Pagina 31 ~ Din zgura presei giurgiuvene

Autor: Re-tragerea Ón ţeapă

Sau ce mai fredonează tonomatele

 

Ne-am aruncat, în scârbă, ochii pe prima pagină a Cuvântului liberal şi ce ne-au văzut lentilele? „Devotat oraşului şi cetăţenilor săi, bla bla…”. Era vorba despre Lucian Iliescu. Mâncasem de dimineaţă, aşa că n-am citit materialul, dar am constatat o greşeală. În cazul primarului pentru încă 10 zile, „devotat” se scrie altfel, adică „de votat”. Pentru că de votat, ce-i drept, este, dar nu şi de ales pentru încă un mandat falimentar.

 

Când ne savuram noi cafeaua, femeia de serviciu a venit val vârtej şi ne-a zis: „Ia uitaţi-vă ce cadou a primit madam Boiangiu de ziua lor!” Hait, ne-am spus! Că doar nu s-o fi apucat fostul preşedinte de consiliu judeţean să facă precum primarul, adică să aducă stripperi. Ce-i drept, prea departe n-a fost, cadoul la cea de-a 40-a aniversare a căsniciei (La mai mulţi, domnule Boiangiu!) a fost însuşi Bombonel, cunoscut şi sub numele de Adrian Năstase, sau Nepotu’. Acum noi ştim că bombonelele conţin E-uri, dar în cazul ăsta cofetul e total expirat.

 

Am lăsat ziarul de mai sus, ne-am făcut antirabicul şi am luat Giurgiu Express. Pe prima pagină, prăvălit peste o masă şi cu mâinile împreunate ca să nu se vadă că sunt pătate, „il maximo penibilus” grăieşte liber: „Un examen pentru Emil Boc: acceptarea retragerii candidaturii lui Gicu Iorga”. Ca să fie acceptată, o retragere, sau orice fantasmagorie marca Lucian Iliescu, trebuie să fie formulată sub formă de cerere (de retragere). Ori, cum nu se pune problema de aşa ceva, ne întrebăm (retoric) ce o fi în capul şefului de la PNL?! Evident că o mare spaimă care, cu zi ce trece, se transformă în certitudine. Gicu Iorga va fi noul primar al oraşului Giurgiu!

 

Am avut, totuşi, tăria să încercăm să citim şi materialul cu primarul de la pagina 5 (coincidenţă să fie?) unde, aceeaşi poză, puţin mai largă, ca zoom, ne dezvăluie şi un pahar întors cu gura în jos, semn că primarul a pierdut ceva şi nu ştie unde să caute. Îi spunem noi nemuritorului: alegerile sunt pierdute şi nici cu Mama Omida n-o să le mai capete înapoi.

 

   

 

Data introducerii: 20-05-2008

 

Comentarii vizitatori