca o remaniere guvernamentala "si o va face", sustinand ca premierul i-a confirmat acest lucru. "Imediat dupa adoptarea acestor masuri premierul va trebui sa faca o remaniere guvernamentala - si o va face! V-am raspuns la intrebare sincer... ", a afirmat Oltean. Intrebat daca premierul Emil Boc i-a spus ca va remania Guvernul, Oltean a raspuns: "Mi-a spus ca o va face!". "Imediat dupa ce se adopta aceste masuri va trebui facuta o remaniere guvernamentala. Dar nu acuma, nu astazi, nu maine, ci dupa. Pentru ca sunt multi ministri care nu au confirmat", a continuat vicepresedintele PD-L.

Nici Berceanu nu exclude remanierea. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, nu exclude nici el posibilitatea unei remanieri guvernamentale in aceasta vara. "Nu cred ca va fi (n.r. o remaniere), dar s-ar putea sa fie. Multe lucruri s-ar putea intampla", a spus ministrul Transporturilor.

Alti lideri ai PD-L au sustinut ca in acest moment o discutie despre remaniere nu e oportuna.

Secretarul executiv al PD-L Elena Udrea sustine, pe blogul personal, ca nu este acum momentul pentru discutii despre remaniere, ci pentru ca PD-L sa explice masurile de austeritate, precizand ca "o parte a presei" amplifica acest subiect creand "false piste de dezbatere publica".

Vom afla si ce gandesc parlamentarii P.D.L. despre acest subiect. In articolele viitoare.

   

 

Data introducerii: 10-06-2010

 

Comentarii vizitatori