Pagina 52 ~ TVA SI COTA UNICA NU SE MAJOREAZA

Autor: R. Stere
 TVA SI COTA UNICA NU SE MAJOREAZA
asdasdas
TVA SI COTA UNICA NU SE MAJOREAZA TVA SI COTA UNICA NU SE MAJOREAZA

Dupa intalnirea cu reprezentantii patronatelor, premierul Emil Boc a subliniat ca Executivul sustine in continuare mentinerea TVA la 19% si a cotei unice la 16% si opteaza pentru reducerea cheltuielilor bugetare, astfel incat sa poata  fi respectata tinta de deficit
bugetar de 6,8% din PIB in 2010.
Seful Executivului a aratat ca actuala situatie economica a fost cauzata de derapajele politicii salariale si a pensiilor din perioada 2007-2008, precum  si de criza economica internationala.
"Platim, in momentul de fata, aceste cadouri otravite pe care le-au facut domnii Tariceanu si Vosganian in materie de salarii

si pensii. Si cand spun asta, o spun cu maxima responsabilitate. Incepand cu anul 2007, s-a rupt orice echilibru intre cresterea productivitatii in Romania si plata salariilor si pensiilor. Daca se pastra o corelare, nu ajungeam astazi intr-o asemenea situatie”, a declarat primul-ministru, adaugand ca in perioada 2007-2008 fostul Guvern a promovat 20 de ordonante de urgenta prin care au fost majorate salariile din sistemul bugetar.
In ceea ce priveste evolutia punctului de pensie, premierul Emil Boc a mentionat ca in aceasta zona a existat o crestere de la 339 lei in septembrie 2006 la 697 lei in octombrie 2008. "In fapt, domnii Tariceanu si Vosganian le-au dat bugetarilor si pensionarilor un avans fara acoperire, fara sa se asigure ca in anii urmatori aceste sporuri salariale, aceste cresteri de pensii vor putea fi asigurate. Au aplicat politica "dupa noi, potopul"”, a declarat primul-ministru.
Seful Executivului a subliniat ca accentuarea crizei in 2010 obliga la responsabilitate, iar masurile de reducere a cheltuielilor bugetare reprezinta „raul cel mai mic”.  “Este cazul sa oprim aceasta evolutie negativa, cu orice cost politic, personal sau de partid. Dorim ca acest efort de reducere a cheltuielilor cu pensiile si salariile sa aiba un termen cat mai limitat cu putinta”, a subliniat primul-ministru.
In acest context, premierul a precizat ca reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor se va aplica fara insa a conduce la scaderea salariilor sub 600 de lei lunar. De asemenea, premierul a precizat ca nu vor fi afectate de masurile de restrangere a cheltuielilor alocatiile pentru copii, indemnizatiile pentru persoanele cu handicap, indemnizatiile pentru veteranii de razboi si pentru persoanele persecutate politic.
O alta decizie privind reducerea cheltuielilor bugetare vizeaza diminuarea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri si servicii.
In ceea ce priveste cresterea fondurilor bugetare, primul-ministru a aratat ca Executivul are in vedere impozitarea suplimentara a persoanelor care au mai multe proprietati si majorarea accizelor pentru produsele de lux.

   

 

Data introducerii: 23-05-2010

 

Comentarii vizitatori