Pagina 84 ~ Numirea unui nou Ministru al Justiţiei, prilej excelent de a curăţa pădurea guvernului de „uscături”

Autor: Caterina ILIE

Premierul Călin Popescu Tăriceanu se găseşte la un moment de cotitură. Trebuie să găsească repede o soluţie pentru numirea unui nou ministru al justiţiei. Soluţia Norica Nicolai, pe care a acceptat-o cu greu, impus şi cu multă amărăciune, ca pe un hap obligatoriu şi cu gust rău s-a dovedit a fi un eşec total. Din perspectiva preşedintelui Băsescu şi a deciziei Curţii Constituţionale s-a dovedit o soluţie falimentară. Care a costat imens Guvernul şi P.N.L.-ul ca imagine publică.

A merge pe această soluţie, în continuare, înseamnă ca premierul să treacă candidatura doamnei Norica Nicolai prin Parlamentul României. Într-o formă simplă sau într-o formă de restructurare a guvernului. Un risc major care ar putea duce la căderea Cabinetului Tăriceanu. Pentru că, după eşecul de la europarlamentare, în mod sigur, Partidul România Mare nu va mai dori să legitimeze uou guvern cu U.D.M.R. în componenţă. Aşa cum mulţi social democraţi cu creier şi cu discernământ, nu ca talibanii P.S.D.-işti (Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Adrian Năstase, Miron Mitrea) nu vor rata această ocazie pentru a se debarasa de povara asocierii subterane cu un guvern incompetent şi incapabil, care, fără discuţie, duce România la dezastru.

Cel mai sigur pentru Tăriceanu este să facă o remaniere guvernamentală. Prilej cu care elimină din cabinet o serie de miniştri cu probleme. Pe ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei (înlocuit cu Crin Antonescu), pe ministrul finaţelor, Varujan Vosganian (înlocuit cu Daniel Chiţoiu, finul domnului Dan Radu Ruşanu şi prietenul intim al domnului primar Lucian Iliescu), pe ministrul muncii, Paul Păcuraru şi, evident, face şi o nominalizare pentru ministerul justiţiei. Cel mai probabil domnul Gheorghe Mocuţa.  

   

 

Data introducerii: 11-02-2008

 

Comentarii vizitatori