Pagina 43 ~ RAZBOI PE VIATA SI PE MOARTE IN P.N.L. GIURGIU

Autor: Traian TUDORESCU
 RAZBOI PE VIATA SI PE MOARTE IN P.N.L. GIURGIU
asdasdas
RAZBOI PE VIATA SI PE MOARTE IN P.N.L. GIURGIU RAZBOI PE VIATA SI PE MOARTE IN P.N.L. GIURGIU

In loc sa se bucure de farmecele noii aliante politice care ar trebui sa-i duca la guvernare, in loc sa parafeze parteneriatul local cu social-democratii si conservatorii si sa inceapa pregatirea impartirii puterii, liberalii giurgiuvei dau lupta grele in interiorul partidului pentru a stabili cine este jupanul.

Teoretic, inca mai este Lucian Iliescu dar, lui Beianu, aflat intr-o importanta evolutie de imagine si influenta in partid, nu-i mai convine deloc dictatura iliesciana. Cautand tot timpul pretexte pentrua intra in coliziune frontala cu actualul lider. Si, de fiecare data, castigand noi adepti care trec din tabara lui Iliescu in tabara sa.

Motivele sunt destule. In primul rand, penelistii nu-si vor putea impune si candidatul la primaria municipiului Giurgiu si presedintele Consiliului Judetean. Daca nu s-ar intampla nimic, Lucian Iliescu ar trebui sa fie candidatul la Primarie si Adrian Popescu, de la P.S.D., candidatul la Consiliul Judetean. Solutie greu acceptabila chiar si de Lucian Iliescu dar pana la urma acceptabila. Intotdeauna camasa este mai aproape de trup. In mod logic, Dumitru Beianu nu poate accepta sa fie sacrificat si joaca din ce in ce mai tare. Demoland imaginea celui care pana mai ieri era tatic in P.N.L. Giurgiu.

Preyextul, subliniez pretextul, ultimei ciocniri violente din Delegatia permanenta a P.N.L. Giurgiu, a fost impartirea banilor bugetului Consiliului Judetean pentru anul 2011. Iliescu sustinand ca 25 de miliarde de lei vechi sa fie dati si unor primari P.D.L. pentru ca bugetul sa nu fie atacat in contencios de actualul prefect. Jucand cartea interesului de partid, Beianu nici nu vrea sa auda de aceasta varianta.

A fost circ mare la ultima sedinta a P.N.L. Giurgiu. Injuraturi, amenintari, cuvinte grele. Unii au plecat din sala, altii au ramas sa-si jigneasca concurenta din partid. Ce mai, in P.N.L. Giurgiu atmosfera e de tot rahatul. Stare determinata si de faptul ca alianta cu P.S.D.-ul i-a facut pe foarte multi sa-si simta pozitia si locul pe lista amenintate.

Lucian Iliescu e tot mai suparat. Au trecut de mult vremurile cand invrajbindu-i pe altii castiga pe mana lor. De obicei, cine seamana vant, culege furtuna.

   

 

Data introducerii: 21-02-2011

 

Comentarii vizitatori