Pagina 54 ~ PREMIERUL EMIL BOC - INTALNIRE CU AUTORITATILE LOCALE DIN JUDETELE IASI, NEAMT SI SUCEAVA

Autor: G. Alin
 PREMIERUL EMIL BOC - INTALNIRE CU AUTORITATILE LOCALE DIN JUDETELE IASI, NEAMT SI SUCEAVA
asdasdas
PREMIERUL EMIL BOC - INTALNIRE CU AUTORITATILE LOCALE DIN JUDETELE IASI, NEAMT SI SUCEAVA PREMIERUL EMIL BOC - INTALNIRE CU AUTORITATILE LOCALE DIN JUDETELE IASI, NEAMT SI SUCEAVA

Primul-ministru a declarat ca obiectivul principal al intalnirii este cunoasterea problemelor comunitatilor locale de catre membrii cabinetului, astfel incat acestea sa poata fi solutionate mult mai eficient. Seful Executivului a subliniat ca autoritatile locale beneficiaza de intreg sprijinul Guvernului si a solicitat ministrilor sa aiba un dialog direct cu reprezentantii structurilor locale.
Reprezentantii autoritatilor locale au prezentat probleme punctuale ale judetelor Iasi, Suceava si Neamt si au primit raspunsuri din partea ministrilor Cabinetului, urmand ca o parte dintre acestea sa fie solutionate prin acte normative aprobate de Executiv.
La intalnire au participat primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nechita, prefectul judetului Iasi, Dragomir Sava Tomaseschi, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, precum si presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, si presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vasile Pruteanu.

Tot ieri, premierul Emil Boc si membrii Executivului au avut o intalnire cu reprezentantii Guvernului in teritoriu din serviciile deconcentrate din judetul Iasi.
Premierul a subliniat ca reprezentantii in teritoriu ai Guvernului trebuie sa aplice programele guvernamentale aprobate de Cabinet si a subliniat ca fiind prioritare pentru perioada urmatoare: aplicarea programului „10 case pentru specialistii din mediul rural”, precum si implementarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind sprijinirea autoritatilor locale care nu au resursele financiare pentru cofinantarea proiectelor europene, pentru care sunt alocate de la buget 300 de milioane de euro.
"De rapiditatea cu care va miscati dumneavoastra depinde si succesul unor asemenea politici de atragere a fondurilor europene” a afirmat primul-ministru Emil Boc.
De asemenea, primul-ministru Emil Boc a cerut autoritatilor sa fie deschise dialogului social, la nivel local, astfel incat problemele oamenilor sa poata fi cunoscute si rezolvate rapid.

   

 

Data introducerii: 18-03-2010

 

Comentarii vizitatori