Pagina 43 ~ OAMENII ONESTI NU TREBUIE SA SE TEAMA DE NOUL COD AL MUNCII

Autor: Caterina ILIE-ANTON
 OAMENII ONESTI NU TREBUIE SA SE TEAMA DE NOUL COD AL MUNCII
asdasdas
OAMENII ONESTI NU TREBUIE SA SE TEAMA DE NOUL COD AL MUNCII OAMENII ONESTI NU TREBUIE SA SE TEAMA DE NOUL COD AL MUNCII

"Actuala legislatie privind ocuparea fortei de munca este una ineficienta. Vechiul Cod al muncii, adoptat in 2003, nu a reusit,
in mai bine de 8 ani de aplicare, sa aduca un grad de ocupare a fortei de munca mai mare de 58%. Extrem de putin pentru o tara cu o forta de munca bine calificata si relativ ieftina. Cu un asemenea grad de ocupare nu vom putea prinde niciodata din urma tarile membre ale Uniunii Europene"
ne-a declarat ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Valentin Adrian Iliescu.

Ministrul Valentin Iliescu a spus ca prevederile noului Cod al Muncii nu pot crea temeri celor care traiesc in mod onest de pe urma muncii lor, Codul fiind menit sa usureze din povara fiscala care apasa pe umerii angajatilor al caror numar a ramas constant, desi fiscalitatea a crescut. "Am sa le spun tuturor celor care si pana acum au trait din munca cinstita. Nu va temeti de noul Cod al Muncii. El nu va fi un jug asa cum il prezinta sindicalistii - lucratorii cu gura - cei care vor avea de pierdut din privilegiile lor de haulitori. Cei care stiu sa traiasca din munca lor nu vor avea nimic de pierdut. Dimpotriva. Vor avea de castigat. Principiul care se aplica noului cod este unul extrem de sanatos. Daca muncesti mai mult si mai bine, castigi mai mult si traiesti mai bine. Cine nu vrea teoretic acest lucru ? Trantorii si cei care lucreaza cu gura."

   

 

Data introducerii: 01-03-2011

 

Comentarii vizitatori