VALENTIN ILIESCU: "AVETI INCREDERE, DIN 2010, VA INCEPE SA FIE MAI BINE PENTRU ROMANI !"

Autor: Laurentiu ANTON & Sorin RAPITA
 VALENTIN ILIESCU:
asdasdas
VALENTIN ILIESCU: VALENTIN ILIESCU:

Reporteri: Ce faceti domnule secretar de stat ca vi s-a desfiintat ministerul ?
Valentin Iliescu: Ati gresit. Nu s-a desfiintat niciun minister pentru ca a existat doar un Departament pentru Relatia cu Parlamentul in cadrul aparatului de lucru al guvernului. Departament care exista in continuare. S-a desfiintat doar postul de ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul, post pe care l-a detinut pana la 1 octombrie 2009 domnul Victor Ponta.
Reporteri: Dar, Dumneavoastra, mai ramaneti secretar de stat ca se aude ca veti fi schimbat ?
Valentin Iliescu: Cand indeplinesti o functie in administratia centrala este posibil oricand sa fii schimbat. Din diferite motive. De restructurare, de ineficienta, de promovare intr-o alta functie. Am mentionat doar 3 motive. Pot fi si altele. Nu ma sperie o asemenea posibilitate. Eu sunt un om constiincios care mi-am facut datoria ca secretar de stat cu prisosinta. Cred ca cei doi senatori de Giurgiu, Vasile Mustatea si Cezar Magureanu, ca sa vorbim de doi giurgiuveni, pot confirma ca mi-am facut datoria la Senat, camera de care am raspuns. Va rog sa-mi scuzati lipsa de modestie cand afirm ca ca de multe mandate nu a existat un secretar de stat la acest departament care sa-si fi facut datoria asa cum mi-am facut-o eu. Un singur lucru as mai preciza. Ca de aproape 3 luni, de cand a plecat P.S.D.-ul de la guvernare, la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul,  fac treaba pe care o faceau inainte 3 demnitari, un ministru si doi secretari de stat. E ceva., nu ? Insa nu resping nicio alta solicitare venita din partea partidului. Partidul m-a pus in functie si ma stradui sa fiu la inaltime. Daca partidul ma va trimite in alta parte nu voir refuza. Orice inceput e o noua provocare.
Reporteri: Daca ar fi sa plecati unde v-ati regasi cel mai bine ?
Valentin Iliescu: In mod sigur la Ministerul Muncii sau la Prefectura Municipiului Bucuresti. Nu mi-ar dispalece o cariera de inalt functionar public.
Reporteri: Cum vedeti anul 2010 ?
Valentin Iliescu: Va fi greu in primele 6 luni. Ingrozitor de greu. Dar am ferma convingere ca din iulie incolo Romania va intra intr-un proces de relansare economica evidenta cu consecinte pozitive asupra nivelului de trai al romanilor. Cu o conditie sa facem mai putina politica si mai amulta administratie profesionista pentru oameni. Retineti ce va spun, din 2010 va incepe sa fie mai bine pentru romani.

Interviul va continua sa fie difuzat in zilele urmatoare in cotidianul electronic GIURGIU NEWS.

   

 

Data introducerii: 24-12-2009

 

Comentarii vizitatori