Pagina 15 ~ LISTA LUI GEOANA

Autor: OCHIUL & TIMPANUL
 LISTA LUI GEOANA
asdasdas
LISTA LUI GEOANA LISTA LUI GEOANA

Lupta din P.S.D. pentru suprematia in partid a ajuns la incandescenta. Se fac combinatii, se trag sfori, se cauta aliati. Surse apropiate din anturajul presedintelui Mircea Geoana ne-au furnizat numele persoanelor care vor face parte din echipa actualului presedinte. Nu suntem siguri daca nu cumva pana la depunerea candidaturii lui Mircea Geoana lista lui nu va cunoaste cateva modificari. In mod cert insa, 90% di numele mentionate mai jos vor ramane aceleasi.

Mircea Geoana nici nu se gandeste sa piarda postul de presedinte. Lista lui pentru viitoarea conducere colectiva este nu neaparat o lista de personalitati remarcabile in plan politic ci mai mult o reprezentare a celor mai tari filiale de partid care sa ii aduca voturile necesare la Congres. Sa vedem insa care sunt partenerii de echipa ai lui Mircea Geoana.

In lipsa lui Cristian Diaconescu, Geoana se cirpeste cu senatorul Dan Sova pentru functia de prim-vicepresedinte. Un baiat destept, educat si foarte prezentabil dar, total paralel cu politica. Va mai trece multa apa pe Dunare, ca tot suntem la Giurgiu, pana cand Dan sova va ajunge un lider de calibrul lui Cristian Diaconescu. Initial, pentru a-si lichida concurenta, Mircea Geoana a oferit acest post la trei dintre contracandidati sai. Adrian Nastase, Cristian Diaconescu si Victor Ponta. refuzat de acestia, Geoana recurge la o improvizatie: tanarul senator Dan Sova. mult prea proaspat in politica si mult prea putin experimentat pentru a rezista jocurilor mult prea curvite din interiorul P.S.D. Pentru a spune lucrurilor pe nume, Sova a ajuns in aceasata pozitie nu atat meritelor personale cat sustinerii senatorului Ion Toma, liderul social-democratilor din Senat si seful organizatiei P.S.D. de la Olt. Unul din cei mai importanti sustinatori ai lui mircea Geoana.

Pe lista lui Geoana, pe post de secretar general este Liviu Dragnea, presedintele Consiliului judetean Teleorman.

Desi, initial, a fost vorba de 15 fotolii de vicepresedinti, pe ultima suta de metri Mircea Geoana a decis ca 18 dintre apropiatii sai sa ocupe aceste functii. Surse pesediste ne-au precizat ca, in orele care urmeaza, in PSD s-ar putea declansa un scandal cat casa in conditiile in care, in disperare de cauza, Mircea Geoana a promis la nu mai putin de 39 de pesedisti ca, in schimbul sustinerii de la Congres, vor fi unsi vicepresedinti, deci mai mult de doi oameni pe fiecare post.

Iata cine sunt "alesii" lui Geoana pentru a ocupa functia de vicepresedinte: Marian Vanghelie (Bucuresti), Ecaterina Andronescu (Bucuresti), Rodica Nassar (Bucuresti), Dan Nica (Galati), Ion Vasile (Buzau), Gabriel Marza (Suceava), Gheorghe Marcu (Botosani), Lia Olguta Vasilescu (Dolj), Nicusor Constantinescu (Constanta), Gheorghe Nichita (Iasi), Ioan Mang (Oradea), Ion Cindrea (Sibiu), Florin Cazacu (Hunedoara), Constantin Nita (Brasov) si Ion Toma (Olt). Acestia sunt cei 15, foarte apropiati de Mircea Geoana dar care, dupa cum ati observat nu au relevanta si notorietatea multor lideri ai partidului Social Democrat.

Aceleasi surse ne-au precizat ca acestor aspiranti la functiile de vicepresedinti li se va adauga, cel mai sigur, un pesedist din Vrancea in scopul de a asigura o cotrapondere impotriva baronului Marian Oprisan, care si-a manifestat in mod deschis, in nenumarate randuri, opozitia in fata lui Mircea Geoana.

Din pacate, pentru social-democratii giurgiuveni, niciunul dintre actualii lideri nu se afla in gratiile domnului presedinte. De ce oare ? N-or avea valoare sau sunt prea mici pentru un razboi atat de mare ?

   

 

Data introducerii: 18-02-2010

 

Comentarii vizitatori