Pagina 3 ~ UITE CINE VROIA SA AJUNGA MINISTRU DE INTERNE

Autor: Traian TUDORESCU
 UITE CINE VROIA SA AJUNGA MINISTRU DE INTERNE
asdasdas
UITE CINE VROIA SA AJUNGA MINISTRU DE INTERNE UITE CINE VROIA SA AJUNGA MINISTRU DE INTERNE

Te ingrozeste cand vezi cata murdarie este in politica romaneasaca si cine vrea sa ajunga in posturi extrem de importante. Ultimul personaj care ne-a trezit la realitate si ne-a pus sa ne punem aceste intrebari este senatorul Catalin Voicu. Care, la inceputul anului 2009 tragea cu dintii sa ajunga ministru de interne. Ceea ce s-ar fi intamplat cu certitudine daca alegerile prezidentiale ar fi fost castigate de Mircea Geoana.

Originar din Hulubesti, deloc strain de multe smecherii care s-au facut si se fac in judetul Giurgiu, Catalin Voicu este fara indoliala unul din cele mai murdare personaje din politica romaneasaca. Unul din acele personaje pentru care coruptia este precum aerul. Dar sa comentam cateva argumente care confirma profilul moral al acestui individ lipsit de scrupule.

Da, cazul Voicu ne dovedeste ca nu avem normalitate si stat de drept in Romania. Si da, cazul Voicu mai poate produce si altceva. Poate sa distruga orice speranta la normalitate si functionarea statului de drept in Romania. Daca nu vor cadea capete. Multe, multe capete. Increngatura mafiota scoasa la iveala de inregistrarile DNA cu senatorul PSD trebuie sa se traduca in demisii si ani de puscarie.

Altfel, singura solutie ramane revolta populara. Populatia care iese in strada si cere ea capete. Pentru ca Voicu nu e singurul care manevreaza "sistemul ticalosit". Si trebuie sa ne fie frica mai ales de faptul ca nu e el mafiotul cel mai destept..

Senatorul catalin Voicu este cel despre care vicepresedintele PSD Marian Vanghelie spunea fara jena ca ii aduce dosare de la SRI. Din inregistrarile DNA aflam cum cel care a fost la un varf de ac de a fi ministrul Internelor strange dosare despre tot ce misca in structurile statului. Nu, nu pentru placerea lui personala, ci pentru santaj. Pe bani. Bani grei.

Si daca Voicu nu e Mos Craciun pentru Vanghelie, e pentru altii. Pentru miliardarul Costel Casuneanu. Pentru miliardarul Marius Locic. Pentru colegii lui pesedisti ca Hrebenciuc sau primarul Constantei, Radu Mazare, si fratele sau deputatul Alexandru. Pentru Mitrea sau Oprisan. Si chiar pentru liberalul Ludovic Orban, fariseul care pledeaza pentru statul de drept si tipa ca Basescu se implica in Justitie.

Pentru toti acestia, Catalin Voicu "umbla" la judecatorii de la Curtea Suprema. La oameni ca Florin Costiniu sau Cristian Jipa. Scursuri ale sistemului judiciar sau pur si simplu reprezentantii tipici ai unui sistem corupt, coruptibil si corupator?

De ce e infricosator? E infricosator ca puterea unui individ dubios ca Voicu urca pana la Curtea Suprema a Romaniei si mai departe de atat.

E infricosator ca omul asta avea o sustinere imensa in PSD pentru a ajunge ministru de Interne.

E infricosator sa stii ce inseamna sa controlezi Politia in statul roman.

E infricosator ca banii, influenta mizerabila ori santajul "misca" atatea lucruri in Romania si in sfere atat de inalte.

E infricosator ca omul asta voia sa creeze un adevarat sistem mafiot care sa inglobeze toate structurile ce aplica legea.

Dar e ceva si mai infricosator. Infricosator e faptul ca Voicu e unul din mafiotii prosti. Pentru ca o facea prost. Vorbea la telefon lucruri ce ar fi trebuit sa fie ultrasecrete. Vorbea prea deschis. Si isi facea reclama chiar si cand vorbea cu oamenii pe care nu ii cunostea bine, ca Alexandru Mazare.

Ce ne facem insa cu cei ca el, dar care nu se dau asa usor de gol? Pe cine trage la fund? In mod normal, toti cei implicati in traficul de influenta al lui Voicu, de o parte sau de alta, trebuie sa cada. Sa fie stersi din viata publica. Doar ca Voicu ar mai putea trage ceva in jos. E vorba de PSD. Care e pus in situatia de a se delimita rapid de boala care l-a atins rapid. Si va trebui sa o faca prin vot, in plenul Senatului. Unde, in frunte cu Mircea Geoana, trebuie sa voteze nu numai anchetarea, ci si arestarea sa. Atunci vom vedea pana unde isi intinde "caracatita" tentaculele.

Va face P.S.D. si domnul Geoana acest gest. Poate da, poate nu. Daca o va face, o va face nu din convingere ci pentru a iesi temporar dintr-o situatie cumplita. Pentru a castiga timp.

   

 

Data introducerii: 21-03-2010

 

Comentarii vizitatori