Pagina 82 ~ Politic

Pagina 82 ~ Articole din categoria Politic

data introducerii: 17-03-2008

Gicu Iorga, candidatul Partidului Democrat - Liberal la Primăria Giurgiu, permanent în dialog cu cetăţenii

Domnul Gicu Iorga, candidatul Partidului Democrat – Liberal la Primăria Giurgiu, s-a aflat în aceste zile în dialog permanent cu cetăţenii din municipiul Giurgiu. În afara faptului că a oferit doamnelor flori şi felicitări, a stat de vorbă cu mulţi cetăţeni din municipiul Giurgiu, în diferite zone ale oraşului.

data introducerii: 17-03-2008

PD-L Giurgiu salută promulgarea legii votului uninominal

Organizaţia Judeţeană Giurgiu a Partidului Democrat - Liberal salută decizia Curţii Constituţionale a României privind respingerea solicitării de neconstituţionalitate a unor articole din Legea votului uninominal pentru alegerea deputaţilor şi senatorilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene. Partidul Democrat - Liberal apreciază şi promptitudinea Preşedintelui României de a promulga la numai câteva ore distanţă, chiar din afara ţării, a acestei legi şi trimiterea ei către Monitorul Oficial pentru publicare.

data introducerii: 17-03-2008

Vizita premierului Tăriceanu în judeţul Giurgiu – o acţiune pur electorală

Partidul Democrat - Liberal Giurgiu a urmărit cu mult interes vizita premierului Călin Popescu Tăriceanu în judeţul Giurgiu şi constată, cu profund regret, că ea a fost o vizită pur electorală, după chipul şi asemănarea vizitelor pe care le făcea cândva Nicolae Ceauşescu.

data introducerii: 17-03-2008

Pentru Răsvan Toader, proiectele giurgiuvene constituie o prioritate

Ştiam de la câţiva apropiaţi ai domnului Răsvan Toader, secretar executiv în cadrul Biroului Permanent Judeţean al Organizaţiei Giurgiu a Partidului Democrat – Liberal, că este un om calculat, un om care stie ce spune, care atunci când îşi propune realizarea unui anumit proiect, face tot posibilul şi duce obiectivul la îndeplinire, îl pune în operă.

data introducerii: 14-03-2008

Guvernul Tăriceanu speriat de moarte de moţiunea de cenzură

Conştient că alegerea preşedintelui de consiliu judeţean prin vot uninominal este o imensă ghiulea de gât, liberalii au încercat să fenteze acest lucru, astfel încât alegerea acestora prin acest sistem să fie reportată pentru anul 2012.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 14-03-2008

Pe cine avantajează uninominalul la Preşedinţia Consiliului Judeţean

Cei 41 de aleşi ai poporului vor fi adjudecaţi de P,D.L. (între 20- 24 de preşedinţi), P.S.D. (10-16) şi UDMR (5-6). P.N.L. are şanse foarte mici să obţină vreun post.

data introducerii: 14-03-2008

Theodor Stolojan nu susţine propunerea Consiliului de Miniştri al Uniunii Europene de a creşte accizele la motorină

Proiectul de directivă privind modificarea nivelului minim obligatoriu al accizelor la motorină şi benzină urmăreşte reducerea distorsiunilor existente pe piaţa unică europeană a combustibililor. Aceste distorsiuni, induse de diferenţele semnificative între preţurile practicate în statele membre ale UE, stimulează „turismul” doar pentru a face plinul la autovehicule, dar şi evaziunea fiscală.

data introducerii: 13-03-2008

Legea votului uninominal a fost declarată constituţională, promulgată şi trimisă la publicare în „Monitorul Oficial” în aceeaşi zi

Marţi, 12 martie 2008, Curtea Constituţională a României a respins obiecţiile de neconstituţionalitate ale senatorilor P.R.M. şi P.C. privind legea votului uninominal. Lege care reglementează alegereaprin acest tip de scrutin a deputaţilor, senatorilor şi preşedinţilor de consilii judeţene.

Autor: Mădălina ILIE
data introducerii: 13-03-2008

Conferinţa de presă săptămânală a Partidului Democrat Liberal – Organizaţia Judeţeană Giurgiu, 13 martie 2008

Organizaţia Judeţeană Giurgiu a Partidului Democrat Liberal salută decizia Curţii Constituţionale a României privind respingerea solicitării de neconstituţionalitate a unor articole din Legea votului uninominal pentru alegerea deputaţilor şi senatorilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene.

data introducerii: 12-03-2008

Tăriceanu în campanie electorală la Giurgiu

Aşa cum anticipam, venirea domnului prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu în judeţul Giurgiu a avut un scop eminamente electoral. De altfel, acţiunea de la Stăneşti, de promovare a accesării fondurilor europene pentru fermieri, plimbarea pe jos prin municipiul Giurgiu, de la Primărie la Teatrul Valah (cu un grup minuscul de susţinători) şi lansarea candidaţilor pentru alegerile locale nu pot ieşi din scenariul unei vizite electorale.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 12-03-2008

Preşedintele Băsescu îl somează pe premierul Tăriceanu: „Nu îi mai desconsideraţi pe români !”

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, marţi, o scrisoare premierului Călin Popescu Tăriceanu în care îi cere să anuleze taxa de primă înmatriculare, pentru că o asemenea taxă îi desconsideră pe români.

Autor: Laurenţiu ANTON
data introducerii: 12-03-2008

Cristian Marciu – Candidatul P.S.D. de ultimă oră la preşedinţia Consiliului Judeţean

Este foarte clar pentru toată lumea că este luptă mare pentru putere în interiorul P.S.D. Giurgiu. Şi una din mizele majore ale acestei bătălii este nominalizarea pentru candidatura la preşedinţia consiliului judeţean. Trebuia să fie domnul deputat Niculae Bădălău, apoi domnul Victor Boiangiu.

data introducerii: 11-03-2008

Consecinţele înţelegerilor politice de la centru

Luni au fost devoalate de liderii naţionali ai P.S.D. termenii înţelegerii cu P.N.L. Mircea Geoană spune că s-au înţeles pe tema neagresiunii între candidaţii acestor partide la primărie şi preşedinţiile consiliilor judeţene şi sprijinul reciproc la turul al II-lea al alegerilor pentru postul de primar.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 11-03-2008

Miniştrii parlamentari mai presus de lege şi de cetăţeanul simplu

Curtea Constituţională a hotărât: miniştrii “penali” nu pot fi cercetaţi decât cu acordul Parlamentului. Acordul Guvernului nu mai este suficient pentru începerea urmăririi penale în cazul miniştrilor sau foştilor miniştri.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 11-03-2008

Călin Popescu Tăriceanu vine la Giurgiu în campanie electorală

Anunţată ca o vizită care să reverse marile beneficii ale guvernării liberale asupra cetăţeanului judeţului Giurgiu – guvernul care dă drumul la gaze, guvernul care-i sprijină pe agricultori – vizita premierului Călin Popescu Tăriceanu este, indiscutabil, o vizită electorală.

Autor: Laurenţiu ANTON
data introducerii: 10-03-2008

Coclenderul de la Manciclop. Sau ce rol mai are Mircea Geoană în P.S.D. ?

Surse bine informate susţin că vinerea trecută, în secret, o delegaţie din conducerea P.S.D. (Ion Iliescu, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc şi Dan Nica) s-a întâlnit cu o delegaţie a conducerii P.N.L. (premierul Călin Popescu Tăriceanu, Dan Motreanu, Bogdan Olteanu şi Ludovic Orban). Ca să discute despre termenii unei viitoare colaborări pre şi post electorale între cele două partide.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 09-03-2008

Liberalilor nu le convine alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean prin vot uninominal

Acum aproape o săptămână, Camera Deputaţilor – cameră decizională pentru legile electorale – adopta introducerea votului uninominal atât pentru alegerea parlamentarilor cât şi pentru alegerea preşedintelui consiliului judeţean.

Autor: Mădălina ILIE
data introducerii: 09-03-2008

Intervenţia deputatului Valentin Adrian Iliescu la dezbaterile generale din parlament pentru alegerea prin vot uninominal a deputaţilor şi senatorilor

Doamnelor şi domnilor deputaţi, Mă bucur că, spre deosebire de alte şedinţe, în care legi importante trec prin faţa plenului, existând o prezenţă redusă, mă bucur că astăzi sunt foarte mulţi colegi deputaţi. Şi mă bucur pentru că probabil astăzi Parlamentul României, prin Camera Deputaţilor, Camera decizională, este pe cale să adopte probabil cea mai importantă lege pentru actuala legislatură parlamentară.

data introducerii: 09-03-2008

8 martie politic

De 8 martie partidele politice nu au ratat ocazia de a dărui flori, felicitări şi mici atenţii simpatizantelor lor. Partidul Social Democrat a pus accentul în principal pe municipiul Giurgiu unde candidatul P.S.D. la primărie, domnul Marian Măroiu, şi-a început campania încă din 7 martie. Cu garoafe roşii pe principalele artere ale oraşului.

Autor: Laurenţiu ANTON
data introducerii: 08-03-2008

Preşedintele Băsescu despre procurori: „Procurorii au avut de luptat în 2007 cu clasa politică şi nu cu infractorii”

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat vineri, 7 martie 2008, la prezentarea raportului de activitate al Ministerului Public. Cu această ocazie preşedintele a identificat dificultăţile pe care justiţia le-a avut în anul anterior. „Anul 2007 poate fi etichetat ca un an extrem de greu", a spus şeful statului care a subliniat că procurorii au avut de luptat anul trecut cu clasa politică şi nu cu infractorii: „Înca există mentalitatea că un procuror trebuie controlat".

Autor: Gheorghe BIŢĂ
data introducerii: 05-03-2008

Alianţa Demagogie şi Minciună (P.N.L.-P.S.D.) - bomba politică a anului (sau ce le-a mai bubuit mintea strategilor politici avizi de putere Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc).

În disperarea maximă pe care o încearcă de vreo doi ani încoace, de când procentele din sondaje li s-au făcut mici şi nu au mai crescut niciodată, liderii naţionali ai Partidului Social Democrat caută cu disperare soluţii prin care să ajungă la putere, eventual, eliminând orice posibilitate a preşedintelui Traian Băsescu de a se opune unei asemenea mişcări.

Autor: Laurenţiu ANTON
data introducerii: 05-03-2008

Pe 4 martie 2008 a fost cutremur în politica românească.Camera deputaţilor a votat ca deputaţii, senatorii şi preşedintele Consiliului Judeţean să fie votaţi prin vot uninominal.

Pe 4 martie 2008 a fost din nou cutremur. De această dată în politica românească, acolo unde, prin votul deputaţilor, s-a hotărât ca parlamentarii şi preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi prin vot uninominal şi nu pe liste de partid ca până acum. Va conta astfel omul şi nu lista. Evident, vor avea şansele cele mai mari, oamenii cu notorietate şi credibilitate.

Autor: Laurenţiu ANTON
data introducerii: 03-03-2008

Dihonie mare la vârful Partidului Naţional Liberal.

Decizia numirii lui Cătălin Predoiu în postul de ministru al justiţiei a umplut paharul nemulţumirilor din sânul P.N.L. faţă de Călin Popescu Tăriceanu. Fără nici un fel de rezerve, talibanii P.N.L.: Norica Nicolai, Crin Antonescu şi Ludovic Orban i-au reproşat public premierului Tăriceanu că a abandonat partidul şi a făcut o înţelegere cu preşedintele Băsescu.

Autor: Gheorghe BIŢĂ
data introducerii: 03-03-2008

„Vom avea alegeri locale şi parlamentare anticipate pe 8 sau 15 iunie 2008”, declară deputatul P.D.L. Valentin Adrian Iliescu

Prezent la emisiunea 100% a postului REALITATEA TV, realizată în duplex Bucureşti-Giurgiu, la finalul acesteia, deputatul Valentin Adrian Iliescu, preşedintele P.D.L. Giurgiu ne-a declarat: „Sunt sigur că vom avea alegeri locale şi alegeri parlamentare anticipate pe 8 sau 15 iunie 2008.

Autor: Mădălina ILIE
data introducerii: 03-03-2008

„Felix” mai pune de-o alianţă ca să scape Partidul Conservator de dispariţie.Pe cale de consecinţă, Costică Buduru, este aruncat în braţele lui Lucian Iliescu.

Aşa cum ne-a obişnuit de mulţi ani, liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu – „Felix”, sesizând că, iarăşi, partidul este „varză” şi nu are cum intra în Parlament, acolo unde cu o imunitate, cu o şmecherie te mai poţi lipi de ceva, s-a gândit să pună de-o alianţă electorală cu Partidul Naţional Liberal pentru alegerile parlamentare.

Autor: Caterina ILIE
Pagina curenta :

ALBA - ULPIA JURNAL

ARAD - ADEVARUL DE ARAD

ARGES - ZIARUL TOP

BACAU - DESTEPTAREA

BIHOR - INFORMATIA DE VEST

BISTRITA NASAUD - MESAGERUL DE BISTRITA NASAUD

BOTOSANI - EVENIMENTUL DE BOTOSANI

BRAILA - ZIARUL DE BRAILA

BRASOV - GAZETA DE TRANSILVANIA

BUZAU - SANSA BUZOIANA

BUCURESTI - BUCURESTI NEWS

CONSTANTA - CUGET LIBER

COVASNA - OBSERVATORUL DE COVASNA

DAMBOVITA - REPORTER DAMBOVITEAN

DOLJ - GAZETA DE SUD

GALATI - MONITORUL DE GALATI

GIURGIU - GIURGIU NEWS

GORJ - ZIARUL GORJULUI

HUNEDOARA - HUNEDOREANUL

IALOMITA - STIREA

IASI - MONITORUL

MARAMURES - GAZETA DE MARAMURES

MEHEDINTI - INFORMATIA DE SEVERIN

MURES - CUVANTUL LIBER

NEAMT - MONITORUL DE NEAMT SI ROMAN

OLT - GAZETA OLTULUI

PRAHOVA - ZIARUL PRAHOVA

SALAJ - SALAJEANUL

SATU MARE - INFORMATIA ZILEI

SIBIU - SIBIANUL

SUCEAVA - MONITORUL DE SUCEAVA

TELEORMAN - GAZETA DE TELEORMAN

TIMIS - FRUNCEA

TULCEA - OBIECTIV

VALCEA - ZIARUL DE VALCEA

VASLUI - MONITORUL DE VASLUI

VRANCEA - ZIARUL DE VRANCEA