Pagina 29 ~ Internetul martorul nemincinos

Autor: Andrei Paraschiv

Caut pe internet “Lucian Iliescu”

Prima informaţie – Prima surpriză

Cazul elevului care cu greu a scăpat să nu fie sechestrat de primarul Lucian Iliescu, are un precedent:

Un reporter al Antenei 1, Sorin Vulpe, jurnalist la Departamentul Investigaţii, a fost sechestrat în apropiere de Giurgiu, după ce a încercat să facă un material despre baronii locali ai oraşului. Jurnalistul făcea o anchetă despre deputatul liberal Dragoş Ujeniuc care ar avea afaceri oneroase cu primarul oraşului Lucian Iliescu.

           

                        Curios, caut în continuare şi….a doua surpriză este chiar a doua informaţie de pe internet. Primarul de Giurgiu, un personaj controversat - …Afacerile sale controversate au ajuns motiv de  interpelare în Parlamentul României.

 

            Dezbateri parlamentare:

            Şedinţa Camerei Deputaţilor din 22 martie 2005

Domnul Dănuţ Liga:

Vă mulţumesc, domnule preşedinte.

Declaraţia politică pe care o voi prezenta astăzi se intitulează "Giurgiu - judeţul ruşinii pentru Partidul Naţional Liberal".

Domnule preşedinte,

Doamnelor şi domnilor colegi,

Domnule lider al Grupului P.N.L.,

Din respect pentru această ţară şi cetăţenii ei şi în mod deosebit pentru cetăţenii judeţului Giurgiu, nu voi înceta să atrag atenţia asupra abuzurilor şi ilegalităţilor săvârşite de către baronul local Lucian Iliescu în judeţul Giurgiu.

Am prezentat aceste nereguli instituţiilor abilitate, premierului Călin Popescu-Tăriceanu, iar dacă nu se vor lua măsuri concrete, le voi prezenta în cele din urmă şi preşedintelui ţării, domnului Traian Băsescu.

Dumnealui a cerut ca asemenea lucruri să iasă la suprafaţă şi a declarat dânsul că "s-ar bucura dacă primul ar fi chair de la Alianţă". Şi de această dată şansa a fost de partea domnului preşedinte.

Într-o ocazie anterioară spuneam că domnul deputat Ujeniuc are toate motivele să fie îngijorat de declaraţiile mele în plenul Camerei, cu privire la abuzurile şi ilegalităţile baronului local Lucian Iliescu, deoarece este parte la toate acestea. Dar cred că este corect şi normal ca toţi colegii noştri, instituţiile abilitate şi cetăţenii acestei ţări să cunoască şi ei unele adevăruri ţinute ascunse până acum şi, de ce nu, domnul deputat P.N.L. de Giurgiu, Ujeniuc, să dea socoteală penrtu ele.

  1. Lucian Iliescu, Ujeniuc Dragoş şi Şoricică Ion şi alte persoane au fost membri asociaţi ai Societăţii Comerciale Comprod Danish Cattle Import Export SA, înfiinţată la 19.10.1992, conform certificatului de înmatriculare şi statutului societăţii. Societate respectivă, în 1993, a luat un credit neperformant de peste două miliarde de lei de la Banca Agricolă, credit care nu a fost restituit nici până în ziua de astăzi. În 1998 datoria societăţii a fost preluată de către AVAB, iar după 2000, societatea a intrat în faliment.
  2. Întâmplător, de când asociatul Lucian Iliescu a devenit primar al municipiului Giurgiu, biroul de avocatură al domnului deputat Ujeniuc a încasat miliarde de lei de la primărie, printr-un contract de consiliere juridică.
  3. Conform adresei IPJ Giurgiu 2.301 din 02.10.2000, rezultă că prin intermediul domnului deputat P.N.L. Ujeniuc Dragoş, domnul Lis Dumitru a primit suma de 6.000 de dolari de la primarul P.N.L. Lucian Iliescu; Lis Dumitru făcând afaceri cu fiul primarului, Adrian Iliescu. Lucian Iliescu i-a dat aceşti bani pentru a aplana situaţiile create.
  4. Despre ce fel de afaceri este vorba? Vedem din adresa IGP Direcţia Cercetări Penale nr. 327.535/22.11.2000, adresată domnului Lis Dumitru: "Vă comunicăm că la Serviciul Furturi Auto din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti, se desfăşoară cercetări cu privire la împrejurările în care numiţii Iliescu Ştefan Adrian, fiul primarului Iliescu, şi Gheţa Alexandru, v-au vândut autoturismele marca Volvo 40 cu numărul de înmatriculare GR02 LIS şi marca Audi A6 Avant, cu număr de înmatriculare GR01 LIS, ce s-au dovedit a fi furate.
  5. De asemenea, domnul deputat Ujeniuc şi-a însuşit două proprietăţi în centrul municipiului Giurgiu, prin metode specifice baronilor locali - presiune şi teroare asupra proprietarilor pentru a-i vinde aceste terenuri - şi lista poate continua în ceea ce îl priveşte pe domnul deputat Ujeniuc.

Voi prezenta în continuare următorul punct de pe lista ruşinii a judeţului Giurgiu, cu abuzuri săvârşite de către baronul local, preşedintele PNL Giurgiu, Lucian Iliescu. Nebunia acestui om nu mai are margini; tot ce mişcă în acest judeţ crede că îi aparţine. Aşa se face că a pus ochii pe un teren ultracentral, proprietate privată, din municipiul Giurgiu. Dar, surpriză: proprietarul nu a cedat presiunilor făcute asupra lui, chiar dacă a fost nevoit să i se pună, pentru câteva momente pistolul la cap. Neavând sorţi de izbândă, baronul PNL Iliescu i-a aplicat acestuia, în ultimii ani, amenzi abuzive de peste 300 de milioane de lei. Este adevărat, instanţa a anulat toate aceste procese-verbale domnului Călinescu, deoarece erau neîntemeiate. Nenorocirea este că abuzurile şi presiunile se fac şi în momentul de faţă asupra acestui om.

Aşa înţelege Lucian Iliescu să respecte dreptul de proprietate declarat în campania electorală ca literă de lege de către Călin Popescu Tăriceanu, prim ministru, dar şi preşedintele PNL, cât şi de preşedintele Traian Băsescu. Literă de lege pentru alţii, nu pentru preşedintele PNL judeţul Giurgiu.

Regret faptul că un partid istoric de talia PNL are un asemenea dispreţ faţă de lege şi faţă de proprietatea privată prin intermediul baronului local Lucian Iliescu.

 

 

            Găsind foarte multe informaţii negative despre primarul Lucian Iliescu înţeleg, în sfârşit, de ce circulă o vorba ca aceasta: nemulţumit de articolele care îi deconspiră afacerile cel puţin dubioase, primarul le-a cerut subordonaţilor săi să cumpere internetul.

 

Un alegător ce se vrea a fi bine informat,

pentru conformitate,

Andrei Paraschiv

 

   

 

Data introducerii: 29-05-2008

 

Comentarii vizitatori