Pagina 2 ~ Sănătate

Pagina 2 ~ Articole din categoria Sănătate

data introducerii: 29-08-2012

SMS PENTRU SEROPOZITIVI: "A VENIT ORA MEDICAMENTELOR!"

Pacienţii diagnosticaţi cu HIV/SIDA vor fi atenţionaţi prin sms să îşi ia medicamentele şi, de asemenea, vor avea la dispoziţie o linie telefonică specială, pentru consiliere, datorită a două servicii în premieră pentru România, lansate miercuri de UNOPA.

data introducerii: 28-08-2012

RETETELE ELECTRONICE, TOT MAI AGREATE DE MEDICI

Casa Naţională de Sănătate a anunţat câte reţete scrise online au fost înregistrate până luni, cei mai vrednici medici prescriptori în acest nou sistem fiind cei din Bucureşti, Iaşi, Braşov şi Teleorman.

data introducerii: 04-08-2012

GATA CU SANATATEA GRATUITA! COPLATA DEVINE OBLIGATORIE

Ministerul Sanatatii lansat o dezbatere versiune publicării Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea si completarea Contractului-Cadru privind condiţiile acordării asistenţei Medicale versiune Cadrul sistemului de Asigurări Sociale de SĂNĂTATE pentru anii 2011 - 2012, sunt prevăzute version îngrijire tarifele pentru unele Servicii Medicale sub forma de coplată. Mai concret, coplata VA Varia Intre 4 lei si 90 de lei, în funcţie de medicul de îngrijire la VA adresaţi.

data introducerii: 31-07-2012

"SCHIMBARE DE MACAZ" LA CONSILIUL JUDETEAN

Daca, pana la 10 iunie, nu exista nicio sedinta in care sa nu fie acordate zeci de sprijine financiare giurgiuvenilor ce solicitau ajutor, acum, in ultima sedinta, Consiliul Judetean nu a aprobat decat doua astfel de ajutoare

data introducerii: 03-07-2012

LEGEA SANATATII NE "LOVESTE" LA... BUZUNAR

O asigurare privată va costa cel mult 400 de euro pe an, coasiguraţii vor plăti 38 de lei pe lună, iar românii care nu plătesc din rea-voinţă şi ajung în urgenţă vor fi taxaţi.

data introducerii: 02-07-2012

RETETELE ELECTRONICE, ELIBERATE INCEPAND DE AZI

De astăzi, medicii pot elibera reţete în format electronic, care pot fi ridicate de la farmacie doar pe baza actului de identitate. Reţetele pe hârtie vor mai circula doar şase luni.

data introducerii: 18-06-2012

AERUL CONDITIONAT - PRIETEN SAU DUSMAN PE CANICULA?

Privit de multi ca o adevarata binecuvantare in aceste zile caniculare, aparatul de aer conditionat poate ascunde o multime de pericole...

data introducerii: 23-04-2012

PROIECTUL LEGII SANATATII: ESTI SARAC, POTI SA MORI!

Românii săraci nu mai au nici o scăpare. Milioane de oameni cu venituri mici s-ar putea întoarce la leacurile băbeşti pentru că ei nu vor mai avea acces, conform noului proiect al legii Sănătaţii, decât la o mică parte a serviciilor medicale de care pot beneficia acum.

data introducerii: 28-03-2012

TESTARI GRATUITE PENTRU DEPISTAREA CANCERULUI, DIN VARA

Peste 6 milioane de femei vor fi chemate la medic, in aceasta vara, pentru efectuarea testului Babes-Papanicolau, in vederea depistarii cancerului de col uterin

data introducerii: 28-03-2012

SITUATIA SPITALULUI JUDETEAN RAMANE CRITICA!

„Daca nu se va gasi o solutie rapida de deblocare a conturilor, Spitalul Judetean ar putea fi inchis pana la sfarsitul acestei saptamani”...

data introducerii: 27-03-2012

INCHIDEREA SPITALULUI-SUBIECT DE PRESA NATIONAL!

Situatia disperata a Spitalului Judetean a ajuns in atentia intregii tari, Realitatea TV difuzand, in aceasta seara, un reportaj pe aceasta tema

data introducerii: 27-03-2012

CONCURS DE REZIDENTIAT PENTRU 400 DE LOCURI

Ministerul Sănătăţii organizează un nou concurs de intrare în rezidenţiat pentru cele aproximativ 430 de posturi şi locuri rămase neocupate după sesiunea din noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a declarat, marţi, ministrul Ritli Ladislau.

data introducerii: 22-03-2012

DUPA 5 ANI, O SA AVEM CARD DE SANATATE...

Distribuţia cardurilor naţionale de sănătate începe în 1 august, cu întârziere de cinci ani, putând fi livrate câte un milion de documente pe lună, iar în noiembrie folosirea acestora va fi experimentată mai întâi într-un singur judeţ, a anunţat preşedintele CNAS, Lucian Duţă.

data introducerii: 18-03-2012

”GRATIE” GRIJII MINISTERULUI DE RESORT, VOM FI SI MAI BOLNAVI

Un studiu recent arata ca trei sferturi din romani nu merg la medic pentru ca nu au bani... Inspirati, probabil de rezultatele acestui studiu, mai-marii sanatatii mai strang putin cureaua si impun noi restrictii pentru accesul la serviciile medicale...

data introducerii: 14-03-2012

EMOTII MARI LA SPITAL...

Cunoscutul medic Bazil Stoica, şeful secţiei obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean, a declarat de curând că blocarea bugetului Consiliului Judeţean a creat şi la nivelul sectorului sanitar local emoţii îndreptăţite.

data introducerii: 13-03-2012

SOS SANATATEA! TREI SFERTURI DIN ROMANI NU MERG LA MEDIC, DIN CAUZA SARACIEI!

Problemele sistemului sanitar i-au făcut pe români să le fie groază să ajungă la spital. În acelaşi timp doar în ultimii cinci ani peste 10.000 de medici au plecat din România ca să muncească în străinătate, iar doctorii care au rămas fac de multe ori eforturi supraomeneşti pentru a ţine sistemul pe picioare.

data introducerii: 09-03-2012

DIN CAUZA BLOCARII BUGETULUI, SPITALUL JUDETEAN RISCA SA PIARDA ECHIPAMENTE DE IMPORTANTA MAJORA!

Este deja de notorietate, Spitalul Judeţean Giurgiu a achiziţionat, cu sprijinul Consiliului Judeţean, aparatură medicală nouă şi modernă, noile echipamente urmând să fie puse în funcţiune în această primăvară. Printre achiziţii se numără şi un aparat radiologic nou şi ultraperformant, dar şi computer tomograf şi RMN, toate reprezentând o premieră pentru unitatea spitalicească.

data introducerii: 07-03-2012

”GRIJA STATULUI PENTRU OMUL DE RAND - INEXISTENTA...”

Despre Proiectul Legii Sanitare, proiect nu numai controversat, dar şi retras în vederea modificării şi supus dezbaterii publice, a vorbit în ultima conferinţă de presă a PNL, doctorul Mihai Petre, directorul Spitalului de Urgenţă Giurgiu.

data introducerii: 17-02-2012

RUJEOLA SI RUBEOLA - PERICOL DE EPIDEMIE!

In timp ce numarul cazurilor de viroze respiratorii scade la Giurgiu, apar tot mai multe imbolnaviri de rujeola si rubeola

data introducerii: 02-02-2012

GRIPA SI VIROZELE FAC RAVAGII!

Avertizarile medicilor sa ne ferim de ger au fost igorate de multi romani, astfel ca, in ultima saptamana, numarul celor care au ajuns la doctor a crescut cu 15%

data introducerii: 16-01-2011

7 REGULI PENTRU A SEDUCE UN BARBAT

Cititi si bagati bine la cap. Aceste reguli nu dau gres niciodata. Incearca-le si tu.

Autor: Caterina ILIE-ANTON
data introducerii: 16-01-2011

STII CE MERGE CAND CITESTI GIURGIU NEWS ? O CAFELUTA BUNA

Iti spunem noi de ce.

Autor: Caterina ILIE-ANTON
data introducerii: 09-01-2011

TEST SANGVIN PENTRU DETECTAREA CANCERULUI

Un grup de cercetători americani anunţă cu un nou test sangvin este capabil să detecteze chiar şi cele mai mici celule canceroase în sânge cu ajutorul unor markeri genetici şi al unor proteine. Noua descoperire va putea să înlocuiască în viitor tehnicile actuale de depistare a cancerului - mamografii, colonoscopii şi biopsii.

Autor: A.F.
data introducerii: 08-01-2011

ALIMENTE CARE DIMINUEAZĂ FOAMEA

Specialiştii nutriţionişti ne informează că există şi alimente care pot diminua simţitor apetitul persoanelor obişnuite să ronţăie mai toată ziua câte ceva.

Autor: A.F.
data introducerii: 08-01-2011

ALERTĂ PENTRU PREVENIREA CONTAMINĂRII CU VIRUSUL FEBREI AFTOASE

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a instituit alertă pentru prevenirea contaminării cu virusul febrei aftoase în ţara noastră, după ce un porc mistreţ a fost descoperit în Bulgaria ca purtător al acestei boli.

Autor: A.F.
Pagina curenta :
Pagina : 1 2 3 4 5

ALBA - ULPIA JURNAL

ARAD - ADEVARUL DE ARAD

ARGES - ZIARUL TOP

BACAU - DESTEPTAREA

BIHOR - INFORMATIA DE VEST

BISTRITA NASAUD - MESAGERUL DE BISTRITA NASAUD

BOTOSANI - EVENIMENTUL DE BOTOSANI

BRAILA - ZIARUL DE BRAILA

BRASOV - GAZETA DE TRANSILVANIA

BUZAU - SANSA BUZOIANA

BUCURESTI - BUCURESTI NEWS

CONSTANTA - CUGET LIBER

COVASNA - OBSERVATORUL DE COVASNA

DAMBOVITA - REPORTER DAMBOVITEAN

DOLJ - GAZETA DE SUD

GALATI - MONITORUL DE GALATI

GIURGIU - GIURGIU NEWS

GORJ - ZIARUL GORJULUI

HUNEDOARA - HUNEDOREANUL

IALOMITA - STIREA

IASI - MONITORUL

MARAMURES - GAZETA DE MARAMURES

MEHEDINTI - INFORMATIA DE SEVERIN

MURES - CUVANTUL LIBER

NEAMT - MONITORUL DE NEAMT SI ROMAN

OLT - GAZETA OLTULUI

PRAHOVA - ZIARUL PRAHOVA

SALAJ - SALAJEANUL

SATU MARE - INFORMATIA ZILEI

SIBIU - SIBIANUL

SUCEAVA - MONITORUL DE SUCEAVA

TELEORMAN - GAZETA DE TELEORMAN

TIMIS - FRUNCEA

TULCEA - OBIECTIV

VALCEA - ZIARUL DE VALCEA

VASLUI - MONITORUL DE VASLUI

VRANCEA - ZIARUL DE VRANCEA