Pagina 76 ~ THEODOR STOLOJAN - VIITORUL PREMIER AL ROMĀNIEI !?!?

Autor: Mădălina ILIE
 THEODOR STOLOJAN - VIITORUL PREMIER AL ROMĀNIEI !?!?
asdasdas
THEODOR STOLOJAN - VIITORUL PREMIER AL ROMĀNIEI !?!? THEODOR STOLOJAN - VIITORUL PREMIER AL ROMĀNIEI !?!?

Prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan, a arătat, vineri, la Conferinţa Naţională a partidului, că actuala guvernare Tăriceanu şi "coaliţia eşecului PNL-PSD", trebuie să plece, întrucât "au blocat sau chiar au abandonat reformele esenţiale ale ţării". "Într-o ţară în care sunt atâtea de făcut, cuvântul cheie al actualei guvernări este mediocritatea. PNL guvernează de azi pe mâine, cu strategii pe genunchi sau chiar fără nicio strategie, guvernează cu oameni nepregătiţi sau cu oameni de-a dreptul periculoşi pentru domeniile pe care le conduc", a declarat Theodor Stolojan.

El a arătat că PNL a fost susţinut la guvernare de PSD, pe baza unui troc politic, netransparent şi pe baza "beneficiilor", şi i-a acuzat pe actualii guvernanţi că "servesc interese economice de grup, sacrificându-le pe cele naţionale". "Această guvernare, PNL- PSD, a întâziat, a blocat sau chiar abandonat reformele esenţiale", a mai declarat Stolojan, precizând că Guvernul "trebuie să dea seamă pentru eşecul din învăţământ, din administraţie, pentru blocarea reformei justiţiei, pentru nivelul ruşinos al absorbţiei fondurilor postaderare şi pentru risipa în cheltuirea banilor de la buget".

"PDL spune limpede: acest guvern trebuie să plece, această coaliţie a eşecului trebuie să plece. România are nevoie de o nouă guvernare, mai bună. PDL este cel care va oferi României această nouă guvernare şi o vom întemeia pe alt mod de a face politică. Pentru că noi gândim altfel şi ca noi gândesc cei mai mulţi români", a mai spus prim-vicepreşedintele PDL.

Stolojan a prezentat măsurile din programul de guvernare al partidului, axat pe obiective clare şi evaluări periodice. El a arătat că PDL îşi asumă pentru anul 2012 o creştere a PIB la 62% din media europeană, faţă de 44% cât este astăzi, precum şi atingerea unui salariu mediu lunar de 905 euro şi a unei pensii medii lunare de 405 euro.

"Cu aceste ţinte atinse, peste patru ani vom putea veni din nou în faţa oamenilor. Atunci vom fi credibili când le vom spune oamenilor că în România lui 2012 se trăieşte mai bine", a spus el. În domeniul fiscal, Theodor Stolojan a arătat că PDL va menţine cota unică de 16%, care s-a dovedit un succes, va reduce povara fiscală eliminând o sută de taxe şi impozite şi va stimula mediul de afaceri. "Vom reforma sistemul bugetar şi vom elimina risipa în cheltuirea banului public", a mai declarat Stolojan, promiţând că se vor atinge şi criteriile de intrare în zona euro, în 2014.

În privinţa asistenţei sociale, Stolojan a spus că, "timp de ani de zile, PDL a cedat PSD discursul privind asistenţa socială, dar acest partid nu deţine monopulul acestui domeniu". "Vom introduce pensia socială minim garantată, începând chiar cu 2009. Nu va exista nici o pensie în România mai mică de 3,5 milioane lei vechi (350 RON - n.r.), inclusiv pentru agricultori. E o măsură care va scoate din sărăcie pensionarii cu pensii mici, necesară şi aşteptată", a spus acesta. Stolojan a mai anunţat că PDL va dezvolta un parteneriat special stat-biserică, astfel încât unele prestaţii sociale de stat să fie realizate prin biserică sau cu sprijinul ei. "Un leu dat Bisericii cu siguranţă va ajunge la cei ajunşi în suferinţă, un leu în administraţia publică va ajunge înjumătăţit de birocraţie", a spus el. Stolojan a mai anunţat că PDL va mări alocaţia pentru copii la 100 RON pe lună.

În privinţa reformei în justiţie, premierul PDL a arătat că "PNL şi PSD au dat o palmă dură României când s-au înţeles în Parlament pentru protecţia foştilor demnitari". "Acestor oameni trebuie să le batem obrazul pentru că au bătut palma împotriva justiţie. Lupta anticorupţie trebuie purtată. Suntem hotărâţi să ducem până la capăt această luptă", a spus el.

   

 

Data introducerii: 12-09-2008

 

Comentarii vizitatori