Pagina 3 ~ REVOLTA SAU INTELIGENTA POLITICA ?

Autor: Traian TUDORESCU
 REVOLTA SAU INTELIGENTA POLITICA ?
asdasdas
REVOLTA SAU INTELIGENTA POLITICA ? REVOLTA SAU INTELIGENTA POLITICA ?

Pe buna dreptate, primarul Lucian Iliescu se ia de viata social-democratilor giurgiuveni dar si de actiunea de racolare a unora dintre primarii sai de catre echipa lui Marian Vanghelie.

Fara niciun fel de dubiu, fara sprijinul Partidului National Liberal, Mircea Geoana nu ar fi obtinut victoria in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din judetul Giurgiu. Liberalii implicandu-se total in sprijinul candidatului Mircea Geoana. Drept rasplata, P.S.D. Giurgiu si Marian Vanghelie le racoleaza primarii si ii cheama la sediu sa le multumeasca. Vrajeala. Pe toti cati i-a sorcovit (P.S.D.-ul), gura a flori le-a mirosit. Stiti ce inseamna asta. Asa si cu primarii liberali.

Ce ni se pare noua extrem de interesant este nu numai riposta primarului Lucian Iliescu. Ci, mai ales, gestul lui de mare inteligenta politica care se poate lasa cu mutari extrem de spectaculoase in administratia judetului. Mai concret, "cartonasul galben" pe care Lucian Iliescu l-a aratat social-democratilor giurgiuveni se poate transforma foarte rapid in unul ROSU. Echivalent cu schimbarea majoritatilor de la Consiliul Judetean si de la multe consilii locale din localitatile judetului. Inclusiv din municipiul Giurgiu. Pentru ca, dati-mi voie sa va spun, la autoritatea pe care Lucian Iliescu o are in organizatia sa judeteana i se falfaie de ce va spune Crin Antonescu despre aceasta masura.

Lucian Iliescu intelege cat se poate de bine ca numai un parteneriat cu P.D.L. poate fi profitabil pentru administratia judetului la aceasta ora. Parteneriat care se traduce in banii necesari pentru proiectele de modernizare a judetului.

Poate ca este foarte departe gandul nostru de ce se va intampla in urmatoarele luni in viata politica din Romania dar, refacerea Aliantei D.A. in judetul Giurgiu ar zdrobi dramatic Partidul Social Democrat. P.D.L. a iesit victorios la nivel national din lupta cu Coalitia anti-Traian Basescu. Daca va ramane singur, in Opozitie, P.S.D.-ul se va dezintegra.

Gestul primarului Lucian Iliescu trebuie sa ii dea de gandit si presedintelui P.D.L. Giurgiu, deputatul Bogdan Cantaragiu. Si celor din conducerea centrala a acestui partid care orienteaza politica partidului in teritoriu. Pentru ca dupa gestul grosolan de racolare comis fatis de social-democratii giurgiuveni, exista premise extraordinare de a modifica majoritatile politice la nivelul Consiliului Judetean si al altor consilii locale. Bogdan Cantaragiu, suntem convinsi, nu numai ca isi va informa sefii de la Bucuresti despre aceasta oportunitate dar va si actiona direct in favoarea normalizarii relatiilor cu P.N.L. 

Cat despre demersul politic al primarului Lucian Iliescu nu putem decat sa ne intrebam. Ce este el ? Un act de revolta sau un gest de inteligenta politica ? Sau amandoua la un loc ?

Timpul ne va da cel mai bun raspuns.

   

 

Data introducerii: 28-01-2010

 

Comentarii vizitatori