Pagina 7 ~ POLITICA FARA ENTUZIASM.

Autor: Sorin RAPITA
 POLITICA FARA ENTUZIASM.
asdasdas
POLITICA FARA ENTUZIASM. POLITICA FARA ENTUZIASM.

Ce vremuri au fost cel putin pana la alegerile locale din iunie 2008 in Partidul Democrat Liberal. Gemea sediul P.D.L. de membri si sustinatori. Actiuni cu mii de oameni imbracati in portocaliu defiland pe strazile Giurgiului. Oameni care si credeau in rostul si menirea Partidului Democrat Liberal pe scena politica romaneasca. In dorinta puternica de schimbare in bine pentru giurgiuveni.

Sala Teatrului Valah umpluta pana la refuz cu oameni entuziasti si plini de sperante care ascultau cu nesat discursurile unor oameni importanti veniti de la Bucuresti ca sa-i sprijune si sustina moral: Vasile Blaga, Elena Udrea, Sulfina Barbu, Theodor Stolojan, Mircea Toader, Gheorghe Pogea.

Discursuri, teme politice importante, conferinte de presa saptamana de saptamana, aparitii in emisiuni de televiziune. Cu teme importante, nerostite de teama de 20 de ani. Polemici, discutii, controverse. Oameni care luau cuvantul in partid. Care aveau ceva de spus. Entuziasm, frenezie, bucurie pentru a face politica. Oameni care invata sa fac politica. Bucurie si incredere.

Ce s-a ales de toate acestea ? Ce mai reprezinta Partidul Democrat Liberal la Giurgiu astazi ? Nimic din ce a reprezentat in ultimul an si jumatate. Partidul este astazi apanajul unui grup restrans interesat mai putin sa faca politica pentru toti membrii partidului cat mai ales pentru ei si persoanele lor apropiate. Partidul este ca o firma privatizata prin metoda MEBO, in care un grup restrans de sefi au toate parghiile si toate deciziile in timp ce restul actionarilor au si ei cate un cupon de actionar numai bun de sters la ... In cel mai fericit caz, membrii P.D.L. se pot considera ca niste salariati care trag la greu la "saiba" ca sa aiba sefii ce "dividende politice" sa incaseze. Cat despre promovarea in firma, veti vedea, sefii vor considera ca nu prea exista competenta si expertiza in firma lor si vor apela la "specialisti" de la firma concurenta.

Cat despre entuziasm. Mai exista asa ceva la P.D.L. Giurgiu ? Nici strop. A fost inmormantat dupa ce "cioclii politici" l-au asasinat pentru interesele lor.

   

 

Data introducerii: 19-02-2009

 

Comentarii vizitatori