Pagina 84 ~ Traian Băsescu la Televiziunea Naţională

 Traian Băsescu la Televiziunea Naţională
asdasdas
Traian Băsescu la Televiziunea Naţională Traian Băsescu la Televiziunea Naţională

Decizia Curţii arată incapacitatea premierului Tăriceanu de a conlucra. Guvernul este condus în realitate de P.S.D.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în cadrul emisiunii "Fără Frontiere" (TVR 1) că decizia Curţii Constituţionale nu este o victorie a sa ci arată incapacitatea premierului Tăriceanu de a conlucra. Atacul preşedintelui României la adresa Guvernului a continuat acuzând că P.S.D. este cel care conduce guvernul Tăriceanu, din umbră, prin Ion Iliescu, Viorel Hrebeciuc via Bogdan Olteanu, Mircea Geoană şi nu este exclus, ca la cererea social democraţilor, premierul Tăriceanu să amâne alegerile în toamna acestui an.

Spre deosebire de premier, Traian Băsescu a spus că a înţeles să colaboreze atunci când ambsadorii pe care îi dorea la Londra şi Washington au fost refuzaţi de şeful Guvernului, totul spre a nu bloca mersul instituţiilor. Preşedintele a mai dat exemplu, în acest context, şi numirea lui George Maior în fruntea S.R.I. deoarece era conştient că numirea unui membru al Partidului Democrat nu ar fi fost acceptată de premier şi de Parlamentul României.

Preşedintele l-a avertizat pe premier că se încăpăţânează să o susţină pe Norica Nicolai şi l-a avertizat că "trebuie să-şi asume neconsultarea" în cazul unei noi nominalizări la Justiţie.

Atacul preşedintelui României la adresa Guvernului a continuat acuzând că P.S.D. este cel care conduce guvernul Tăriceanu şi nu este exclus, ca la cererea social democraţilor, premierul să amâne alegerile locale din mai până în toamna acestui an, odată cu alegerile parlamentare. „P.S.D., prin Iliescu, Hrebeciuc via Olteanu, Mircea Geoană influenţează major deciziile premierului Călin Popescu Tăriceanu. O spun cu toată responsabilitatea unui şef de stat!", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

   

 

Data introducerii: 08-02-2008

 

Comentarii vizitatori