Pagina 84 ~ Politic

Pagina 84 ~ Articole din categoria Politic

data introducerii: 15-02-2008

Ţanţoşul cocoş (luni), Puicuţa ofertantă (marţi), Găina jumulită (miercuri) – trei ipostaze diferite ale aceluiaşi jalnic personaj politic Mircea Geoană.

Săptămâna care este foarte aproape să se încheie ne-a oferit, încă o dată, mai multe ipostaje ale personajului comic, Mircea Geoană.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 15-02-2008

EMIL BOC: “Domnul Geoană are tunurile, AG-urile la dispoziţie să tragă în Guvern. Deocamdată trage cu praştia”

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Partidului Democrat – Liberal, domnul Emil Boc, în cadrul unei conferinţe de presă, a precizat anumite puncte de vedere cu privire la teme de interes naţional.

data introducerii: 15-02-2008

Conferinţa PD-L Giurgiu

GICU IORGA: “Noi ştim că numărul membrilor PLD este mult mai mic decât cel declarat”

data introducerii: 15-02-2008

Preşedinţia spune că declaraţiile legate de schimbarea Ministrului Apărării aduc prejudicii ţării

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui Traian Băsescu, domnul Valeriu Turcan, a afirmat, într-un comunicat de presă, că declaraţiile premierului legate de schimbarea ministrului Apărării "creează confuzie pe plan intern şi extern şi aduc prejudicii credibilităţii României" în contextul summit-ului NATO.

data introducerii: 15-02-2008

Vasile Blaga crede că numirea lui Stroe la Apărare este o dovadă de iresponsabilitate

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, consideră că schimbarea ministrului Apărării, Teodor Meleşcanu, cu senatorul liberal Radu Stroe este o dovadă de iresponsabilitate din partea PNL şi demonstrează frica premierului Tăriceanu de a veni în Parlament pentru un vot de încredere.

data introducerii: 15-02-2008

Secretarul general al PD-L, din nou în vizită în judeţul Giurgiu

VASILE BALAGA: “Bine că s-a întâmplat acum! Ştim ce avem de făcut!”

Autor: Marian Turtă
data introducerii: 11-02-2008

Guvernul e pe ducă

Guvernul Tăriceanu este foarte aproape de obştescul sfârşit. Cei care i-au ţinut artificial în viaţă la guvernare – parlamentarii P.S.D. -, au ajuns la concluzia că nu le mai este necesară prezenţa actualului guvern. Guvernul şi-a făcut treaba, Guvernul poate să plece.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 12-02-2008

La aşa circ. Aşa buget.

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Giurgiu a fost la şedinţa de buget neîncăpătoare. 30 de consilieri judeţeni prezenţi, stafful Consiliului Judeţean, invitaţi o mulţime (deputaţii Niculae Bădălău şi Valentin Iliescu, primari, viceprimari din localităţile judeţului, city-managerul municipiului Giurgiu, Vasile Mustăţea) şi absolut toată presa giurgiuveană.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 11-02-2008

Declaraţie politică : „PE CINE MAI REPREZINTĂ ACEST GUVERN ?”

Declaraţia mea politică de astăzi vine şi alătură două demersuri ale actualului guvern, Guvernul Călin Popescu Tăriceanu, două demersuri vehement criticate, în egală măsură şi de presă şi de opinia publică, două demersuri care nu au legătură nici cu promisiunile făcute în campania electorală şi nici cu angajamentele făcute la investirea acestui Guvern dar au legătură cu neruşinarea politică, cu cinismul şi dispreţul faţă de cetăţean.

Autor: Deputat Valentin Adrian Iliescu
data introducerii: 11-02-2008

„CÂINELE NU PLEACĂ DE LA MĂCELĂRIE” sau vrăjeala liberalilor cu ieşirea de la guvernare

Finalul săptămânii trecute a adus în faţa opiniei publice tot felul de scenarii, realiste dar şi fanteziste, despre cum s-ar putea încheia criza politică din România prin numirea unui nou ministru al justiţiei.

data introducerii: 11-02-2008

Numirea unui nou Ministru al Justiţiei, prilej excelent de a curăţa pădurea guvernului de „uscături”

Premierul Călin Popescu Tăriceanu se găseşte la un moment de cotitură. Trebuie să găsească repede o soluţie pentru numirea unui nou ministru al justiţiei. Soluţia Norica Nicolai, pe care a acceptat-o cu greu, impus şi cu multă amărăciune, ca pe un hap obligatoriu şi cu gust rău s-a dovedit a fi un eşec total. Din perspectiva preşedintelui Băsescu şi a deciziei Curţii Constituţionale s-a dovedit o soluţie falimentară. Care a costat imens Guvernul şi P.N.L.-ul ca imagine publică.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 09-02-2008

Cum au muncit în prima săptămână, parlamentarii noştri.

Dorim ca din prima săptămână a noii sesiuni parlamentare să vă informăm, utilizând informaţii oficiale de pe site-ul Camerei Deputaţilor şi Senatului, despre CUM AU MUNCIT PARLAMENTARII NOŞTRI (câte intervenţii au avut de la tribuna Parlamentului şi pe ce teme, dacă au avut iniţiative legislative, ce cuprind ele, dacă au avut întrebări şi interpelări pe adresa Guvernului şi pe ce temă).

Autor: Mădălina Iliescu
data introducerii: 10-02-2008

Niculae Bădălău – un caz evident de şantajist politic

Convins fiind că o nouă înfrângere la alegerile locale viitoare, de altfel, previzibilă, reprezintă sfârşitul carierei sale politice, deputatul P.S.D., Niculae Bădălău, a comis-o din nou. Construcţia Bugetului Consiliului Judeţean pe anul 2008, constituie un caz clar de nesimţire politică, de şantaj şi manipulare care nu poate fi tolerat. Pentru că încalcă flagrant prevederile legii, pentru că este un obstacol important în calea dezvoltării armonioase şi echitabile a localităţilor judeţului şi pune în discuţie, la modul cel mai serios, necesitatea existenţei Consiliului Judeţean.

Autor: Deputat Valentin Adrian Iliescu
data introducerii: 08-02-2008

Traian Băsescu la Televiziunea Naţională

Decizia Curţii arată incapacitatea premierului Tăriceanu de a conlucra. Guvernul este condus în realitate de P.S.D.

data introducerii: 08-02-2008

Conferinţa de presă a Partidului Democrat Liberal Giurgiu

1. MAI MULTE ORGANIZAŢII LOCALE DIN FOSTUL P.L.D. RĂMÂN ÎN INTERIORUL P.D.L. GIURGIU.

Mai multe organizaţii locale ale fostului P.L.D. (Crevedia Mare, Joiţa, Găiseni, Bolintin Deal, Bolintin Vale, Mihăileşti, Găujani, Ghimpaţi, Floreşti Stoeneşti şi membri de partid din toate localităţile judeţului) contestă decizia şi afirmaţia deputatului Dragoş Ujeniuc de trecere a întregului P.L.D. la P.N.L.

data introducerii: 07-02-2008

Elena Udrea şi Sulfina Barbu, două femei de succes în politică, în vizită la Giurgiu.

200 de doamne şi domnişoare democrat-liberale au participat, miercuri, 6 februarie 2008, la Giurgiu, la o întâlnire cu preşedinta organizaţiei de femei a PD-L, doamna Sulfina Barbu, şi cu secretarul executiv al acestei formaţiuni politice, doamna Elena Udrea, reuniune având ca temă implicarea femeilor în campania electorală pentru alegerile locale şi parlamentare şi rolul femeii în politică.

Autor: Mădălina Ilie
data introducerii: 07-02-2008

„Pohta ce-am pohtit, nu s-a împlinit !”

Aşa poate spune domnul primar Lucian Iliescu, şeful P.N.L.-ului din Giurgiu după ziua de ieri când, pentru a nu ştiu câta oară, nu s-a întâmplat ceea ce îşi doreşte cu ardoare de foarte multă vreme: schimbarea prefectului de Giurgiu, domnul Noruţ Stănişteanu.

Autor: Brucan de Giurgiu
data introducerii: 06-02-2008

Comunicat politic PDL

Biroul Permanent Judeţean Giurgiu al Partidului Democrat Liberal, reunit în şedinţă extraordinară în data de 6 februarie 2007, ca urmare a plecării din partid a unor persoane din cadrul fostului Partid Liberal Democrat, a decis completarea Biroului Permanet Judeţean după cum urmează:

data introducerii: 07-02-2008

Incursiuni prin Hotărâri de Consiliu Local Giurgiu

GICU IORGA: “La obiectivele din oraşul Giurgiu cetăţeanul nu a fost consultat. Pentru că nu contăm! Nu noi avem proiecte, domnul primar are proiecte pentru noi!

data introducerii: 06-02-2008

Dragoş Ujeniuc s-a întors la prima dragoste ... Lucian Iliescu.

Domnul deputat Dragoş Ujeniuc începea la sfârşitul anului trecut un mariaj politic cu deputatul Valentin Iliescu. Sub egida Partidului Democrat Liberal. În mod sigur nu a fost o căsătorie din dragoste. Mai mult una din interes şi, în mod sigur, una impusă de rudele bogate de la Bucureşti. Vă daţi seama ce bucurie a fost pe capul domnului Ujeniuc să-i dea un pupic drăgăstos domnului Iliescu după ce-l bălăcărise în fel şi chip chiar cu o săptămână înainte de nuntă.

data introducerii: 06-02-2008

Declaraţie politică PDL

Biroul Permanent Judeţean al Partidului Democrat Liberal Giurgiu, reunit în şedinţă extraordinară în data de 6 februarie 2008, luând în discuţie plecarea la Partidul Naţional Liberal a unor lideri din conducerea fostului Partid Liberal Democrat Giurgiu, face următoarea declaraţie de presă:

Autor: Deputat Valentin Adrian Iliescu
data introducerii: 06-02-2008

Cât mai costă un post de deputat ?

O informaţie venită din tabăra Partidului Social Democrat, subliniem social democrat, a generat un sentiment de profundă revoltă a cetăţenilor.

data introducerii: 06-02-2008

Incursiuni prin Hotărâri de Consiliu Local Giurgiu

GICU IORGA: “La obiectivele din oraşul Giurgiu cetăţeanul nu a fost consultat. Pentru că nu contăm! Nu noi avem proiecte, domnul primar are proiecte pentru noi!

data introducerii: 05-02-2008

Cum s-au intalnit, in secret, Lucian Iliescu si Dragos Ujeniuc luni seara, 4 februarie 2008, la Primaria Municipiului Giurgiu

Scârbiţi şi dezolaţi că n-au reuşit să pune mâna pe Partidul Democrat Liberal, aşa cum au plănuit în taină, Dragoş Ujeniuc şi Lucian Iliescu s-au întâlnit luni, 4 februarie 2008, pe înserat şi în mare taină la Primăria Municipiului Giurgiu, pentru a definitiva aspectele tehnice ale trecerii unei „părţi din P.L.D.” la P.N.L., evident cu tam-tamul necesar unei mutări capabile să mute buricul pământului la Giurgiu. Ceea ce nu se va întâmpla.

data introducerii: 01-02-2008

Topul parlamentarilor de Giurgiu

Recent, Institutul pentru Politici Publice a prezentat o analiză a activităţii parlamentarilor români pentru ultima sesiune parlamentară (septembrie – decembrie 2007) şi pentru întregul mandat parlamentar actual.

Pagina curenta :

ALBA - ULPIA JURNAL

ARAD - ADEVARUL DE ARAD

ARGES - ZIARUL TOP

BACAU - DESTEPTAREA

BIHOR - INFORMATIA DE VEST

BISTRITA NASAUD - MESAGERUL DE BISTRITA NASAUD

BOTOSANI - EVENIMENTUL DE BOTOSANI

BRAILA - ZIARUL DE BRAILA

BRASOV - GAZETA DE TRANSILVANIA

BUZAU - SANSA BUZOIANA

BUCURESTI - BUCURESTI NEWS

CONSTANTA - CUGET LIBER

COVASNA - OBSERVATORUL DE COVASNA

DAMBOVITA - REPORTER DAMBOVITEAN

DOLJ - GAZETA DE SUD

GALATI - MONITORUL DE GALATI

GIURGIU - GIURGIU NEWS

GORJ - ZIARUL GORJULUI

HUNEDOARA - HUNEDOREANUL

IALOMITA - STIREA

IASI - MONITORUL

MARAMURES - GAZETA DE MARAMURES

MEHEDINTI - INFORMATIA DE SEVERIN

MURES - CUVANTUL LIBER

NEAMT - MONITORUL DE NEAMT SI ROMAN

OLT - GAZETA OLTULUI

PRAHOVA - ZIARUL PRAHOVA

SALAJ - SALAJEANUL

SATU MARE - INFORMATIA ZILEI

SIBIU - SIBIANUL

SUCEAVA - MONITORUL DE SUCEAVA

TELEORMAN - GAZETA DE TELEORMAN

TIMIS - FRUNCEA

TULCEA - OBIECTIV

VALCEA - ZIARUL DE VALCEA

VASLUI - MONITORUL DE VASLUI

VRANCEA - ZIARUL DE VRANCEA