Pagina 29 ~ N-AVEM BANI, N-AVEM CALDURA DAR NE TREBUIE STATUIE.

Autor: Anca STOIAN
 N-AVEM BANI, N-AVEM CALDURA DAR NE TREBUIE STATUIE.
asdasdas
N-AVEM BANI, N-AVEM CALDURA DAR NE TREBUIE STATUIE. N-AVEM BANI, N-AVEM CALDURA DAR NE TREBUIE STATUIE.

Multa vreme, soclul cladit la intersectia bulevardului Mihai Viteazul cu Soseaua Bucuresti a starnit nenumarate controverse: cine va fi cel care va “locui” de acum inainte pe soclul cu pricina?

Ipotezele lansate de majoritatea trecatorilor au mers pana acolo incat se afirma ca pe acel soclu va putea fi admirat, in toata splendoarea lui, un nud al primarului Lucian Iliescu…Ptiu, puschea pe limba! Sa ne fereasca Domnul de asa un cosmar…

In fine, in cele din urma, misterul a fost dezlegat. La intersectia – dotata mai nou cu sens giratoriu – din dreptul Spitalului Judetean va poposi, mai curand sau mai tarziu, statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul. Din cate se zvoneste, primarul Lucian Iliescu isi doreste una mai mare si mai „frumoasa” ca cea de la Universitate, din Capitala, sursa „inspiratiei” sale.

Culmea este ca statuia cu pricina, ce il va infatisa pe Mihai Viteazul calare, costa nici mai mult, nici mai putin, de zece miliarde de lei vechi; dar si mai ciudat este faptul ca sunt toate sansele – conform celor marturisite de chiar primul edil al municipiului nostru – ca suma aprobata in sedinta de consiliu local sa nu fie suficienta...

Acum, problema cea mai importanta, odata cu „dezvelirea” numelui, este modul de asezare al statuii. Adica, in ce directie va fi indreptat fundul calului, catre primarie sau catre intrarea dinspre Bucuresti?! Si o alta enigma se va ridica odata cu instalarea statuii: nu cumva va fi nevoie de un serviciu special infiintat pentru curatenia din jurul statuii??

   

 

Data introducerii: 27-01-2009

 

Comentarii vizitatori