Pagina 76 ~ SCRISOARE DESCHISA ADRESATA TUTUROR ALESILOR LOCALI P.N.L.

Autor: BIROUL PERMANENT JUDETEAN AL P.D.L.

Apropiatele alegeri parlamentare au declanşat deja febra electorală în judeţul Giurgiu. Fiecare partid lucrează la strategii şi îşi planifică deja acţiunile de campanie electorală, campanie care va debuta oficial la 30 octombrie 2008.

Este normal ca orice partid să se gândească la câştigarea alegerilor.

1/ Vrem să cunoaşteţi că PDL nu mai poate accepta sub nici un motiv ca viitoarea campanie să se deruleze la fel ca cea pentru alegerile locale, sub semnul abuzurilor şi ilegalităţilor. În judeţul nostru, atins de o sărăcie extremă, alegerile locale au fost influenţate de mita electorală uriaşă, plătită unor votanţi creduli pentru a susţine candidaţii PNL. Ca urmare a acestor ilegalităţi, în localităţi precum Giurgiu, Clejani, Daia, Letca Nouă dar şi Iepureşti, ş.a., mandatul actualilor primari nu este legitim. PDL Giurgiu dispune de dovezi ale ilegalităţilor comise de PNL în ziua scrutinului pentru alegerile locale la Letca Nouă, Daia, Clejani. Săptămâna aceasta, vom sesiza organele competente împotriva celor care au dat mită, au îndemnat la fraudă sau au comis ilegalităţi.

2/ Mita electorală a continuat şi după alegerile locale, când guvernul Tăriceanu şi Consiliul Judeţean Giurgiu au alocat discriminatoriu sume mari de bani numai primăriilor conduse de primari PNL, în timp ce primarilor PDL nu li s-au acordat nici măcar fondurile necesare plăţii salariilor angajaţilor. (Cazul primăriei Roata de Jos, cu primar PDL, care, la o populaţie de 8.200 locuitori, a primit de la Consiliul Judeţean suma infimă de 44.600 RON, de 10 ori mai mică decât suma alocată de fostul Consiliu Judeţean Giurgiu, a ajuns deja la cunoştinţa autorităţilor de la Bruxelles.) Cu aceste pomeni electorale, primarii PNL au început să toarne asfalt sau să facă alte lucrări electorale, pentru a amăgi locuitorii să voteze candidaţii PNL la viitoarea campanie de alegeri parlamentare. Vă anunţăm că am constituit un grup de lucru pentru supravegherea achiziţiilor de lucrări şi de servicii care se derulează la Primăria Municipiului Giurgiu şi la toate celelalte primării din judeţ. Orice achiziţie publică mai mare de 1.000 de euro trebuie făcută numai prin procedurile legale prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2006! Scopul supravegherii este de a se evita transferurile fondurilor publice în conturile şi în buzunarele celor care compun grupul de interese de pe lângă Lucian Iliescu.

3/ Ştim că PNL Giurgiu şi Lucian Iliescu, exercită acum presiuni asupra aleşilor săi locali şi judeţeni pentru a repeta metoda mitei electorale şi la alegerile generale. PDL Giurgiu avertizează, primarii, viceprimarii, consilierii locali şi consilierii judeţeni ai PNL c[ au fost aleşi ca să lucreze în beneficiul cetăţenilor din judeţul Giurgiu. Nu sa se afle în poziţii administrative subordonate ca să execute ordinele abuzive transmise de preşedintele PNL Giurgiu, Lucian Iliescu!

Nu uitaţi însă că alegerile parlamentare se desfăşoară la nivel naţional unde PDL este principala forţă politică a României - au demonstrat-o rezultatele de la alegerile locale, o demonstrează toate sondajele de opinie -. Cu siguranţă, peste numai trei luni, românii vor avea un alt guvern. Fie că va fi guvern monocolor PDL, fie că va fi un guvern de coaliţie, premierul României va fi Theodor Stolojan. După cum a declarat preşedintele PDL, Emil Boc, în noul Guvern, PDL va avea cert Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul de Finanţe, Ministerul Justiţiei şi va numi prefectul de Giurgiu!

4/ Vă anunţăm că PDL Giurgiu se va pregăti atent pentru apropiatele alegeri parlamentare. De la 1 septembrie am instalat o linie telefonică gratuită aflată la dispoziţia locuitorilor judeţului Giurgiu- TEL VERDE- pentru a ne informa asupra abuzurilor lui Lucian Iliescu şi ale intimilor lui din PNL Giurgiu. Am primit deja sute de telefoane la numărul gratuit 0800.080.110. Vă anunţăm că nu suntem dispuşi să trecem cu vederea presiunile îndreptate împotriva membrilor şi simpatizanţilor PDL, aşa cum se întâmplă în multe localităţi, de exemplu, la Daia, Letca Nouă şi Iepureşti!

5/ Alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 vor fi supravegheate strict, la nivelul judeţului Giurgiu, de reprezentanţii PDL, de societatea civilă şi de mass-media centrale, astfel încât să nu mai fie posibile abuzurile de la alegerile locale. Primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni ai PNL, nu intraţi în hora ilegalităţilor! Nu cedaţi presiunilor pe care le face Lucian Iliescu! Lucraţi în favoarea cetăţenilor, nu în favoarea lui Lucian Iliescu! Gândiţi-vă că peste numai trei luni nu va mai avea cine să acopere abuzurile acestui individ!

PDL Giurgiu vă invită pe dvs., aleşii locali ai PNL din judeţul Giurgiu, să colaborăm pentru a se respecta strict legea în viitoarea campanie electorală pentru alegerile parlamentare. Dorim o luptă de idei, o concurenţă între principii şi doctrine politice.

Dorim ca după campania electorală să avem un singur câştigător: electoratul giurgiuvean!

   

 

Data introducerii: 22-09-2008

 

Comentarii vizitatori