Pagina 9 ~ Editorial

Pagina 9 ~ Articole din categoria Editorial

data introducerii: 21-08-2008

DE CE SUNTEM "O ŢARĂ DE DOI LEI" ?

Liderul P.S.D. Mircea Geoană a mai scăpat "un porumbel" pe guriţa-i cu care toarnă permanent tot felul de idei populiste şi profund demagogice. Ce ascunde sintagma alipită României de către Mircea Geoană - "ţară de doi lei" - aflăm în cele ce urmează. 

Autor: Mădălina ILIE
data introducerii: 17-08-2008

P.D.L. S-A MAI GÂNDIT. AR FACE O GUVERNARE ŞI ALĂTURI DE P.N.L.

De mai bine de o săptămână, la nivel central, liderii Partidului Democrat Liberal, atunci când vorbesc de o viitoare guvernare, încep să pronunţe tot mai des numele Partidului Naţional Liberal. De ce oare ?

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 30-07-2008

CE-AR FI DACĂ ?

Multe discuţii se fac pe tema alegerilor parlamentare din toamnă. Despre candidaţi, despre colegii. Despre şansele de reuşită. Multă lume uită de o bombă care ar putea exploda în săptămânile viitoare. Aprobarea contestării colegiilor uninominale. daemers pe care preşedintele P.R.M. l-a şi făcut.

Autor: Gheorghe BIŢĂ
data introducerii: 18-07-2008

JURNALIST DE OCAZIE: "SCENARIUL PAPAŞA".

Ne spunea acum câţiva ani că va ieşi din politică doar cu "picioarele-nainte". De ce s-a întors Ion Iliescu ? Pentru că este o vulpe bătrână căreia îi place să facă jocurile şi nicidecum să joace în scenariile altora.

Autor: Valentin Adrian ILIESCU
data introducerii: 17-07-2008

Gâgă, jurnalist local!

"Prezent in data de 04.07.2008 la Consiliul Judetean Giurgiu, jurnalistul Traian Metaxa, a putut urmari sedinta extraordinara a CJ, sedinta in care a fost supusa la vot, hotararea privind trecerea Zonei Libere Giurgiu de la Consiliul Judetean la Consiliul Local. Votarea efectiva a hotararii, nu a mai avut loc, pentru ca toti consilierii PNL au demisionat in semn de protest fata de intreruperea filmarilor la serialul Seinfeld."

Autor: Laurenţiu ŢINTEA
data introducerii: 15-07-2008

Prima la Dreapta apoi Prima la Stanga!

Zilele trecute ne-a fost dat sa citim prin presa locala, un comunicat emis de Sindicatul Fraternitatea – Sindicatul functionarilor publici din Penitenciarul Giurgiu, in care astia micii din Penitenciarul cu pricina, se plangeau ca nu au fost bagati in carti de conducerea institutiei, atunci cand s-au facut “jocurile” pentru acordarea primelor de Sfintii “Petru si Pavel” (!!!)

Autor: Laurenţiu ŢINTEA
data introducerii: 11-07-2008

POLITICA ÎN IMAGINI: ZÂMBIND CU GURA PÂNĂ LA URECHI !

Fotografii comentate cu umor.

Autor: Laurenţiu ŢINTEA
data introducerii: 02-07-2008

“LUCI-MANIA”

Este mai bine sa fii urat pantru ceea ce esti, decat sa fii iubit pentru ceea ce nu esti! (Andre' Gide)

Autor: COSTEL CU TALENT.
data introducerii: 01-07-2008

Zodia Cancerului sau vremea lui Tăriceanu Vodă

A venit şi ziua de 1 iulie, cea care pune lanţuri grele la picioarele românilor. Ce este greu de acceptat este seninătatea cu care guvernanţii ne asigură că nu e nimic grav dacă se scumpesc gazele, energia electrică, pâinea, carnea, uleiul, zahărul, tot. Mi-aduc aminte de vremurile la fel de negre când Ceauşescu ne sfătuia ca un tătuc grijuliu să mai strângem un pic cureaua şi să mai punem o haină pe noi. Singura diferenţă faţă de azi este că, fiind vară, nu purtăm nici haine groase şi, probabil, nici curele.

Autor: Zeno Arhire
data introducerii: 30-06-2008

DE CE NE-A PĂLIT TOCMAI ACUM, LA 1 IULIE 2008, ACEASTĂ SCUMPIRE NEBUNĂ ?

Orice român cinstit este disperat. Pentru avalanşa de creşteri de preţuri care l-a lovit frontal la începutul lunii iulie 2008. Nu că nu a mai avut de suportat asemenea creşteri ci pentru că acum, mai mult ca niciodată, sunt foarte multe şi foarte mari. Are cineva responsabilitatea acestor scumpiri ?

Autor: Mădălina ILIE
data introducerii: 28-06-2008

LUI UJENIUC I-A SCĂPAT PORUMBELU.

Foarte vocal şi foarte volubil de la câştigarea alegerilor locale, domnul deputat Ujeniuc urzeşte cu domnul Lucian Iliescu planuri de lichidare a tuturor celorlalte partide politice din judeţul Giurgiu la alegerile parlamentare.

Autor: Laurenţiu ANTON
data introducerii: 26-06-2008

AI NOŞTRI TINERI „HABARNIŞTI”...

La auzul sintagmei “… sa lasam dom’le tinerii sa conduca…” nu stiu cat de mult ar trebui sa sarim toti cu piepturile dezgolite in fata gloantelor trecutului, pentru a o pune de o Revolutie Sociala; O revolutie in care osul de conducator al acestei tarisoare, sa fie altoit cu tinere vlastare masterande si pedigree de MBA! Ma indoiesc sincer de calitatile acestor “vlastare” intr-ale politicii! Dar mai ales am serioase dubii, ca tinerii (categorie din care si eu fac parte!) reusesc sa faca fata cu brio, situatiilor in care nimeresc! Si asta tocmai datorita lipsei de experienta practica!

Autor: Laurenţiu ŢINTEA
data introducerii: 26-06-2008

DACĂ LITERATURA AR FACE RATING…

Autor: Laurenţiu ŢINTEA
data introducerii: 26-06-2008

A venit scadenţa „reformelor” liberale

Colapsul în care guvernul Tăriceanu II ne-a aruncat este unul mai mult decât îngrijorător. Acum, în prag de vacanţă, vor veni cele mai aprige scumpiri care au fost până acum. Dacă ne gândim numai la energia electrică, 10% creştere a preţului, ne e clar că facturile, şi aşa mari, vor deveni de nesuportat, obligându-ne să renunţăm la o bună parte din aparatura cu care ne făceam iluzia că trăim civilizat.

Autor: Florin Antoniu
data introducerii: 26-06-2008

„DUMNEZEI” PE PĂMÂNT.

Mulţi dintre parlamentarii noştri nu mai au niciun strop de ruşine. Sunt acolo în Parlament pentru a-şi face jocurile, interesele, şmecheriile. Într-un dispreţ total faţă de cetăţeni.

Autor: Mădălina ILIE
data introducerii: 25-06-2008

Justiţia ne umileşte

„Tentativă de omor calificat, şantaj, lipsire de libertate, ameninţare, distrugere, asociere în vederea comiterii unor infracţiuni, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

Nu este vorba despre înşiruirea unor termene din codul penal auzite pe la ştirile de la ora 5. Sunt capetele de acuzare cu care procuratura l-a trimis în instanţă pe Sile Pietroi, sau cum dracu’ l-o chema

Autor: Florin Antoniu
data introducerii: 24-06-2008

MAREA NERUŞINARE A PARLAMENTARILOR TICĂLOŞI.

Parlamentar ticălos = un profitor ordinar ajuns în forul legislativ ca să-şi asigure o poziţie extreme de favorabilă propriilor afaceri, câştigării unor averi uriaşe prin traffic de influenţă, afaceri pe bani publici şi care din când în când mai vine pe la Parlament ca să-şi ridice salariul sau să mai facă cine ştie ce învârteli politice.

Autor: Cetăţean de Giurgiu
data introducerii: 20-06-2008

ÎN ŢARA UNDE RĂULUI ÎI MERGE BINE.

Mai sunt, poate, fraieri ca mine care mai cred în lege, în onoare, în dreptate. În voinţa şi justiţia divină. Pentru că nu există zi care să nu îţi aducă suficiente dovezi că România a devenit ŢARA UNDE RĂULUI ÎI MERGE TOT MAI BINE.

Autor: Valentin Adrian ILIESCU
data introducerii: 20-06-2008

SUPERILIESCU !

Nu stiu cate personaje politice din tarisoara noastra se pot lauda cu faptul ca a reusit sa abureasca electoratul de 4 ori la rand? Cred ca foarte putini! De obicei, constientizarea acestor performante si mai ales analiza unor astfel de indivizi, se fac postmortem, astfel analistii rateaza bunatate de reactie a subiectului!

Autor: I LIE xSCUse me!
data introducerii: 18-06-2008

CÂND URNELE VORBESC, VALORILE NU TREBUIE SĂ TACĂ !

Sistemul democratic de alegere prin vot al conducatorilor, nu a fost si nu cred ca va fi unul perfect, in care cel care are mai multe calitati de conducator, sa fie si cel ales! Nu stiu in ce masura, calitatile unor oameni care nu stiu sa citeasca sau care nu empatizeaza cu cel care isi etaleaza calitatile manageriale, ar trebui luate in considerare ca fiind responsabile atunci cand pun stampila pe buletinul de vot !

Autor: Laurentiu ŢINTEA
data introducerii: 12-06-2008

CĂLĂRIND TREI CAI ODATĂ.

Nu e deloc o figură de stil. E o speranţă politică pe care o nutreşte Lucian Iliescu şi care, graţie relaţiilor lui la cel mai înalt nivel, doreşte să o transforme în realitate.

Autor: Caterina Ilie
data introducerii: 12-06-2008

BUCUREŞTIUL, PE CARE-L SOCOTEAM UN ORAŞ CU CONŞTIINŢĂ POLITICĂ, S-A LĂSAT ÎMBROBODIT CA UN ŢÂNC DE O MANEVRĂ ATÂT DE CUSUTĂ CU AŢĂ ALBĂ.

Cum mă aşteptam, s-a votat peste tot politic, s-a votat mizerabil, s-au votat aceiaşi bulibaşi locali. S-a votat pentru continuarea sistemului pervertit al corupţiei, mitelor şi bălăucilor.

Autor: Mircea Cărtărescu
data introducerii: 12-06-2008

VIZIUNI SI MESAJE DE FOARTE MULTE CARATE !

Cate casnicii in tara asta se mai pot lauda cu nu mai putin de 60 de ani? Cati dintre semenii nostrii mai ajung sa-si sarbatoreasca Nunta de Diamant? Sase decenii de bucurii si tristeti, impliniri si dezamagiri, schimbari si reveniri… Oricate eforturi am face, nu stiu daca putem gasi printre apropiati asemenea "tablouri" !

Autor: Laurentiu Tintea
data introducerii: 04-06-2008

TE-AI MÂNJIT ŞI TU ?

Credem că nu mai este un secret pentru nimeni cum s-a votat la Giurgiu în Duminica Orbului ? La comanda şi la presiunea mafiei locale conduse de VEŞNICUL, sub ameninţare sau pe bani. Dimineaţa pe bani mai puţini (50 lei), pe la prânz mai mulţi (100 lei) şi pe seară cu 200 lei plus bonus un telefon mobil. Pe tine, cetăţean cinstit al Giurgiului, te întrebăm: Te-ai mânjit şi tu ? E oare bine ce s-a întâmplat ?

Autor: Laurenţiu ANTON
data introducerii: 31-05-2008

DISPERARE ŞI MANELE.

Persoană importantă, nu spun cine, nu se gândea până acum două-trei săptămâni că nu va câştiga alegerile din primul tur. Lumea însă nu-l mai vrea. Şi în disperare de cauză şi-a pus pozele gigantice peste tot. Disperând şi mai mult lumea cu chipul lui, cu declaraţiile şi acuzaţiile lui jegoase la televiziunea de partid. Şi cu focurile de artificii, plătite din bani publici. Şi la final cu maneliştii de frunte ai României. Într-un spectacol pentru Axinte şi Lila, modelul de cetăţeni pe care şi-i doreşte a-i păstori. Recunoaşteţi personajul ?

Autor: Laurenţiu ANTON
Pagina curenta :
Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ALBA - ULPIA JURNAL

ARAD - ADEVARUL DE ARAD

ARGES - ZIARUL TOP

BACAU - DESTEPTAREA

BIHOR - INFORMATIA DE VEST

BISTRITA NASAUD - MESAGERUL DE BISTRITA NASAUD

BOTOSANI - EVENIMENTUL DE BOTOSANI

BRAILA - ZIARUL DE BRAILA

BRASOV - GAZETA DE TRANSILVANIA

BUZAU - SANSA BUZOIANA

BUCURESTI - BUCURESTI NEWS

CONSTANTA - CUGET LIBER

COVASNA - OBSERVATORUL DE COVASNA

DAMBOVITA - REPORTER DAMBOVITEAN

DOLJ - GAZETA DE SUD

GALATI - MONITORUL DE GALATI

GIURGIU - GIURGIU NEWS

GORJ - ZIARUL GORJULUI

HUNEDOARA - HUNEDOREANUL

IALOMITA - STIREA

IASI - MONITORUL

MARAMURES - GAZETA DE MARAMURES

MEHEDINTI - INFORMATIA DE SEVERIN

MURES - CUVANTUL LIBER

NEAMT - MONITORUL DE NEAMT SI ROMAN

OLT - GAZETA OLTULUI

PRAHOVA - ZIARUL PRAHOVA

SALAJ - SALAJEANUL

SATU MARE - INFORMATIA ZILEI

SIBIU - SIBIANUL

SUCEAVA - MONITORUL DE SUCEAVA

TELEORMAN - GAZETA DE TELEORMAN

TIMIS - FRUNCEA

TULCEA - OBIECTIV

VALCEA - ZIARUL DE VALCEA

VASLUI - MONITORUL DE VASLUI

VRANCEA - ZIARUL DE VRANCEA