Pagina 84 ~ La aşa circ. Aşa buget.

Autor: Caterina ILIE

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Giurgiu a fost la şedinţa de buget neîncăpătoare. 30 de consilieri judeţeni prezenţi, stafful Consiliului Judeţean, invitaţi o mulţime (deputaţii Niculae Bădălău şi Valentin Iliescu, primari, viceprimari din localităţile judeţului, city-managerul municipiului Giurgiu, Vasile Mustăţea) şi absolut toată presa giurgiuveană.

A fost ca la teatru. Sau, mai precis, ca la circ. Fiecare consilier judeţean, pe baza unei înţelegeri dinainte stabilite, a venit, a rostit replicile sau, mai precis, şi-a făcut numărul, şi a votat. Nimic constructiv în discuţii. Scenariul, bine pus la punct de P.S.D.-işti a fost respectat cu sfinţenie de consilierii acestui partid şi de consilierii independenţi. Iar maşina de vot a funcţionat ca unsă. Nu s-a modificat nimic în proiectul de buget, nici măcar o virgulă, deşi erau argumente beton că repartizarea fondurilor putea genera o serie de modificări de substanţă. Nici măcar afirmaţia unui consilier judeţean, domnul Corneliu Miron Urâtu (P.D.L.) că din repartizarea sumelor către localităţi lipsesc 95 de miliarde lei vechi, nu a deranjat pe nimeni din majoritatea venită chitită să voteze rapid şi fără comentarii un buget croit după interesele politice ale P.S.D.-ului.

S-au spus cuvinte grele, s-au făcut afirmaţii grave. Au fost momente uneori penibile, jenante, de te întrebi cum au putut ajunge în Consiliul Judeţean asemenea oameni. Unii cu atitudine de circari. A mai fost şi atitudinea pasivă a unor oameni de foarte bună calitate, consilieri judeţeni şi ei care, stau cuminţi în banca lor şi tolerează atitudinea demagogică, scandaloasă a unor colegi de consiliu care, prin limbaj, prin lipsa de argumente coboară extrem de mult nivelul discuţiei.
Un singur lucru trebuie să ne bucure. Că acest consiliu mai are doar patru luni de trăit. Toţi cei care au fost la şedinţa de Consiliu Judeţean din 12 februarie 2008, au explicaţia faptului că judeţul este în situaţia catastrofală pe care o vede orice giurgiuvean cu ochiul liber.

   

 

Data introducerii: 12-02-2008

 

Comentarii vizitatori