Pagina 83 ~ Preşedintele Traian Băsescu: „România nu va recunoşte independenţa provinciei Kosovo”

Autor: Gheorghe BIŢĂ
 Preşedintele Traian Băsescu: „România nu va recunoşte independenţa provinciei Kosovo”
asdasdas
Preşedintele Traian Băsescu: „România nu va recunoşte independenţa provinciei Kosovo” Preşedintele Traian Băsescu: „România nu va recunoşte independenţa provinciei Kosovo”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seara, după întâlnirea cu liderii partidelor politice de la Cotroceni, că România nu va recunoaşte independenţa provinciei Kosovo. Traian Băsescu a mai anunţat că România îşi va retrage şi Biroul diplomatic de la Priştina, capitala auto-proclamatei republici Kosovo. În ceea ce priveşte contingentul de jandarmi români care fac parte din forţele de ordine deplasate de ONU în Kosovo, Traian Băsescu a declarat că aceştia vor rămâne în Kosovo. Preşedintele a prezentat argumentele nerecunoaşterii independenţei provinciei Kosovo.

Şi premierul Tăriceanu a declarat luni în faţa camerelor reunite ale Parlamentului că România nu va recunoaşte independenţa Kosovo, reafirmând că ţara noastră are o conduită coerentă.

Aseară, târziu, Parlamentul României a adoptat o hotărâre care subliniază faptul că România nu recunoaşte independenţa provinciei Kosovo. S-au opus prin vot acestei hotărâri doar parlamentarii U.D.M.R. care solicitaseră Guvernului României să recunoască imediat independenţa noului stat kosovar.

   

 

Data introducerii: 19-02-2008

 

Comentarii vizitatori