Pagina 62 ~ Social

Pagina 62 ~ Articole din categoria Social

data introducerii: 09-03-2008

Transportul rutier de persoane un grav element de discriminare pentru copiii din comunele şi satele giurgiuvene

Pentru mulţi din copiii din mediul rural, transportul rutier de persoane la oraş la şcoli a devenit un grav element de discrimnare. Un bilet de călătorie pe ruta Oinacu-Giurgiu costă 4 lei. Pentru 9 kilometri de drum. Dus întors, 8 lei/zi. 5 zile pe săptămână, 40 lei. 4 săptămâni pe lună, 160 lei. Adică 1.600.000 lei vechi pe lună. Atât costă transportul la şcoală la Giurgiu din comuna Oinacu pentru un elev care merge zi de zi la liceu. ENORM DE MULT.

Autor: Laurenţiu ANTON
data introducerii: 03-03-2008

Un nou autoturism românesc se lansează azi: Logan Sandero

Grupul Dacia-Renault va lansa, marţi, în premieră, la Salonul Auto de la Geneva, noul Logan Sandero, model derivat din autovehiculul Renault Sandero, care a fost lansat în luna decembrie a anului trecut, în Brazilia.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 03-03-2008

Sărăcia s-a născut şi s-a statornicit la sat.În judeţul Giurgiu mai mult ca oriunde

Raportul asupra protecţiei şi incluziunii sociale pe 2007 fixează o concluzie îngrijorătoare: nu mai putem spune doar că sărăcia s-a născut la sat, ci şi că ea s-a statornicit în mediul rural. Romii, copiii şi femeile vârstnice sunt categoriile de români cele mai vulnerabile la sărăcie, mai notează documentul, ce va fi luat în dezbatere la nivel european peste o săptămână.

Autor: Mădălina ILIE
data introducerii: 28-02-2008

Mărţişorul

Pe vremea dacilor, simbolurile primăverii erau confecţionate în timpul iernii şi se purtau doar după 1 Martie. Mărţişoarele erau, pe atunci, pietricele albe şi roşii înşirate pe o aţă. Alte surse arătau că mărţişoarele constau în monede care erau atârnate de fire subţiri de lână, negru cu alb. Tipul de monedă (aur, argint sau bronz) indica statutul social. Ele erau purtate pentru a avea noroc şi pentru a avea o vreme bună. Dacii credeau că aceste amulete aduc fertilitate, frumuseţe şi previn arsurile din cauza soarelui. Acestea erau purtate până când copacii incepeau să înflorească şi apoi atâr

data introducerii: 22-02-2008

Vine primăvara ? Cum va fi vremea în primăvara şi vara lui 2008.

Finalul acestei săptămâni se anunţă foarte călduros. Vreme de primăvară. Oare chiar am scăpat de iarnă şi de facturile uriaşe la întreţinere. Vineri, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele de ieri. Deşi, joi, a fost o zi extrem de călduroasă pentru jumătatea lunii februarie. Meteorologii anunţă vreme caldă pentru această dată, cu maxime termice mai mari cu 6-7 grade decât normalul acestei perioade.

Autor: Mădălina ILIE
data introducerii: 21-02-2008

Producătorii agricoli ameninţă că vor bloca activitatea supermarketurilor

Producătorii agricoli ameninţă că vor bloca activitatea supermarketurilor din cauza embargoului impus produselor româneşti de marile reţele de retail. Preşedintele Federaţiei Agrostar, Ştefan Niculae, a declarat că agricultorii sunt decişi să blocheze aprovizionarea marilor magazine, pentru a le detemina să cumpere produse din România.

data introducerii: 21-02-2008

Sistem nou de transmitere de date de la ambulanţe la spitale

România este prima ţară din Uniunea Europeană care va avea un sistem naţional de transmitere de date de la ambulanţe la unităţile de primiri urgenţă ale spitalelor mari din ţară. Astfel, asistentul sau medicul care ajunge la un pacient aflat în stare gravă se poate consulta în timp real cu un specialist, care vede pe un monitor semnele vitale ale pacientului.

data introducerii: 20-02-2008

Se poate trăi cu o pensie de 5.000 RON pe lună (cincizeci de milioane lei vechi) ?

Evident, întrebarea este retorică şi nu poate decât să ne pună pe gânduri. O informaţie de dată recentă, furnizată de Casa Judeţeană de Asigurări Sociale Giurgiu confirmă anumite afirmaţii,potrivit cărora, prin creşterea valorii punctului de pensie, majoritatea pensionarilor vor beneficia de creşteri nesemnificative sau mici, principalii beneficiari fiind foştii mari nomenclaturişti, securişti şi comunişti care vor ajunge la pensii barosane.

Autor: Caterina Ilie
data introducerii: 20-02-2008

Belele se ţin lanţ în municipiul Giurgiu.N-am avut căldură, acum nu avem apă.

Giurgiuvenii parcă sunt blestemaţi. După dezastrul din această iarnă cu furnizarea căldurii în locuinţe, acum, se confruntă cu o altă mare nenorocire: sistarea furnizării de apă rece pentru câteva mii de giurgiuveni care, de ieri, nu mai beneficiază de ea. Motivul invocat de cei din conducerea Societăţii Apă-Canal Giurgiu este neplata facturilor încă din luna septembrie 2007.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 18-02-2008

Din luna mai 2008, pâinea s-ar putea scumpi cu 25%

Datorită faptului că rezerva de grâu a României este pe sfârşite şi că, inevitabil, va trebui să acoperim consumul intern prin importuri sau apelând la rezerva de stat, preţul pâinii ar putea creşte foarte mult începând cu luna mai 2008. Adică cu 25%, adică cea mai mare creştere din ultimii 18 ani.

Autor: Caterina ILIE
data introducerii: 15-02-2008

Pază pe autostrada Bucureşti-Piteşti

Autostrada Bucureşti-Piteşti va fi sub pază. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a încheiat un contract cu o firmă particulară de pază şi protecţie.

data introducerii: 10-02-2008

„Jurnalul Giurgiuvean”, ca întotdeauna informat, savuros şi obiectiv

Săptămânalul „JURNAL GIURGIUVEAN” este fără îndoială cea mai bună instituţie de presă a judeţului Giurgiu. Informat despre tot ce se întâmplă în judeţ, obiectiv, cu foarte multe pagini şi toate scrise cu nerv, cu profesionalism şi cu bună credinţă, „JURNALUL GIURGIUVEAN” şi-a construit un public fidel care aşteaptă cu nerăbdare ziua de sâmbătă. Pentru a afla multe lucruri noi şi interesante.

data introducerii: 28-01-2008

E dreptul meu, sunt protejat de lege …

Art. 85 , alin. 1 « Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva oricaror forme de violenta, abuz, rele tratamente sau negljente« Art. 90 « Sunt interzise aplicarea pedepselor fizice sub orice forma...» Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului .

Autor: Gigi Boscan
data introducerii: 30-01-2008

Fără permis la volanul unei maşini furate

În noaptea de 22/23.01.2008, în jurul orei 01,30, agenţi din cadrul Biroului Poliţiei Urbane – Compartimentul Siguranţă Publică, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe strada Pictor Andreescu, au oprit pentru control un autoturism marca Dacia 1310, în care se aflau trei tineri. Autoturismul era condus de către C. B. I., de 16 ani, din comuna Izvoarele, judeţul Giurgiu, fără a poseda permis de conducere, elev în clasa a X-a, ceilalţi doi fiind identificaţi în persoana lui M. V.M., de 16 ani, fără ocupaţie şi P.D.V., de 16 ani, elev în clasa a X-a, ambii din aceeaşi localitate.

data introducerii: 30-01-2008

Doi mistreţi au căzut pradă braconierilor

În ziua de 20.01.2008, în baza Planului de acţiune la nivel naţional Braconaj 2007, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice şi Poliţiei de Frontieră Giurgiu au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de braconaj cinegetic. Cu această ocazie, pe Fondul de Vânătoare 41 Puieni, au fost depistaţi: P. GIGI, de 44 ani; B. STELIAN, de 30 ani; G. ION, de 30 ani, toţi din Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov, şi C. ŞTEFAN, de 43 ani; I. GHEORGHE, de 38 ani, ambii din municipiul Bucureşti, care

data introducerii: 30-01-2008

Infracţiuni instrumentate de poliţiştii giurgiuveni

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat şi probat activitatea infracţională a următoarelor persoane: M. DANIEL, de 48 ani, din municipiul Bucureşti; D. DANIEL-VALENTIN, de 37 ani; Ţ. LUCIAN-MIREL, de 32 ani; R. STAVĂR, de 47 ani; V. IULIAN, de 31 ani, toţi din municipiul Giurgiu, care, în perioada ianuarie-martie 2006, au comercializat cantitatea de 480 litri vin falsificat, ce purta marca „Neajlov”, pe raza judeţului Giurgiu, prin diverşi agenţi economici.

data introducerii: 30-01-2008

Autori identificaţi cu operativitate de poliţişti

Poliţia Municipiul Giurgiu a fost sesizată cu privire la faptul că în noaptea de 19/20.01.2008, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa lui R. Elena, în vârstă de 56 ani, din comuna Stăneşti, sat Onceşti, judeţul Giurgiu, iar dintr-o anexă a locuinţei au sustras o capră.

data introducerii: 30-01-2008

Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

În noaptea de 20/21.01.2008, în jurul orei 24,00, poliţiştii DPIR şi agenţii Postului de Poliţie Izvoarele au depistat circulând pe DJ 503 A, pe raza localităţii Izvoarele, un autoturismul Dacia 1310, în care se aflau trei persoane care emanau un puternic miros de alcool. În urma verificărilor efectuate, a fost identificată persoana ce conducea autoturismul ca fiind M. DANIEL-MARIAN, de 33 ani, din comuna Izvoarele, sat Chiriacu, care a refuzat atât efectuarea testului cu fiola alcoolscop, cât şi recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

data introducerii: 30-01-2008

Recomandări pe timp de iarnă

Pentru o călătorie în siguranţă, venim în întâmpinarea conducătorilor auto cu următoarele recomandări:

- dotaţi autovehiculul cu lanţuri antiderapante, lopată, sac cu nisip;

- încărcaţi acumulatorul telefonului mobil înainte de a pleca la drum, pentru a avea posibilitatea să cereţi ajutor în cazul în care rămâneţi înzăpeziţi;

- asiguraţi-vă că aveţi carburant suficient;

Pagina curenta :

ALBA - ULPIA JURNAL

ARAD - ADEVARUL DE ARAD

ARGES - ZIARUL TOP

BACAU - DESTEPTAREA

BIHOR - INFORMATIA DE VEST

BISTRITA NASAUD - MESAGERUL DE BISTRITA NASAUD

BOTOSANI - EVENIMENTUL DE BOTOSANI

BRAILA - ZIARUL DE BRAILA

BRASOV - GAZETA DE TRANSILVANIA

BUZAU - SANSA BUZOIANA

BUCURESTI - BUCURESTI NEWS

CONSTANTA - CUGET LIBER

COVASNA - OBSERVATORUL DE COVASNA

DAMBOVITA - REPORTER DAMBOVITEAN

DOLJ - GAZETA DE SUD

GALATI - MONITORUL DE GALATI

GIURGIU - GIURGIU NEWS

GORJ - ZIARUL GORJULUI

HUNEDOARA - HUNEDOREANUL

IALOMITA - STIREA

IASI - MONITORUL

MARAMURES - GAZETA DE MARAMURES

MEHEDINTI - INFORMATIA DE SEVERIN

MURES - CUVANTUL LIBER

NEAMT - MONITORUL DE NEAMT SI ROMAN

OLT - GAZETA OLTULUI

PRAHOVA - ZIARUL PRAHOVA

SALAJ - SALAJEANUL

SATU MARE - INFORMATIA ZILEI

SIBIU - SIBIANUL

SUCEAVA - MONITORUL DE SUCEAVA

TELEORMAN - GAZETA DE TELEORMAN

TIMIS - FRUNCEA

TULCEA - OBIECTIV

VALCEA - ZIARUL DE VALCEA

VASLUI - MONITORUL DE VASLUI

VRANCEA - ZIARUL DE VRANCEA