Pagina 76 ~ UN NOU SONDAJ DE OPINIE CONFIRMA CA TRAIAN BASESCU SI P.D.L. CONDUC IN OPTIUNILE ELECTORATULUI.

Autor: Caterina ILIE
 UN NOU SONDAJ DE OPINIE CONFIRMA CA TRAIAN BASESCU SI P.D.L. CONDUC IN OPTIUNILE ELECTORATULUI.
asdasdas
UN NOU SONDAJ DE OPINIE CONFIRMA CA TRAIAN BASESCU SI P.D.L. CONDUC IN OPTIUNILE ELECTORATULUI. UN NOU SONDAJ DE OPINIE CONFIRMA CA TRAIAN BASESCU SI P.D.L. CONDUC IN OPTIUNILE ELECTORATULUI.

28% dintre romani nu stiu ce orientare politica au, daca luam in considerare raspunsurile ultimului sondaj realizat de Metro Media Transilvania. Intrebati daca sunt "de stanga" sau "de dreapta", aproape o treime dintre respondenti au raspuns ca "nu stiu".

Cu cine ar vota romanii Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, 37 la suta dintre romani ar vota un candidat PD-L, 28 la suta ar vota un candidat al PSD si 17 la suta ar vota un candidat PNL. PRM si PNGCD ar obtine 5 la suta din voturi, iar PC, PIN si PNTCD s-ar situa sub pragul electoral.

51 la suta dintre cei intervievati stiu ca la alegerile parlamentare se va vota uninominal, in timp ce 37 la suta nu stiu cum se va vota. 9 la suta dintre respondeti cred ca se va vota pe liste de partid.

Sondajul mai releva faptul ca 93 la suta dintre romani au auzit de Traian Basescu, in timp ce Ion Iliescu este cunoscut de 92 la suta dintre cei intervievati.

Romanii au cea mai mare incredere in presedintele Traian Basescu - 40 la suta, urmat la 10 procente distanta de Sorin Oprescu. 22 la suta dintre romani au incredere in Theodor Stolojan, 19 la suta au incredere in Ion Iliescu, 16 la suta in Mircea Geoana, 15 la suta in Gigi Becali. Premierul Tariceanu si Emil Boc au aceleasi procente de incredere din partea alegatorilor - 14 la suta. Ei sunt urmati de Adrian Nastase cu 12 la suta, Vadim cu 9 la suta si Cozmin Gusa cu 6 la suta.

Intrebati pe cine ar vota presedinte daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, 60 la suta dintre respondenti au raspuns Traian Basescu. Mircea Geoana, Adrian Nastase si Sorin oprescu ar fi votati de 6 la suta dintre romani, iar Corneliu Vadim Tudor si Gigi Becali de 5 la suta dintre romani.

Increderea romanilor in institutii Biserica a ramas in topul increderii romanilor, ocupand primul loc cu 74 de procente. Ea este urmata de armata, in care au incredere 56 la suta dintre romani si de Uniunea Europeana cu 40 de procente. Pe locul patru in topul increderii romanilor se situeaza primariile cu 38 de procente. Mass media este pe locul cinci in topul increderii romanilor cu 34 de procente, este urmata de justitie - 21 la suta, Guvern - 17 la suta, Parlament - 14 la suta si de partide - 10 la suta.

Sondajul Metro Media Transilvania a fost realizat in perioada 1-16 septembrie la nivel national, pe un esantion de 1540 de persoane, avand o marja de eroare de +/- 2,5 la suta.

   

 

Data introducerii: 24-09-2008

 

Comentarii vizitatori