P.N.L. RISCA SA CADA INTRE SCAUNE. SE SINUCIDE DOCTRINAR

Autor: Traian TUDORESCU
 P.N.L. RISCA SA CADA INTRE SCAUNE. SE SINUCIDE DOCTRINAR
asdasdas
P.N.L. RISCA SA CADA INTRE SCAUNE. SE SINUCIDE DOCTRINAR P.N.L. RISCA SA CADA INTRE SCAUNE. SE SINUCIDE DOCTRINAR

Pe cine mai reprezinta actualul P.N.L. ? De cand lider este Crin Antonescu,  Pe intreprinzatorii mai mic sau mai mari ? Nici vorba. Pe intelectualitatea saraca a Romaniei ? Nici pomeneala. Paturile sarace ale populatie, de zeci de ani in siajul unui pesede extrem de populist si darnic in promisiuni fara acoperire ? Nicidecum. Atunci pe cine ?

In cel mai fericit caz putem spune ca P.N.L. este votat de electoratul de centru. Care cu tot cu electoratul P.C.-ului, cu care s-a aliat incape cu totul intr-un autobuz articulat. Ca etapa a trecerii acestui partid catre stanga politica.

Cu alte cuvinte o fotografie de moment. Importantă este tendinţa, iar PNL va continua să meargă spre stânga, exceptând cazul în care iese din alianţa cu PSD. referitor la definirea românilor pe scala stânga-centru-dreapta, percepţia mea este că sub presiunea celor doi poli politici USL şi PDL, unul cu un mesaj puternic de stânga, altul cu un mesaj de dreapta, va avea loc şi o polarizare a electoratului. Adică, centrul se va subţia şi va conta din ce în ce mai puţin. Chiar deloc.

Activi, inclusiv prin prezenţa la vot, vor fi cei din dreapta şi stânga. Aceste evoluţii obliga PNL la o decizie: fie pleacă din alianţa cu PSD (ceea ce mi se pare cel puţin improbabil), fie rămâne in alianţa cu PSD şi trage cu dinţii de ea. Pentru că, orice ruptură în alianţă va lăsa PNL total în ofsaid. P.N.L. va cadea intre scaune. Ceea ce este sinonim cu sinuciderea politica.

PSD va fi partidul votanţilor de stânga, PDL al votanţilor de dreapta şi PNL partidul nimănui. Pardon, al votantilor lui Dan Voiculescu.

   

 

Data introducerii: 13-05-2011

 

Comentarii vizitatori