Pagina 54 ~ INTALNIRE INTRE PREMIERUL EMIL BOC SI REPREZENTANTII CONFEDERATIILOR SINDICALE

Autor: I. Deac
 INTALNIRE INTRE PREMIERUL EMIL BOC SI REPREZENTANTII CONFEDERATIILOR SINDICALE
asdasdas
INTALNIRE INTRE PREMIERUL EMIL BOC SI REPREZENTANTII CONFEDERATIILOR SINDICALE INTALNIRE INTRE PREMIERUL EMIL BOC SI REPREZENTANTII CONFEDERATIILOR SINDICALE

Proiectul de act normativ va fi prezentat confederatiilor sindicale, intr-o prima forma, marti.
"Aici este vorba de a aplica unitar legea. Si acesta este scopul actului normativ pe care il pregatim, astfel incat toti bugetarii sa aiba aceeasi aplicare unitara la lege. Daca pastram acest nivel discriminatoriu incalcam Constitutia, iar, pe de alta parte, statul roman nu va putea sa asigure un control al cheltuielilor publice. Constitutia este foarte clara si spune ca este de competenta statului sa reglementeze nivelul cheltuielilor cu salariile si sa le aplice in maniera
coerenta", a declarat premierul Emil Boc.
Premierul a explicat ca o parte din situatiile reclamate de sindicate in privinta aplicarii legii salarizarii unitare vin dintr-o aplicare incorecta a legii, determinata si de plata  unor sporuri continute in contracte colective de munca, dar care nu sunt cuprinse in legi, precum si urmare a unor sentinte judecatoresti.
"Noi putem, la nivel individual, sa negociem orice. Dar, ca valoare juridica produc efecte doar acele sporuri care sunt recunoscute de lege. De aici au aparut, in sistem, derapaje, cu privire la aplicarea actelor respective.  Dorinta noastra este sa putem da satisfactie tuturor bugetarilor, ca ii tratam echilibrat pe diverse sisteme si componente si ca aceleasi drepturi trebuie sa se regaseasca, pe abordari sectoriale, pentru toti. si nu printr-o abordare diferentiata, care sa tina de alte elemente care au intervenit in sistem”, a declarat premierul Emil Boc.
La dialogul cu reprezentantii confederatiilor sindicale au mai participat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mihai Seitan si ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu.

   

 

Data introducerii: 22-03-2010

 

Comentarii vizitatori