Pagina 83 ~ Politic

Pagina 83 ~ Articole din categoria Politic

data introducerii: 03-03-2008

Deputaţii dau astăzi testul adevărului. Vom avea sau nu alegeri uninominale pentru parlamentari.

Deputaţii dau astăzi testul adevărului la dezbaterile proiectului de lege privind introducerea votului uninominal pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului. Deşi au declarat public că susţin introducerea acestui sistem de vot, partidele au negociat mai bine de un an pe marginea proiectului.

data introducerii: 03-03-2008

Azi vom cunoaşte data alegerilor locale. Probabil 25 mai 2008. În zilele următoare vom şti şi dacă avem alegeri parlamentare anticipate

Luni, 3 martie 2008, în urma consultărilor de la Palatul Victoria provocate de premierul Călin Popescu Tăriceanu, vom cunoaşte data alegerilor locale. Se vehiculează cu insistenţă două date: 25 mai 2008, dată dorită de P.N.L. şi 28 iunie 2008, dată dorită de P.S.D. pentru desfăşurarea simultană a alegerilor locale şi parlamentare anticipate. Tot astăzi, la Camera Deputaţilor vor începe dezbaterile generale şi pe articole pentru alegerea prin vot uninominal a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 03-03-2008

Avem Ministru al Justiţiei ! Nemulţumirile continuă

Primul ministru Călin Popescu Tăriceanu a reuşit, în sfârşit, vineri, să găsească o soluţie de numire a noului ministru al justiţiei. În persoana lui Cătălin Predoiu, un tânăr avocat de succes, membru al P.N.L. din 1999. În ciuda faptului că soluţia a fost rapid acceptată şi promovată de preşedintele României, domnul Traian Băsescu, măsura a stârnit profunde nemulţumiri îm sfera conducerii liberale.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 02-03-2008

Trei dintre liderii Partidului Noua Generaţie - Creştin Democrat Giurgiu au trecut la P.D.L.

Trei oameni de bază din conducerea judeţeană Giurgiu a P.N.G.-C.D.: primvicepreşedintele Marin Arampie şi vicepreşedinţii Ion Şulea (preşedintele Organizaţiei locale Călugăreni) şi Gheorghe Vlad (preşedintele Organizaţiei locale Bistriţa) au trecut la Partidul Democrat Liberal Giurgiu.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 27-02-2008

PeSeDe Camoflage Cream

S-a lansat acum 18-19 ani pe piaţa românească a cosmeticelor politice un produs excepţional: PeSeDe Camoflage Cream. Cu o largă gamă de produse: deodorant, apă de gură şi pastă de dinţi, after shave, şampon şi gel de păr.

Autor: Tiriplicul Giurgiuvean
data introducerii: 29-02-2008

„Romanii traiesc mai bine”, spune Ministrul Economiei si Finantelor Varujan Vosganian

"ROMÂNII TRĂIESC DIN CE ÎN CE MAI RĂU", SPUNE ROMÂNUL OBIŞNUIT. Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat în cadrul emisiunii "Ştirea zilei" (Antena 3) din 28 februarie 2008 că situaţia economică a românilor s-a îmbunăţit mult şi a enumerat câteva realizări importante: creşteri salariale medii de peste 20% în anul care vine, pensii mărite cu 40% faţă de anul precedent, 6 mii de euro PIB pe cap de locuitor în 2008, o mie de euro salariu mediu brut în 2015 şi peste 2 mii de euro în 2020 şi peste 350 de mii de locuri de muncă noi.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 28-02-2008

Întâlnirea Preşedintelui Traian Băsescu cu reprezentanţii patidelor politice şi ai minorităţilor naţionale

Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a întâlnit, în data 27 februarie a.c., cu reprezentanţii partidelor parlamentare şi ai minorităţilor naţionale în cadrul consultărilor care au avut loc la Palatul Cotroceni pe tema Pactului Naţional pentru Educaţie.

data introducerii: 28-02-2008

Elena Băsescu este noul secretar general al Organizaţiei de Tineret PD-L

Elena Băsescu a fost aleasă secretar general al Organizaţiei de Tineret PD-L, cu 377 de voturi pentru şi doar 6 împotrivă. Bogdan Boza, principalul său contracandidat, a obţinut doar 2 voturi pentru şi 381 împotrivă, iar Călin Cosmin Petruţ a însumat 4 voturi pro şi 379 contra.

data introducerii: 22-02-2008

Campania de strângere de semnături: „Pe noi, cetăţenii Judeţului Giurgiu, nu ne mai reprezintă guvernul Călin Popescu Tăriceanu”.

La conferinţa de presă săptămânală a Partidului Democrat Liberal Giurgiu, deputatul Valentin Adrian Iliescu a afirmat că partidul său va începe la sfârşitul acestei săptămâni o amplă campanie de strângere de semnături pe o petiţie publică intitulată „Pe noi, cetăţenii judeţului Giurgiu, nu ne mai reprezintă Guvernul Călin Popescu Tăriceanu”.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 22-02-2008

Dragi guvernanţi, daţi banii înapoi !

Laszlo Kovacs, comisarul european pentru fiscalitate: „Le-am spus autorităţilor române că banii de pe taxa auto încasaţi trebuie returnaţi.”

Autor: Gheorghe BIŢĂ
data introducerii: 21-02-2008

Secretarul executiv al PD-L Giurgiu, Răsvan Toader, ne face încă o surpriză: Un parc tehnologic şi un parc industrial în judeţul Giurgiu

O veche vorbă românească spune că “dacă vrei cu toată fiinţa ta, reuşeşti, indiferent de greutăţi”. La acest lucru m-am gândit atunci când am aflat, stând de vorbă, între două avioane, cu domnul Răsvan Toader, secretar executiv al Partidului Democrat – Liberal Giurgiu, despre informaţii proaspete şi extrem de intresante pentru cetăţenii din judeţul nostru.

data introducerii: 20-02-2008

Aberaţiile fiscale ale guvernului liberal Tăriceanu.

Intrat într-un „mare rahat bugetar”, graţie măsurilor promovate, la presiunea P.S.D., Guvernul Tăriceanu a ajuns să plătească prin decizii aberante prostia şi nepriceperea unor acţiuni angajate fără a fi foarte bine argumentate şi susţinute financiar. Dacă nu le iau vor duce ţara la colaps. Aşa că, ajunşi la limită, prin măsurile luate, doar vor dispera din nou pe foarte mulţi români.

Autor: Mădălina Ilie
data introducerii: 20-02-2008

Bătălia pentru Parlament. Vom avea sau nu vot uninominal ?

Un important deziderat pentru societatea românească e pe cale să se împlinească. Astăzi, 20 februarie 2008, în cadrul Comisiei parlamentare speciale pentru elaborarea Codului electoral, parlamentarii vor hotărî dacă alegerile parlamentare din acest an se vor face după mult dorita formulă a votului uninominal. Deci, vom avea alegeri prin vot uninominal ?

Autor: Mădălina Ilie
data introducerii: 20-02-2008

Cum rămâne cu U.D.M.R.-iştii din guvern ?

Motivul oficial al eliminării Partidului Democrat din Guvernul Tăriceanu I a fost că miniştrii democraţi Vasile Blaga şi Monica Macovei nu au fost de acord cu amânarea alegerilor europarlamentare din 13 mai 2007 pentru toamna aceluiaşi an. Partidul Democrat fiind scos prin votul coaliţiei P.S.D.-P.N.L.-P.R.M.-U.D.M.R.-P.C. de la guvernare.

Autor: Caterina Ilie
data introducerii: 20-02-2008

P.N.L. şi P.S.D. au bătut palma: pe 25 mai 2008 vor avea loc alegeri locale şi parlamentare anticipate

Liderii Partidului Naţional Liberal (Călin Popescu Tăriceanu şi Bogdan Olteanu) şi Partidului Social Democrat (Mircea Geoană şi Viorel Hrebenciuc) au bătut palma. Aşa cum o fac mereu de aproape doi ani.

Autor: Caterina Ilie
data introducerii: 19-02-2008

Brontozaurii revin în actualitatea politică

Decizia Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat nu surprinde pe nimeni. După aproape doi ani de încercare de menţinere în cuştile lor ferite de ochii oamenilor a bătrânilor brontozauri social-democraţi, conducerea este din nou preluată de aceştia. Adrian Năstase şi Miron Mitrea, alături de veşnicul Ion Iliescu, revin în prim-planul politicii româneşti.

data introducerii: 19-02-2008

Moţiunea simplă „Anulaţi taxa de primă înmatriculare !”, iniţiată de parlamentarii Partidului Democrat Liberal a fost votată de Camera Deputaţilor

Luni a început şi marţi a fost finalizată dezbaterea moţiunii simple „Anulaţi taxa de primă înmatriculare !”, moţiune semnată şi promovată în Camera Deputaţilor de 70 de parlamentari ai Partidului Democrat Liberal.

Autor: Mădălina Ilie
data introducerii: 19-02-2008

Preşedintele Traian Băsescu: „România nu va recunoşte independenţa provinciei Kosovo”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seara, după întâlnirea cu liderii partidelor politice de la Cotroceni, că România nu va recunoaşte independenţa provinciei Kosovo. Traian Băsescu a mai anunţat că România îşi va retrage şi Biroul diplomatic de la Priştina, capitala auto-proclamatei republici Kosovo. În ceea ce priveşte contingentul de jandarmi români care fac parte din forţele de ordine deplasate de ONU în Kosovo, Traian Băsescu a declarat că aceştia vor rămâne în Kosovo. Preşedintele a prezentat argumentele nerecunoaşterii independenţei provinciei Kosovo.

Autor: Gheorghe BIŢĂ
data introducerii: 19-02-2008

Traian Băsescu la Realitatea TV: „există o tendinţă a conducerii maghiare din Harghita şi Covasna de a-i elimina pe români din administraţie”

Preşedintele Traian Băsescu, invitatul lui Robert Turcescu la emisiunea 100% a afirmat că „prin recunoaşterea independenţei provinciei Kosovo, Carta O.N.U. şi Acordul final de la Helsinki au fost făcute ţăndări”. Preşedintele Băsescu a comparat gestul României de azi de a nu recunoaşte independenţa Kosovo cu gestul făcut de România în 1968 când a criticat invazia Cehoslovaciei de către ruşi. Traian Băsescu spune că nu este în mentalitatea lui de preşedinte de a trimite trupe militare şi că, de când este preşedinte, nu a făcut niciun angajament militar suplimentar faţă de ceea ce a găsit, dar avertizează c

Autor: Gheorghe BIŢĂ
data introducerii: 19-02-2008

„Ce mai caută U.D.M.R.-ul în guvern ?”

Declaraţia politică făcută de liderul U.D.M.R., Marko Bela, de recunoaştere imediată de statul român a independenţei statului Kosovo şi mai ales votul din plenul Parlamentului României de respingere a unei hotărâri adoptată de toate partidele româneşti şi, în principiu de orice cetăţean român de bună credinţă ne determină să punem o întrebare legitimă: CE MAI CAUTĂ REPREZENTANŢII U.D.M.R. ÎN ACEST GUVERN ?

Autor: Deputat Valentin Adrian Iliescu
data introducerii: 18-02-2008

„Afară cu ungurii din Guvernul României !” – declară deputatul, Valentin Adrian Iliescu, preşedintele P.D.L. Giurgiu

Declaraţia politică făcută de liderul U.D.M.R., Marko Bela, de recunoaştere imediată de statul român a independenţei statului Kosovo ne-a determinat să cerem părerea unor lideri politici judeţeni.

data introducerii: 18-02-2008

Partenerii de guvernare ai domnului Tăriceanu – U.D.M.R.-iştii – şi, totodată, partenerii lui Hrebenciuc (P.S.D.) dau atacul final la integritatea teritorială a României

După ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, chiar în ziua proclamării independenţei provinciei Kosovo, că evenimentele de duminică ar putea determina un precedent periculos pentru România, iată că efectul de domino s-a resimţit cu putere şi foarte repede şi la Bucureşti. Dupa Osetia de Nord sau Ţara Bascilor, care au lăsat să se înţeleagă că vor cere independenţa, parlamentarii U.D.M.R. – partenerii de guvernare ai domnului Tăriceanu şi de îmbârligări şi afaceri murdare ai domnului Hrebenciuc de la P.S.D. - au folosit cu mândrie şi speranţă acelaşi cuvânt: PRECEDENT.

Autor: Gheorghe BIŢĂ
data introducerii: 17-02-2008

Preşedintele rus Vladimir Putin avertizează: un Kosovo independent va afecta şi zona Transilvaniei din România

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că evenimentele din Kosovo creează un precedent care ar putea afecta şi România în privinţa Transilvaniei. “Rusia se opune categoric independenţei unilaterale a provinciei Kosovo", spune Vladimir Putin.

Autor: Gheorghe BIŢĂ
data introducerii: 15-02-2008

Cum au muncit parlamentarii noştri în a doua săptămână a sesiunii parlamentare.

Aşa cum v-am spus şi săptămâna trecută dorim să vă informăm, săptămânal, utilizând informaţii oficiale de pe site-ul Camerei Deputaţilor şi Senatului, despre CUM AU MUNCIT PARLAMENTARII NOŞTRI (câte intervenţii au avut de la tribuna Parlamentului şi pe ce teme, dacă au avut iniţiative legislative, ce cuprind ele, dacă au avut întrebări şi interpelări pe adresa Guvernului şi pe ce temă).

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 15-02-2008

“Zoaie” in balanta justitiei

Marturisesc ca niciodata nu am avut incredere in juristi. In primul rand datorita faptului ca ei au o altfel de educatie. In facultate au invatat papagaliceste tot felul de cursuri. Dupa, fel de fel de legi. Dupa ’89 m-am tot intrebat de ce toti militienii s-au facut avocati sau procurori sau judecatori, dupa ce si-au asimilat studiile sau eventual dupa ce au terminat facultatea la “fara frecventa”. Mai apoi am aflat ca o parte din fostii securisti tot in aceasta “industrie” au ajuns.

Autor: Cosmin Pacuraru
Pagina curenta :

ALBA - ULPIA JURNAL

ARAD - ADEVARUL DE ARAD

ARGES - ZIARUL TOP

BACAU - DESTEPTAREA

BIHOR - INFORMATIA DE VEST

BISTRITA NASAUD - MESAGERUL DE BISTRITA NASAUD

BOTOSANI - EVENIMENTUL DE BOTOSANI

BRAILA - ZIARUL DE BRAILA

BRASOV - GAZETA DE TRANSILVANIA

BUZAU - SANSA BUZOIANA

BUCURESTI - BUCURESTI NEWS

CONSTANTA - CUGET LIBER

COVASNA - OBSERVATORUL DE COVASNA

DAMBOVITA - REPORTER DAMBOVITEAN

DOLJ - GAZETA DE SUD

GALATI - MONITORUL DE GALATI

GIURGIU - GIURGIU NEWS

GORJ - ZIARUL GORJULUI

HUNEDOARA - HUNEDOREANUL

IALOMITA - STIREA

IASI - MONITORUL

MARAMURES - GAZETA DE MARAMURES

MEHEDINTI - INFORMATIA DE SEVERIN

MURES - CUVANTUL LIBER

NEAMT - MONITORUL DE NEAMT SI ROMAN

OLT - GAZETA OLTULUI

PRAHOVA - ZIARUL PRAHOVA

SALAJ - SALAJEANUL

SATU MARE - INFORMATIA ZILEI

SIBIU - SIBIANUL

SUCEAVA - MONITORUL DE SUCEAVA

TELEORMAN - GAZETA DE TELEORMAN

TIMIS - FRUNCEA

TULCEA - OBIECTIV

VALCEA - ZIARUL DE VALCEA

VASLUI - MONITORUL DE VASLUI

VRANCEA - ZIARUL DE VRANCEA