Pagina 38 ~ Social

Pagina 38 ~ Articole din categoria Social

data introducerii: 18-09-2012

AI PARCAT AIUREA SI AI BLOCAT ALT SOFER? PLATESTI...

Şoferii care blochează maşinile parcate regulamentar vor fi amendaţi cu sume până la 500 de lei şi tot ei vor suporta eventualele daune produse de cei care au fost blocaţi şi încearcă să iasă din parcare. Aceasta se va întâmpla dacă un proiect de lege depus de doi deputaţi va fi aprobat de Parlamentul României. Iniţiativa se află pentru dezbatere la Senat.

data introducerii: 18-09-2012

DACIA, TOT MAI JOS IN TOPUL PREFERINTELOR ROMANILOR

Inmatricularile de autoturisme noi din Romania au scazut in luna august cu peste 42% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, la putin peste 5.000 de unitati, iar la nivelul primelor opt luni a fost inregistrat un declin de 9,4%, la aproximativ 44.000 unitati.

data introducerii: 18-09-2012

MODIFICARI RADICALE IN CODUL RUTIER: PERMIS PENTRU MOPEDE!

Plenul Senatului a aprobat, în şedinţa de luni, proiectul de lege al Guvernului privind modificarea Codului rutier, care prevede introducerea permisului de conducere pentru mopede.

data introducerii: 18-09-2012

INTEGRAREA COPIILOR ROMI, PREMIATA LA SCOALA 10

Reprezentanţii Fundaţiei Roma Education Fund şi ai Ambasadei americane au fost astazi prezenţi la Giurgiu pentru o premiere inedită, in cadrul careia directorii Şcolii 10 din Giurgiu şi Şcolii Singureni s-au numarat printre profesorii premiaţi pentru eforturile de integrare a copiilor romi

data introducerii: 18-09-2012

KAUFLAND A REALIZAT TREI LOCURI DE JOACA PENTRU COPII

Firmele mari din Giurgiu încep să se implice în viaţa socială a oraşului. Aşa se face că prichindeii de la Grădiniţa cu program prelungit numărul 4 şi cei care merg la Creşa nr. 1 au trei locuri de joacă nou-nouţe, ultramoderne. Realizarea acestora a fost posibilă graţie colaborării dintre Primăria Giurgiu şi firma Kaufland, care a asigurat sponsorizarea.

data introducerii: 17-09-2012

BACALAUREATUL PROFESIONAL, "LA MANA" PRESEDINTELUI

Chiar in prima zi de scoala, plenul Senatului a adoptat proiectul de lege privind introducerea bacalaureatului profesional, decizia fiind luată cu 73 de voturi "pentru", 15 "împotrivă" şi o abţinere. Legea prevede un examen pentru cei care nu vor studii superioare, iar Senatul este cameră decizională.

data introducerii: 17-09-2012

"UITE PREGATITOAREA, NU-I PREGATITOAREA"

Mult contestata clasa pregatitoare ar putea sa dispara la fel de repede pe cum a aparut, insa fara a mai crea atatea probleme cadrelor didactice, elevilor si parintilor...

data introducerii: 16-09-2012

NUMARUL DECESELOR VIOLENTE, LA CEL MAI MIC NIVEL DUPA REVOLUTIE

Ultimul raport al Institutului National de Medicina Legala releva ca numarul deceselor violente a scazut la cote nemaiintalnite dupa Revolutie.

data introducerii: 16-09-2012

CLASA PREGATITOARE RAMANE!

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la Realitatea TV că nu se va renunţa la clasa pregătitoare din 2013, iar pregătirile pentru buna desfăşurare a acesteia de anul viitor ar trebui să înceapă chiar de săptămâna viitoar

data introducerii: 16-09-2012

NICIO SCHIMBARE LA EVALUAREA NATIONALA IN VARA LUI 2013

Cursurile la clasa a VIII-a se vor încheia în 14 iunie 2013, iar în perioada 17-19 iunie va avea loc înscrierea la evaluarea naţională, potrivit Ordinului privind organizarea şi desfăşurarea acestei testări în anul şcolar 2012-2013.

data introducerii: 16-09-2012

CURSURI NOI LA SCOALA POPULARA DE ARTE

Scoala Populara de Arte si Meserii din cadrul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Giurgiu ii invita pe giurgiuveni sa se inscrie la cursurile organizate in noul an educational 2012-2013. Important de retinut este ca oferta CJCPCT se adreseaza nu doar copiilor si tinerilor, dar si adultilor, cu varsta de pana la 60 de ani.

data introducerii: 14-09-2012

EVALUAREA CLASELOR PREGATITOARE, LA JUMATATEA ANULUI SCOLAR

Începând cu anul şcolar 2012 - 2013, clasa pregătitoare este cuprinsă în învăţământul primar. Peste 128.000 de copii au fost înscrişi pentru clasa pregătitoare şi aproximativ 171.000 pentru clasa I în anul şcolar care începe luni, 17 septembrie. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că la jumătatea anului va face o evaluare a clasei 0, încercând să găsească punctele tari, dar şi punctele slabe - anunta realitatea.net.

data introducerii: 14-09-2012

DE SAMBATA, MODIFICARI LA RCA!

Din 15 septembrie asiguraţii RCA vor avea acces la informaţiile privind istoricul daunelor proprii, înscris în baza de date CEDAM.

data introducerii: 14-09-2012

FRUCTE PENTRU ELEVII DIN CLASELE I-VIIII, DAR SI PENTRU MICUTII DE LA "PREGATITOARE"

Elevii din clasa pregătitoare şi clasele I-VIII vor primi gratuit şi în anul şcolar 2012-2013 mere în şcoli, iar valoarea programului nu diferă de cea din ultimii ani, respectiv 13,3 milioane de euro, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

data introducerii: 14-09-2012

INCEP PREGATIRILE PENTRU PARLAMENTARE: S-A STABILIT COMPONENTA COMPLETA A BEC

Primul pas in organizare alegerilor parlamentare din 9 decembrie a fost facut, prin desemnarea presedintelui Biroului Electoral Central. Potrivit Mediafax, acesta este judecatorul Paula Pantea.

data introducerii: 14-09-2012

MEDIEREA, OBLIGATORIE INAINTE DE JUDECATA, DIN IANUARIE

Persoanele fizice şi juridice care au intenţia să se adreseze instanţelor (justiţiabilii) într-un litigiu comercial sau de altă natură sunt obligate, de la 1 octombrie, să participe la şedinţe de informare privind medierea conflictului, în urma intrării în vigoare a unui nou set din modificări aduse Legii 192/2006 privind medierea. Din ianuarie 2013 legea devine şi mai "restrictivă", în sensul că nu te mai poţi prezenta în faţa instanţei fără dovada că ai încercat procedura medierii.

data introducerii: 13-09-2012

TRANSPORTUL SCOLAR, VERIFICAT DE AVOCATUL POPORULUI

Adjunctul Avocatului Poporului Valer Dorneanu a anunţat, joi, că instituţia va face verificări la nivel naţional privind transportul şcolar, întrucât situaţia este "destul de gravă" în condiţiile în care "aproximativ o treime dintre elevii care ar avea nevoie nu dispun de această facilitate".

data introducerii: 13-09-2012

DISPERARE IN RANDUL INSOTITORILOR PERSOANELOR CU HANDICAP

De mai bine de sapte luni, peste 3.000 de giurgiuveni din judet asteapta, cu sufletul la gura, sa isi primeasca salariile de insotitori ai persoanelor cu handicap grav. La sfarsitul lui august, se anunta ca in septembrie se vor achita o parte din restante - pentru ca banii alocati sunt, in continuare, insuficienti... Oamenii au asteptat sa primeasca banii, dar se pare ca nu primesc decat raspunsuri evazive...

data introducerii: 13-09-2012

ANGAJATORII AR TREBUI SA ACORDE TICHETE DE CRESA

Părinţii care decid să se întoarcă la serviciu, fără a beneficia de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului până la doi ani, pot beneficia de tichete de creşă de până la 400 de lei lunar, acordate de către angajator, informează o companie specializată în management financiar - informeaza realitatea.net.

data introducerii: 13-09-2012

SCUMPIRI "PE BANDA RULANTA" LA PETROM

Pentru a doua oara in ultimele cinci zile, Petrom a scumpit, din aceasta dimineata, din nou, motorina si benzina

data introducerii: 13-09-2012

TAXELE PENTRU COPLATA LA MEDIC, REDUSE LA JUMATATE

Reforma Sănătăţii începe cu un pas înapoi. Şi e o veste bună pentru români. După ce a creat multă nemulţumire în rândul pacienţilor şi al medicilor, Ministerul Sănătăţii propune reducerea valorii coplăţii - noteaza realitatea.net.

data introducerii: 12-09-2012

DE ZIUA LOR, POMPIERII NE INVITA IN VIZITA

Data de 13 septembrie marcheaza, an de an, Ziua Pompierilor din Romania. Pentru a marca acest eveniment, pompierii de la ISU Vlasca organizeaza, printre altele, si o "zi a portilor deschise"

data introducerii: 11-09-2012

ALTA CHELTUIALA PENTRU PARINTI: ANALIZELE MEDICALE LA INCEPUT DE SCOALA!

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns cheltuielile cu rechizite, carti, caiete si alte accesorii absolut necesare unui nou an scolar, parintii au acum si o alta grija: analizele medicale pentru inscrierea copiilor la scoala sau gradinita, analize care trebuie platite din propriul buzunar.

data introducerii: 11-09-2012

DOUA ORE FARA APA MIERCURI

Aproape ca nu exista zi in care Apa Service sa nu opreasca alimentarea cu apa, din cauza lucrarilor din pras. Nici ziua de miercuri, 12 septembrie, nu face exceptie...

data introducerii: 11-09-2012

MAJORARI DE SALARII LA INSTITUTIILE DIN SUBORDINEA CJ

Guvernul a stabilit plafoanele maxime ale cheltuielilor de personal pentru bugetarii care lucrează în instituţiile publice administrate de Consiliile Judeţene. Faţă de decembrie 2011, creşterea totală este de 2%, însă sunt şi judeţe unde angajaţii pot beneficia de creşteri salariale mult peste medie. Potrivit ordinului publicat in Monitorul Oficial, CJ Giurgiu beneficiaza de o majorare de peste 10%.

Pagina curenta :

ALBA - ULPIA JURNAL

ARAD - ADEVARUL DE ARAD

ARGES - ZIARUL TOP

BACAU - DESTEPTAREA

BIHOR - INFORMATIA DE VEST

BISTRITA NASAUD - MESAGERUL DE BISTRITA NASAUD

BOTOSANI - EVENIMENTUL DE BOTOSANI

BRAILA - ZIARUL DE BRAILA

BRASOV - GAZETA DE TRANSILVANIA

BUZAU - SANSA BUZOIANA

BUCURESTI - BUCURESTI NEWS

CONSTANTA - CUGET LIBER

COVASNA - OBSERVATORUL DE COVASNA

DAMBOVITA - REPORTER DAMBOVITEAN

DOLJ - GAZETA DE SUD

GALATI - MONITORUL DE GALATI

GIURGIU - GIURGIU NEWS

GORJ - ZIARUL GORJULUI

HUNEDOARA - HUNEDOREANUL

IALOMITA - STIREA

IASI - MONITORUL

MARAMURES - GAZETA DE MARAMURES

MEHEDINTI - INFORMATIA DE SEVERIN

MURES - CUVANTUL LIBER

NEAMT - MONITORUL DE NEAMT SI ROMAN

OLT - GAZETA OLTULUI

PRAHOVA - ZIARUL PRAHOVA

SALAJ - SALAJEANUL

SATU MARE - INFORMATIA ZILEI

SIBIU - SIBIANUL

SUCEAVA - MONITORUL DE SUCEAVA

TELEORMAN - GAZETA DE TELEORMAN

TIMIS - FRUNCEA

TULCEA - OBIECTIV

VALCEA - ZIARUL DE VALCEA

VASLUI - MONITORUL DE VASLUI

VRANCEA - ZIARUL DE VRANCEA