Pagina 76 ~ SĂ NE DAI SUTA DE LEI, MIHĂIŢĂ GRIGORE !

Autor: Redacţia GIURGIU NEWS
 SĂ NE DAI SUTA DE LEI, MIHĂIŢĂ GRIGORE !
asdasdas
SĂ NE DAI SUTA DE LEI, MIHĂIŢĂ GRIGORE ! SĂ NE DAI SUTA DE LEI, MIHĂIŢĂ GRIGORE !

Intrucat, intr-o publicatie saptamanala obscura din Giurgiu, autorul articolului se intreba cine este Marius Cristian Iurascu, ne facem datoria sa va prezentam un profil al candidatului PD-L in Colegiul 1 de deputati din Giurgiu.

Nascut in Bucuresti, la 27 septembrie 1967, fiul lui Emil si Mihaela, Marius creste intr-o familie cu un arbore genealogic de exceptie, pe linie paterna coborand din familia poetului national Mihai Eminescu (mama poetului fiind nascuta Raluca Iurascu), iar pe linie materna din familia compozitorului George Enescu (bunica lui Marius fiind nepoata marelui compoztor).

Tatal, Emil, un nonconformist incorigibil, prim solist al Operei Romane din Bucuresti, ani de zile cel mai bun bariton al tarii, dar care nu a acceptat niciodata sa fie membru al PCR, iar mama, Mihaela, profesoara de pian si pictor, i-au implementat lui Marius dorinta pentru frumos si respectul pentru arta de calitate. Marius invata sa cante la pian, chitara, tobe, vocal, in liceul Ion Creanga fiind liderul formatiei muzicale ani la rand.

Primul loc de munca este la Ansamblul Artistic Rapsodia Romana, unde se angajeaza pe postul de corist, fiind posesorul unei voci de exceptie, asa cum relatau dirijori profesionisti si oameni cu un cuvant greu in cultura romaneasca. Dupa doar un an, Marius ocupa, prin concurs, postul de regizor tehnic, devenind si lider de sindicat al Rapsodiei Romane. De asemenea, Marius devine regizor artistic secund la diverse spectacole pe care Rapsodia Romana le monteaza, cu regizori de prima mana, printre care-i amintim pe Nicolae Frunzetti, Geo Saizescu si Horea Popescu. Tot la Rapsodia Romana, o cunoaste pe Viorica Barbu, o talentata solista de muzica populara, reprezentand zona Marginimii Sibiului, cu care se va casatori in 1991.

Dupa Revolutia din 1989, Ansamblul Artistic Rapsodia Romana se desfiinteaza, perioada in care Marius intra la Facultatea de Arte Hyperion, unde urmeaza cursurile de regie film tv, avandu-i ca profesori pe Geo Saizescu, Mircea Dragan, Alexandru Intorsureanu, D.R. Popescu, etc. Din 1993, devine regizor de studio la Televiziunea Romana, iar din 1995, urmeaza cursuri de montaj video, lucrand ca regizor de montaj – emisie. Participa, in calitate de regizor de studio sau de montaj – emisie, la cele mai importante productii ale TVR (Cerbul de Aur, Surprize, surprize, etc.).

In 1994, se naste Raluca Denise, singurul copil al familiei Iurascu. Din 1998 pana in 2001, este director general al Super Bingo Pro TV, fiind unul dintre promotorii si inventatorii sistemului de bingo televizat. In aceasta perioada, urmeaza numeroase cursuri de marketing, management, atat in tara cat si in strainatate, in special in Statele Unite ale Americii, unde va activa pana in 2004, ca si producator pentru o televiziune adresata comunitatii romane din Oregon, cat si ca membru corespondent pentru posturi de radio si televiziune sau diverse publicatii din USA.

In 2001, deschide prima afacere privata, facand ceea ce stie mai bine, producand evenimente, emisiuni de televiziune, filme documentare, clipuri publicitare, campanii promotionale si electorale, videoclipuri, etc.

Din 2004, la indemnul d-lui deputat Valentin Iliescu, Marius devine membru al Partidului Democrat, fiind desemnat sa se ocupe de campania electorala pentru alegerile locale, avand in subordine tot ce se intampla in Piata Universitatii din Bucuresti. Din acel moment, Marius devine unul dintre cei mai activi membrii ai PD Bucuresti, Piata Universitatii fiind locul cel mai frecventat de cetatenii din Bucuresti. Marius coordoneaza campania de la Universitate, atat la alegerile locale, cat si la cele generale si prezidentiale din 2004. Astfel, in seara de 12 decembrie 2004, Presedintele Traian Basescu, castigand alegerile prezidentiale din Romania, recunoaste eforturile sustinute de echipa de campanie coordonata de Marius Iurascu si vine in Piata Universitatii pentru a se adresa si a multumi romanilor adunati in piata, avandu-l in dreapta sa pe dl. Theodor Stolojan iar in stanga pe Marius Iurascu…

In 2005, Marius preia functia de director general al Studioului Cinematografic Sahia Film, societate aflata in subordinea Ministerului Culturii si Cultelor. Situatia societatii, la data preluarii managementului de catre Marius, era absolut dezastruoasa, Sahia Film avand conturile blocate, sechestru asiguratoriu pe cladiri, datorii de zeci de miliarde la bugetul de stat, etc. In doar 6 luni, Sahia Film se redreseaza, platind toate datoriile la bugetul statului, scotand de sub sechestru cladirile si deblocand conturile. In perioada 2005 – 2008, Sahia Film reuseste, fara a primi un leu de la bugetul Ministerului Culturii si Cultelor, sa-si achizitioneze car de televiziune, sa-si construiasca un studio de televiziune, sa se utileze cu aparatura tehnica necesara productiei de specialitate. De asemenea, Sahia Film intra in productie cu peste 10 filme documentare, produce, pentru prima data in istoria studioului, un mediu metraj de fictiune, castiga premii la festivalurile de film si ocupa locul II in competitia societatilor de profil pe Bucuresti. Astfel, din 2005 pana in prezent, studioul termina fiecare an pe profit, fiind obligat, conform legii, sa plateasca dividende Ministerului Culturii si Cultelor, detinatorul exclusiv al actiunilor. In 2007, o data cu numirea ca membru la Consiliul National al Audiovizualului (unde Marius Iurascu este membru supleant) a Secretarului de Stat de la MCC, Ioan Onisei, conducerea PD il desemneaza pe Marius ca succesor al acestuia la Ministerul Culturii si Cultelor. Ministrul in functie, Adrian Iorgulescu, refuza vehement acceptarea lui Marius Iurascu pe functia de Secretar de Stat, ceea ce determina PD sa nu nominalizeze alt secretar de stat. De mentionat ca, din 2007, o data cu iesirea de la guvernare a PD, Ministrul Culturii si Cultelor a incercat sa scape de conducerea executiva a Studioului Cinematografic Sahia Film, asigurata de Marius Iurascu, organizand, in trei randuri, concurs pe postul de director general la Sahia Film si nereusind, in tot atatea randuri sa-l schimbe din functie.

In mai 2007, Marius Iurascu mai da o dovada de loialitate fata de Partidul Democrat si fata de Presedintele Traian Basescu, fiind printre singurii sustinatori vizibili ai acestuia, in aceeiasi Piata a Universitatii, cu ocazia suspendarii Presedintelui. Imediat dupa ziua de 19 aprilie, cand Marius Iurascu se urca, din nou, pe podium, alaturi de Presedintele Traian Basescu, urmeaza o serie de controale la Sahia Film, atat de la Ministerul Culturii si Cultelor, cat si de la Garda Financiara precum si de la Departamentul de Control al Guvernului, controale care nu reusesc sa clatine pozitia conducerii asigurate de Marius. In prezent, Marius Iurascu este, inca, director general la Sahia Film, membru al PD-L, un personaj foarte activ in toate campaniile organizate de partid si, nu in ultimul rand, candidat al PD-L Giurgiu in Colegiul 1 pentru Camera Deputatilor Giurgiu.

Pentru Marius, conform celor spuse de el, nu conteaza decat (in ordine) familia, lupta politica si dorinta de a fi aproape de cetateni. Tocmai de aceea, a acceptat propunerea televiziunii Muntenia TV de a modera si produce o emisiune sociala, “Spune ce te doare !”, emisiune care se doreste a fi foarte aproape de cetatenii din Giurgiu, in speranta ca le va putea rezolva unele dintre problemele pe care acestia nu le pot rezolva datorita incapacitatii administratiilor locale, datorita intereselor meschine de grup a unor alesi corupti sau datorita unui sistem deficitar. In concluzie, ca sa dam un raspuns publicatiei obscure, care habar nu avea cine este Marius Iurascu, va dam noi raspunsul: Acesta este Iurascu Marius Cristian, candidatul PD-L in Colegiul 1 Giurgiu pentru Camera Deputatilor !

   

 

Data introducerii: 06-10-2008

 

Comentarii vizitatori