Pagina 43 ~ Social

Pagina 43 ~ Articole din categoria Social

data introducerii: 04-07-2012

PERLE DIN COLECTIA BAC 2012

Mateiu Caragiale, Lucian Blaga şi Mihai Eminescu - Luceafărul sunt subiectele pe care elevii care au susţinut în această sesiune proba de Limba Română le-au primit luni, la examenul de Bacalaureat 2012. Perlele nu au lipsit nici în acest an, iar cotidianul Gandul a colectionat câteva dintre ele, "pescuite" de profesorii corectori din lucrările liceenilor bucureşteni...

data introducerii: 02-07-2012

S-A TERMINAT EVALUAREA, INCEPE REPARTIZAREA IN LICEE!

Potrivit metodologiei oficiale, repartizarea se face ordonând candidaţii în judeţul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare pâna la cel cu media cea mai mică, la una din opţiunile exprimate.

data introducerii: 01-07-2012

MAINE INCEPE, CU ADEVARAT, BACUL! COPIATUL, IMPOSIBIL!

Accesul cu genţi sau telefoane mobile este strict interzis, iar mii de camere de filmat vor funcţiona non-stop pentru a surprinde fiecare mişcare. Dacă în 2011 au mai fost săli de examinare fără camere video, anul acesta niciun licean nu va scăpa nemonitorizat - anunta Realitatea TV.

data introducerii: 30-06-2012

VOM AVEA, DIN NOU, CISMELE IN GIURGIU

De ani de zile, în Giurgiu nu mai există nicio ţâşnitoare ori vreo cişmea unde omul de pe stradă să-şi poată potoli setea. Iar acest lucru a fost foarte acut simţit în special în ultmia perioadă, când giurgiuvenii au avut de înfruntat temperaturi caniculare. Deşi, la prima vedere, poate să pară o problemă minoră, noua conducere a Primăriei a luat-o foarte în serios.

data introducerii: 29-06-2012

LA MULTI ANI DE SFINTII PETRU SI PAVEL!

Proximativ 500.000 de romani isi serbeaza astazi ziua onomastica; Patre, Petrica, Petrisor, Petruta, Paula sau Paula - tuturor celor pentru care azi e o zi speciala, un sincer "La multi ani!"

data introducerii: 28-06-2012

VESTI BUNE PENTRU MAMICI: INDEMNIZATIA DE CRESTERE A COPILULUI REVINE LA 85%

Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni în septembrie sau poate chiar mai devreme, în funcţie de decizia Parlamentului, la nivelul anterior de 85% din salariu, a declarat, joi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la o conferinţă de presă.

data introducerii: 28-06-2012

AJUTOR DE SOMAJ PENTRU ABSOLVENTII PROMOTIEI 2012

Daca, in termen de 60 de zile de la data finalizarii cursurilor, absolventii promotiei 2012nu isi gasesc un loc de munca, pot beneficia de ajutorul de somaj.

data introducerii: 27-06-2012

TRAFIC REDUS IN VAMA GIURGIU

Daca in alti ani, in aceasta perioada traficul din Vama Giurgiu cunostea cresteri semnificative, datorate perioadei de concediu, acum situatia este cu totul alta

data introducerii: 26-06-2012

DISPAR AMENZILE MULTIPLE PENTRU LIPSA ROVINIETEI

Deputaţii au adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că procesele-verbale de constatare a contravenţiei pentru conducătorii auto care circulă fără rovinietă trebuie aduse la cunoştinţa acestora în cel mult 30 de zile, perioadă în care nu mai pot fi sancţionaţi pentru aceeaşi faptă.

data introducerii: 26-06-2012

INCA O ZI LIBERA PENTRU ROMANI: 30 NOIEMBRIE

Ziua de 30 noiembrie, ziua Sf Andrei, este sărbătoare oficială și zi liberă. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege în acest sens.Pentru proiectul de lege au votat 236 de deputaţi, doi au votat împotrivă şi 10 s-au abţinut.

data introducerii: 26-06-2012

ASIGURARILE DE SANATATE NU SE MAI PLATESC LA CAS!

Potrivit prevederilor unui recent ordin comun al ministerelor Finanţelor Publice, Sănătăţii şi Muncii, începând cu data de 1 iulie, competenţa de administrare a contribuţiilor sociale obligatorii o au organele Agenţiei de Administrare Fiscală. Prin urmare, de la 1 iulie, plata asigurărilor de sănătate nu se mai face la Casa de Asigurări de Sănătate.

data introducerii: 26-06-2012

DOUA SCOLI DIN JUDET, CASTIGATOARE IN PROIECTUL "SCOALA LUI ANDREI"

Scolile din Bolintin Vale si Clejani sunt sigurele care au fost premiate in concursul national "Scoala lui Andrei"

data introducerii: 25-06-2012

LUNILE DE VARA, PREFERATE DE SINUCIGASI

Aproape opt sinucideri pe zi s-au produs în 2011 la nivel naţional, cea mai frecventă metodă aleasă de români fiind spânzurarea, arată un raport pe 2011 al Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" - titreaza Mediafax.

data introducerii: 25-06-2012

SALARIILE BUGETARILOR, MAJORATE IN DOUA TRANSE

Recuperarea reducerilor salariale ale bugetarilor în două etape, de la 1 iunie 2012 și de la 1 decembrie 2012, a fost adoptată luni în plenul Senatului cu 84 de voturi “pentru” şi două “abţineri”.

data introducerii: 24-06-2012

DE LUNI INCEP "FOCURILE" PENTRU ELEVII DE A OPTA

Peste 190.000 de absolvenţi ai claselor a VIII s-au înscris la evaluarea naţională de anul acesta, care începe luni, sub supraveghere video, cu proba de limba şi literatura română, notele de la acest examen urmând să conteze la admiterea în liceu, informează Ministerul Educaţiei.

data introducerii: 19-06-2012

IAR AM AJUNS DE RAS: DOI CANDIDATI DIN GIURGIU AU OBTINUT...ZERO VOTURI!

...adica nici macar ei nu s-au votat! Cotidianul "Gandul" dezvolta subiectul...

data introducerii: 18-06-2012

ZILE GRATUITE DE CONCEDIU LA MARE

Turiştii care cumpără din agenţii bilete la mare pentru mai mult de cinci zile în perioada de până la 15 iulie şi pentru intervalul 15-31 august pot primi, pentru preţul plătit, una sau două nopţi de cazare gratuită, a anunţat luni Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

data introducerii: 18-06-2012

ATENTIE, ANGAJATORI: URMEAZA CONTROALE!

Avand in vedere prognoza meteo privind evolutia temperaturii in aceasta perioada precum si in cea urmatoare, inspectorii de munca atentioneaza asupra necesitatii ca agentii economici de pe raza judetului sa puna in aplicare ordonanta de urgenta nr.99/2000 privind asigurarea protectiei persoanelor incadrate in munca, cand se inregistreaza temperaturi extreme.

data introducerii: 16-06-2012

POD NOU PESTE DUNARE LA GIURGIU

Bulgaria propune construirea unui nou pod între Giurgiu şi Ruse, a anunţat ministrul bulgar al dezvoltării regionale Liliana Pavlova în cadrul conferinţei 'Strategia Dunării - o posibilitate de construire a regiunilor din Europa'.

data introducerii: 15-06-2012

NICIUN BAC FARA "PERLELE" SALE...

De ani de zile, examenul de bacalaureat este un nesecat izvor de umor invonluntar... Din pacate, chiar daca perlele celor care se presupune ca au facut 12 ani de carte sunt, intr-adevar, pline de umor, e mai mult de plans, decat de ras, ca, dupa 12 ani, tinerii nostri sunt capabili sa debiteze astfel de aberatii...

data introducerii: 15-06-2012

CONDITII SPECIALE PENTRU BAC SI CAPACITATE

Dat fiind faptul că se aşteptă, în următoarele zile, temepraturi ridicate, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a solicitat inspectoratelor şcolare să ia toate măsurile în vederea asigurării condiţiilor optime pentru susţinerea examenelor naţionale, respectiv bacalaureat şi evaluarea de la clasa a VIII-a, în zilele caniculare.

data introducerii: 15-06-2012

SI TOTUSI, VINE VACANTA...

Dupa o perioada atat de agitata si involburata, sa nu uitam ca, totusi, este vara si multi dintre noi se pregatesc de o vacanta binemeritata. Si in acest an, turistii prefera tot litoralul bulgaresc

data introducerii: 14-06-2012

INCEP INSCRIERILE LA SCOLILE DE POLITIE

Ca in fiecare an, in aceasta perioada, Inspectoratul Judetean de Politie selectioneaza candidati p3entru scolile de Politie din tara.

data introducerii: 04-06-2012

ULTIMUL BAC IN VARIANTA ACTUALA

BACALAUREAT 2012 va fi ultima sesiune în această formulă. Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, sâmbătă, că propunerea sindicatelor privind introducerea bacalaureatului diferenţiat din 2013 este binevenită, deoarece forma actuală a acestui examen nu mai este adaptată situaţiei din sistemul de învăţământ.

data introducerii: 01-06-2012

MEDICII AMENINTA CU DEMISII IN MASA

Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, a declarat ca medicii sunt pregatiti sa isi dea demisia in masa daca Guvernul nu le mareste salariul in perioada imediat urmatoare.

Pagina curenta :

ALBA - ULPIA JURNAL

ARAD - ADEVARUL DE ARAD

ARGES - ZIARUL TOP

BACAU - DESTEPTAREA

BIHOR - INFORMATIA DE VEST

BISTRITA NASAUD - MESAGERUL DE BISTRITA NASAUD

BOTOSANI - EVENIMENTUL DE BOTOSANI

BRAILA - ZIARUL DE BRAILA

BRASOV - GAZETA DE TRANSILVANIA

BUZAU - SANSA BUZOIANA

BUCURESTI - BUCURESTI NEWS

CONSTANTA - CUGET LIBER

COVASNA - OBSERVATORUL DE COVASNA

DAMBOVITA - REPORTER DAMBOVITEAN

DOLJ - GAZETA DE SUD

GALATI - MONITORUL DE GALATI

GIURGIU - GIURGIU NEWS

GORJ - ZIARUL GORJULUI

HUNEDOARA - HUNEDOREANUL

IALOMITA - STIREA

IASI - MONITORUL

MARAMURES - GAZETA DE MARAMURES

MEHEDINTI - INFORMATIA DE SEVERIN

MURES - CUVANTUL LIBER

NEAMT - MONITORUL DE NEAMT SI ROMAN

OLT - GAZETA OLTULUI

PRAHOVA - ZIARUL PRAHOVA

SALAJ - SALAJEANUL

SATU MARE - INFORMATIA ZILEI

SIBIU - SIBIANUL

SUCEAVA - MONITORUL DE SUCEAVA

TELEORMAN - GAZETA DE TELEORMAN

TIMIS - FRUNCEA

TULCEA - OBIECTIV

VALCEA - ZIARUL DE VALCEA

VASLUI - MONITORUL DE VASLUI

VRANCEA - ZIARUL DE VRANCEA